7.6.2012

Maisemamatkailua ja ostoksia

Huh, eipä oo tänään taas paljoa ehtinyt pysähtymään! Onneks saatiin aamulla nukkua pitkään Miikan kanssa, kun sillä oli iltavuoro. Mun mielestä on niin mukavaa, kun saa rauhassa heräillä ja köllötellä sängyssä ilman minkäänlaista kiirettä - tänään oli sellainen aamu. Lähdettiin Miikan kanssa liikenteeseen vasta yhden maissa, pienen (niinpä niin...) vaatekriisin jälkeen. Mun päivä lähti jotenkin tosi surkeesti käyntiin ja tuntui, että mikään ei suju ja ois voinu olla parempi vaihtoehto, että oisin jääny sänkyyn nukkumaan ja heränny huomenna. Ennenku päästiin lähtemään minnekään, onnistuin kehittelemään vielä muutaman itku- ja raivokohtauksen, joiden jälkeen pyysin sitten tietysti anteeksi Miikalta mun käytöstä. Kylläpä taas pisti raskaushormonit pään pyörälle ja ihmettelin itekki jälkikäteen, että minkäköhän ihmeen takia piti taas tuolleen kiihtyä nollasta sataan uskomatonta vauhtia... :D Sen jälkeen, kun päästiin liikenteeseen, ei sitten paljoa ehtinytkään pysähtymään. Käytiin siskon luona kahvittelemassa ja moikkaamassa meijän kummityttöä, onneks tällaisina päivinä myös Miika ehtii siellä vierailemaan. Sen jälkeen nopeesti kotiin syömään ja Miika töihin, tietysti taas tuli kiire... Mä menin takaisin siskon luokse ja siellä vierähtikin jokunen tunti rupatellen. Hassua, miten hyvin tullaan siskon kanssa toimeen ja voidaan höpöttää kaikesta maan ja taivaan väliltä, vaikka meillä onkin 10 vuotta ikäeroa.  
Sisko oli sitä mieltä, ettei se niiden entinen patja oo enää oikeen hyvä tohon pinnasänkyyn ja tarjoutui ostamaan meille uuden. Enhän mä tietenkään halunnut laittaa siskoa ostamaan meille uutta patjaa pinnikseen, koska ollaan saatu toi pinnis ja hoitotasokin ilmaiseksi siskolta. Totesin, että meen kotiin Ikean kautta ja käyn sieltä kahtomassa pinnikseen uuden patjan. Niinpä suuntasin kasin aikaan auton nokan kohti Ikeaa ja uskomatonta mutta totta, selvisin sieltä ulos parissakymmenessä minuutissa! Mukaan tarttui patja, peitto, pari lakanaa pinnikseen ja suloinen kanipehmo. Ei siis oikeastaan mitään ylimääräistä, mikä on mulle tosi outoa!

Ikean pihassa totesin, että Miika pääsee 45 minuutin päästä ja ei oo mitään järkeä lähtee kotiin ajelemaan, niinpä lähdin ajelemaan maalaismaisemiin. En oo ikinä käynyt Puutossalmen lossilla, en oikeastaan edes tiennyt että missä se on. Vaiston varassa ajelin jokusen tovin ja lossi löytyi kuin löytyikin. Kävin ottamassa muutaman kuvan kauniista maisemista ja totesin jälleen kerran, ettei kameralla saa ikinä ikuistettua kuviin tunnelmaa ja maisemia niin hienoina kun ne todellisuudessa on. Harmi, että rannassa sijaitseva kioski oli mennyt jo kiinni, ehkäpä siinä on syy vierailla kyseisessä paikassa toisenkin kerran, vaikka jätskillä! Harmi, ettei aikaa ollut muutamaa minuuttia enempää, koska piti lähteä hakemaan Miikaa töistä. Muutenhan sitä olisi voinut vaikka käydä ajelemassa lossilla :)
Tällaista tänään siis, hieman on tuota ohjelmaa ollut... Kotona sain laiteltua vielä petivaatteet muksun sänkyyn ja nyt pääsen kaatumaan omaan sänkyyn. Hyvää yötä!

P.S. Toi kuvissa näkyvä harmaa nalle on muuten aika vanha! Mummoni on sen joskus äidille tehnyt, joten ikää sillä on yli 50 vuotta. Alunperin nalle on ollut ruskea väriltään, mutta äiti oli sitä joka paikkaan kanniskellut niin ahkerasti, että turkki oli jo aika kärsinyt. Mummo sitten oli laittanut nallelle oranssista kankaasta turkin, mutta eihän nalle voi olla oranssi! Äiti oli repinyt oranssin kankaan pois ja tilalle oli laitettu tuo kuvissa näkyvä harmaa kangas turkiksi. Mutta tottahan se on, että kyllä nallelle paremmin sopii harmaa, kuin oranssi turkki :) Ja mesikämmenen sisältä löytyy tiestystikin ihan oikeaa sahanpurua, ei siis mitään vanua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!