24.8.2012

Neuvolakuulumisia, jälleen!

Miten musta tuntuu, että me rampataan koko ajan neuvolassa, vaikka edellisestä käynnistä onkin jo 2,5 viikkoa aikaa? Meneekö aika nopesti vai tuntuuko musta vaan siltä? Tuntuu, että Isla kasvaa silmissä ja niinhän se tekeekin! Minne meidän pikkuvauva meni? Se joka vain söi ja nukkui? Mä en kuitenkaan aio alkaa masistelemaan sitä, että meidän tyttö kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. On hirmu mielenkiintoista seurata tytön taitojen kehittymistä ja innolla odotan aikaa, jolloin vuorovaikutus alkaa kunnolla toimimaan molemminpuolisesti. Vaikka odotankin innolla sitä, että Isla oppii konttaamaan, kävelemään, puhumaan, kirjoittamaan ja niin edespäin, aion nauttia tästä vauva-ajasta niin paljon kuin vain kykenen - se on kuitenkin loppujen lopuksi äärettömän lyhyt aika!

Tänään oli jälleen neuvolakäynti ja ihanaihana Pauliina oli palannut vihdoinkin kesälomalta! Oon aina tykännyt omasta terkastamme, joka on aika nuori ja jolle on helppo puhua. Pauliina jäi kesälomalle silloin, kun mä olin vielä raskaana ja tänään hän näki meijän ihanuuden vasta ensimmäistä kertaa. Oli jotenkin paljon mukavempi mennä neuvolaan, kun tiesin Pauliinan palanneen töihin, vaikka ei meidän sijaisissakaan oo mitään vikaa ollut.Tässäpä olis taas niitä mittoja! Ikää neidillä on tänään 7 viikkoa ja 6 päivää, suluissa edellisen neuvolakäynnin mitat (tuolloin ikää oli 5 viikkoa ja 3 päivää).


Paino: 5050 grammaa (4610 grammaa) 
Pituus: 55cm (54cm)
Pää: 39cm (37cm) 

Mun oma veikkaus ennen neuvolaan menoa oli, että painoa neidillä olisi tasan 5000 grammaa ja pituutta 55cm, aika lähelle pääsin siis arvioni suhteen! Näin Pauliina meidän neidistä kirjoitti; "Suloinen tyttönen. Päivittäin vaatii maitoa 4 t. välein, yöllä syöttöväli 5-7 tuntia, kerrallaan n. 160ml korviketta. Hymyilee, vaatii seuraa. Varhaisheijasteet tulee esille. Iltaitku säilynyt ennallaan. Rotateq-rokotteen sai."


Isla sai tänään ensimmäisen rotarokotteen, joka annettiin suun kautta. Hyvin näytti makea litku neidille maistuvan, vaikka pukluhan sen jälkeen tulikin ja vähän rokotteestakin tais tulla pihalle maidon mukana. Terkka sanoi kuitenkin, että se ei haittaa mitään, koska tuo oli vasta ensimmäinen annos kolmesta. Vaikka Isla joutuikin heräämään kesken unien, ei se näyttänyt neitiä haittaavan, ihmeissään vaan kahteli, että missäs sitä tällä kertaa ollaan. Itku pääsi ainoastaan pituutta mitatessa, siitä meidän neiti ei oo ennenkään tykännyt :(


Tyttö siis kasvaa ja voi hyvin, mistä mä olen tietysti äitinä äärettömän ylpeä!


4 kommenttia:

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!