20.8.2012

Ristiäiset


Meidän Tirpalla oli tosiaan eilen ristiäiset ja nimeksihän valikoitui Isla Milena, niin kuin edellisestä postauksesta kävi jo ilmi. Nimeä alettiin miettimään heti plussan jälkeen ja niinpä meillä on ollut nimi valmiina sekä pojalle, että tytölle jo marraskuusta asti. Mietin moneen kertaan raskauden aikana, että entäs jos vauva ei näytäkään Islalta, mikä siitä sitten tulee. Onneksi asian pohdiskelu loppui siihen hetkeen, kun neiti ensimmäisen kerran parkaisi komeasti - kyllä se vaan oli ihan Islan näköinen!

Mä olen aina vihannut juhlien järjestämistä, se ei oo mun juttu ollenkaan. Onneksi innokkaat mummot ottautuivat hommaan ja tarjoutuivat järjestämään juhlat. Me saimme itse valita tarjottavat ja koristelut, mutta isovanhemmat huolehtivat järjestelyistä ja kaikista käytännön jutuista. Ristiäiset pidettiin Miikan porukoiden luona, koska eihän meidän kaksioon olisi millään mahtunut lähemmäks 40 vierasta! Vaikka stressasinkin juhlia kovasti, onneksi kaikki meni loppujen lopuksi hyvin.

Ilma näytti aamulla varsin kurjalta, vettä satoi ja ukkosti. Kerkesin jo manaamaan mielessäni, että eipä vissiin päästykään pitämään itse kastetilaisuutta ulos pystytetyssä katoksessa, mutta onneksi ilma parani iltaa kohden ja kaste suoritettiin ulkona, vaikka olikin pilvistä, tuulista ja aika vilpoista. Kastekynttiläkin sammui siinä tuulessa, mutta pappi tokas vaan, että "Jaa, no se sitten sammu - ihan niinkuin meidänkin uskomme aina toisinaan." :D Pappi oli asiallinen, mutta ei kuitenkaan liian virallinen ja totinen. Vaikka pelkäsinkin Islan huutavan kasteen aikana, nukkui neiti tyytyväisenä ja huuto alkoi sitten vasta myöhemmin. Kasteen jälkeen siirryttiin sisätiloihin nauttimaan herkullisista tarjoiluista.

Valitettavasti tarjoiluista ei ole yhtään kuvaa, eikä kukaan vieraistakaan tainnut niitä kuvata (harmi!). Mä viiletin koko ajan paikasta toiseen, enkä kerennyt koko juhlan aikana kaivamaan kameraa edes laukusta. Pitänee alkaa kyselemään paikalla olleilta, josko heiltä löytyisi julkaisukelpoisia kuvia :) Tarjoilut olivat kuitenkin mitä mahtavimmat, parempia en olisi voinut toivoa! Tarjolla oli kahdenlaista voileipäkakkua (lohi & kinkku), coctailpiirakoita + munavoita, lusikkaleipiä, macaronsseja, juustoleipäsiä, kahta täytekakkua ja kuivakakkua. Vieläköhän jotain jäi puuttumaan...? Syötävää oli todella paljon, mutta siltikin melkein kaikki meni. Äitini teki ristiäisiin täytekakun, jossa oli päällä koristeena kermavaahtoa, pikkupalloja (mikskä niitä sanotaan? :D), pienet tossut ja marsipaanista tehdyt kuutiot, joissa oli Islan nimikirjaimet - kaikki tietysti vaaleanpunaista, kermavaahtoa myöten! :D Miikan äiti teki prinsessakakun, jonka päällinen oli vaaleanpunaista marsipaania. 

Lahjoja tuli iso kasa, mutta niistä tulossa erillinen postaus! Sain tänään käsiini vasta yhden kuvan ristiäisistä, lisää odotellaan :)
7 kommenttia:

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!