30.9.2012

Isla 3kk!

Isla on tänään jo kolme kuukautta, vastahan minä rustasin ensimmäistä kuukausikatsausta? Mun mielestä on kätevää tehdä joka kuukausi katsaus siihen, mitä Isla osaa ja miten meillä menee, niitä on sitten mukava lueskella myöhemmin ja muistella, mitä on opittu missäkin vaiheessa.


Meidän minivauvan tilalle on tullut nyt tyttö, jolla on omaa tahtoa ja neiti osaa sen myöskin ilmaista! Vaikka usein onkin kiukkupäiviä (puhumattakaan iltahuudoista...), Islan kujertelu ja hymyily kyllä peittoaa ton kaiken ja saa unohtamaan vitutuksen ketutuksen. Toisinaan neiti höpöttää pitkiä pätkiä ja juttua tuntuis riittävän vaikka kuinka paljon, kunhan jaksaa vaan höpötellä takaisin! Isla on alkanut selvästi kommunikoimaan ihan uudella tavalla, äiti ja iskä tykkää :) Isla vastaa hymyyn omalla hymyllä ja yrittää kovasti nauraa, vaikka se ei ihan vielä oikein onnistukaan. Meidän neiti yrittää edelleenkin kovasti kääntyä selältä mahalleen, mutta se ei vaan onnistu vaikka kuinka yrittäis ja sekös vasta alkaakin suututtamaan! Nyrkit majailevat ahkerasti suussa, välillä kumpikin kerrallaan ja kuola valuu. Isla ei viihdy enää sylissä pahemmin selällään, koska siitä ei nää tarpeeks hyvin. Masullaan tai pystyasennossa on neidin mielestä paras olla ja tällä tavoin jaksetaan sylissä hengailla pitkiäkin aikoja. Isla yrittää sylissä pyrkiä istumaan, tämä alkoi muutamia päiviä sitten. Rasittavaa, kun neiti ei saa vielä pariin kuukauteen istua ja hinku istumaan ois kova!


Maito maistuu edelleenkin, nyt kuvioihin tosin tullut mukaan syömisestä kieltäytyminen. Ensin syödään hyvin joku 100ml, mutta röyhtäisyn jälkeen ei suostuta enää syömään ja kiljutaan vaan kurkku suorana. Rasittavaa, sanon mä! No mutta yleensä maito menee kuitenkin hyvin alas ja vuorokausimäärät on jotain 850-950ml, kerta-annokset päivällä yleensä 180ml (n. 4 tunnin välein) ja yötä vasten 180-200ml, jolloin nukkuu 6-8h syömättä. Neuvolassa oltiin tyytyväisiä maitomääriin ja siihen, miten pitkään Isla niillä vielä pärjää. Mikäli syöntivälit alkaa tihenemään/maitomäärät lisääntymään, niin sitten kannattaa jo aloittaa kuulemma soseet, velliä eivät ilmeisesti enää nykyään pahemmin suosittele.


Isla on alkanut olemaan päivällä tuntikaupalla hereillä ja se on mulle uutta ja outoo, kun oon tottunu siihen, että Isla vaan nukkuu, nukkuu, nukkuu ja nukkuu. Mut eipäs nuku enää! Neiti on keksiny, että pikapäikkäreitä kannattaa harrastaa pitkin päivää ja kiukutella sitten väsymystä. Varsinkin vieraissa paikoissa neiti ei malta nukkua juurikaan 10-20 minuuttia pidempään, tätä samaa tosin esiintyy kotonakin. Iltaunille neiti käy yleensä jo 18-19 aikaan ja herää sitten kunnolla vasta aamulla 7-8 aikaan, syöden toki välissä. Yösyöttöjä tulee yleensä yksi, oikeastaan näin on ollut jo pitkän aikaa ja siihen oon tosi tyytyväinen! Iltahuudot on onneks vähentyneet huomattavasti ja nykyään selvitään 0,5-1,5h huudoilla, onpa toisinaan iltoja, jolloin ei huutoa kuulu ollenkaan! 

Vaikka Isla onkin kasvanut kuukaudessa kolme senttiä pituutta ja painoakin on kertynyt kiitettävästi (yli kilo!), menee meillä edelleenkin 56-62cm kokoiset vaatteet. Osa 56-senttisistä on jääneet nyt pieniksi, mutta osa 62-senttisistä on sit edelleenkin liian isoja :D Noo, onneks ei tartte olla neidille ostamassa koko ajan uutta vaatetta, kun ei kasva järkyttävää tahtia. Äidin pikkuvauva<3


Päivä päivältä olen ylpeämpi äiti ja erityisesti kiitollinen siitä, että mulla on jotain noin ihanaa ja rakasta! Äitiys tuntuu toisinaan olevan suossa tarpomista ja turvalleen lentämistä, mutta kyllä ne hyvät hetken vaan palkitsee kaiken sen vaivannäön ainakin tuhatkertaisesti!

P.S. Kuvituksena muutamia otoksia syyskuun ajalta :)

2 kommenttia:

  1. Joo ei ne velliä suosittele, mut kyllä se silti kannattaa. Tosta istumisesta, jos vauva itse sylissä tai sitterissä ollessa bongaa pystyyn, se on ok. Vauva harjoittaa lihaksia näin ja kuluttaa energiaa, jos nukkuis päikkäritkin paremmin kun ei oo virtaa. Istuttaa ei saa, mut saat antaa vauvan yrittää ite istua. Mulla 2v Eetu ja kohta 4kk Aatu ja tekivät/ tekee samaa, siksi tiedän. Osta hyppykiikku, siinä tykkää varmasti olla mut odota viel pari viikkoa sen kanssa. Hurjaa miten nopeesti vauvat kehittyy, mulla esikoinen oli päivä vaille 7kk kun nous seisomaan! Käys kurkkaa mun blogi :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille sanoivat neuvolassa, että vellivaihe kannattaa jättää kokonaan välistä. Tuntuu, että vaikka Isla kuinka kuluttais sitä virtaansa ja ois rättiväsyny, niin silti nukutaan yleensä vaan lyhyitä päikkäreitä. Jospa tää on vaan tällanen kausi :)

      Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!