1.11.2012

Isla 4kk!

Olen himpan myöhässä, sillä Isla täytti jo tiistaina neljä kuukautta. Postauksen kirjoitin jo silloin valmiiksi, mutta en jaksanut enää illalla alkaa lataamaan kuvia koneelle ja muokkaamaan niitä, joten odottelin suosiolla tälle päivälle, että saan koko postauksen valmiiksi ja kerään viimeiset voimani postauksen tekoon :D Kuvattomat postaukset kun on aika tylsiä lukea.

Mä voisin taas lätistä tähän, että aika menee kauheeta kyytiä ja neiti kasvaa ihan silmissä, mutta en taida tehdä sitä, sillä olen valittanut samaa varmaan jokaisessa kuukausikatsauksessa... :D 


Mä huomaan päivä päivältä odottavani sitä, että Isla lähtee kunnolla liikkumaan ja tutkiskelemaan ympäristöään (voi olla, että perun sanani muutaman kuukauden kuluttua...). Meidän neiti kun on ollut alusta asti sylivauva ja viltin päällä ei oo lattialla viihdytty yksin hetkeäkään ja se luonnollisesti vaikeuttaa mm. kotitöiden tekemistä ja meikkaaminenkaan ei oikein tuppaa onnistumaan muksu käsipuolessa. Viimeisen parin viikon aikana Isla on alkanut kuitenkin viihtymään hieman pidempiä aikoja viltin päällä, koska kyljelleen kääntymällä näkee paljon paremmin ympärilleen. Kaikista paras vaihtoehto on tietysti se, että joku on koko ajan korkeintaan metrin päässä lirkuttelemassa ja naurattamassa neitiä, mutta sekin passaa mulle paremmin kun hyvin, saanpahan ainakin kädet vapaaksi!

Meidän neidin iltahuuto alkaa ilmeisesti olemaan loppumaisillaan (koputan puuta, pistän sormet ristiin ja kiroan muutaman illan päästä, että pitikin mennä sanomaan...), ainakin luulisin niin. Kiukkuisuutta viime aikoina on tosin aiheuttanut sitkeässä oleva flunssa, joka ei tunnu millään jättävän meidän neitiä rauhaan. Räkä rohisee nenukissa, mutta nenäfriida on Islan mielestä maailman hirvein keksintö :( 


L i i k k u m i n e n   /   t a i d o t ;
 oppi maanantaina kääntymään selältä mahalleen ja uutta taitoa esitettiinkin äidille monta kertaa!
osaa kääntyä mahalta selälleen (osannut 4vko:n iästä), mutta toteuttaa tätä taitoa aika harvakseltaan.
mahalla ollessaan nostaa toisinaan pyllyä ylös ja potkii jaloilla koko ajan, hinku liikkumaan on kova! 
selällään ollessa potkii jaloilla vauhtia ja pääsee etenemään tällä tyylillä jonkun verran (hyvästi hiukset, neidillä on nyrkin kokoinen kalju kohta takaraivossa...)
kielellä venkslaaminen on superkivaa, varsinkin jos kieltä vähän vilauttelee suupielestä!
nyrkit on edelleenkin parhautta, yleensä niitä tungetaan suhun kaksin kappalein.
Isla on oppinut huutelemaan (en tarkoita nyt huutamista) ja neitistä lähtee kyllä aika kova ääni.
tyttö höpöttää niin paljon ja kovaan ääneen, että toisinaan en saa puheenvuoroa ja puhelimeen puhuminen Isla sylissä on mahdotonta, kun puhelun vastaanottaja ei kuule mitään muuta, kuin Islan :D
Isla haluaa istua. Piste. Jos äiti tai joku muu yrittää pitää neitiä vähääkään enemmän makuullaan, sieltä joko kammetaan itse ylös tai vaihtoehtoisesti vedetään selkä kaarelle ja raivotaan. Luonne peritty äidiltä...
tällä hetkellä pystyasento on paras, muut asennot on sieltä syvältä.
leluja (kuten myös muita tavaroita, vaatteita, äidin hiuksia ym.) viedään suuhun ja kuolataan mahdollisimman paljon.

S y ö m i n e n ;
syö yleensä noin 4h välein, öisin väli on 9-11h. 
nautiskelee vielä pääasiassa maitoa, mutta maistelee melkein päivittäin myös soseita ja ne on kivoja!.
maitoa menee yleensä 180-200ml yhdellä syötöllä, yötä vasten 220-240ml.

M u u t a ;
neiti käyttää 62-68cm vaatteita, jopa joitakin 56-senttisiäkin.
innostuu siitä, että saa ihmiset nauramaan ja hauskuuttaa lisää ilmeillä/äänillä.

M i t a t   ( s u l u i s s a   3 k k   m i t a t ) ;
paino: 6830g (+730g)
pituus: 61,5cm (+3,5cm)
pää: 41,7cm (+1,4cm)
Neuvolalääkäri kehui Islaa tosi paljon ja sanoi, että harvoin tulee vastaan näin tomeria tän ikäisiä, jotka varais näin hyvin painoa jaloilleen. Sanoi myös, että Isla on muutenkin harvinaisen jäntevä ikäisekseen! Helistintä imeskeltiin ja tungettiin suuhun, yritettiinpä sillä mätkäistä neuvolalääkäriäkin :D En edes yritä kirjoittaa tähän neuvolalääkärin tekstiä, koska se on niin epäselvällä käsialalla ja täyttä hepreaa, etten ymmärrä siitä mitään :D Meidän neiti kuitenkin kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja äiti on ylpee! 

Tällaista tällä kertaa! Kolmasosa vuodesta on mennyt, kaksi kolmasosaa jäljellä. Vaikka odotankin innolla Islan kasvua ja kehitystä, haikailen myös pikkuvauva-ajan perään. Eletään kuitenkin tässä hetkessä, turha menneitä on surkutella. Onneksi menneiltä kuukausilta on kuitenkin tullut paljon kirjoitettua juttuja ylös, ne tuntuu nyt erittäin tärkeiltä.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin varattiin jaloille jo varhain, eikä ihme, tyttö nousi seisomaan tukea vasten viikkoa vaille 6kk ikäisenä. Nyt sitten seisoskellaan ihan jatkuvasti ja päikkäreille mentäessäkin pitäisi olla pystyssä.. Miten niin pieni voi tönöttää jaloillaan noin paljon. Lunalle riittää nykyään enää yksi käsi tukea antamaan ja nyt pelottaa, että ei tässä kauaa mene ennen kuin neiti kävelee jo tukien. JÄIKS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi pelottavaa, miten nopeesti vauvat kasvaa ja kehittyy. Miks ne ei vois pysyä pieninä? :D

      Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!