6.1.2013

No se asunto!

Tai no kotihan tää on, eikä mikään asunto. Aika jännää muuten, että ollaan asuttu tässä vasta reilu kuukausi, mutta siltikin tää tuntuu enemmän kodilta, kuin entinen asunto 1,5 vuoden asumisen jälkeen. Mä vaan tykkään tästä niin paljon enemmän, koska kaikki on uutta, eikä kasaria...

Mä olen venyttänyt ja venyttänyt tän asuntopostauksen tekoa, enkä oikeastaan edes tiedä, että minkä takia. Ehkä mä oon ollu vaan laiska, ihan niin ku noiden kuvien ottaminen nyt niin rankkaa puuhaa olisi. Kun en mä jaksanu edes siivota kuvien ottamista varten, niin ei sekään voi olla syynä 8) Tänään on ollu hämärä ja harmaa päivä, eikä lisäsalama halunnut suostua yhteistyöhön, niin kuvatkin on nyt sitten aika suttuisia. Jospa niistä jotain selvää sais, että minkälainen tää meidän asunto on. Kyseessähän on siis 72,5-neliöinen kolmio omalla saunalla ja lasitetulla parvekkeella. Asuinalueesta tykkään tosi paljon, täällä on rauhallista ja kaikki palvelut on lähellä. Keskustaan on matkaa pari kilometriä ja läheltä löytyy useampi kiva leikkipuistokin tulevaisuutta ajatellen :) Niin ja plussaa tietty sekin, että sisko ja kummityttö asuu tossa alle puolen kilometrin päässä!

Meidän koti ei oo vielä valmis, tuskin tulee olemaan sitä vielä moneen vuoteen. Jokainen minimiäitiysrahalla/kotihoidontuella elävä varmasti tietää, että aina ei voi ostaa kaikkea mitä haluaa ja löytyy tärkeämpiäkin sijoituskohteita, kuin sisustus. Nimim. "Ei paljoa naurata, kun perjantaina meni 385€ turvaistuimeen.". Mulle kodin sisustus on ikuisuusprojekti, jota uusitaan vähän kerrallaan ja mieltymyksetkin ehtii muuttua, ennen kuin koti on täysin mieluinen :D Tulevaisuudessa hankintalistalta löytyy ainakin uusi ruokailuryhmä, sänky ja sohva, mutta kaikki ajallaan. Oon ollu niin laiskalla tuulellakin, että makkarista puuttuu vielä mustat paneeliverhot ja Islan huoneessa ei oo verhoja ollenkaan, lukuun ottamatta sälekaihtimia.

Kuvia on sitten paljon, yrittäkää kestää!


Islan huone:
Meidän pikkulikan huone oli ensimmäisenä valmiina tai ainakin suurin piirtein, koska halusin, että kun Isla tulee muuton jälkeen kotiin, on neidin huoneessa valmista. Islan huoneesta puuttuu vielä verhot, mutta muuten se alkaa olla aika lailla valmis. Kuvista poiketen lattialla on kaksi punaista, virkattua mattoa, jotka Miikan äiti on tehnyt. Kuvat on otettu jo jokin aika sitten, nyt en päässyt kuvaamaan neidin päikkäreiden takia. Tähtitarrat jatkuu seinästä vielä yhteen vaatekaapin oveen ja mun mielestä ne on kivan näköiset, vaikka niiden liimaileminen olikin ärsyttävää. Kuvissa näkyvä nalle on koristeena, sillä Islan leikkeihin en sitä uskalla antaa, onhan nalle jo yli 50-vuotias. Nallella on päässään Islan ristiäispanta :)
(kuvat saa klikattua suuremmiksi)


Olkkari:
Meidän olkkari on paljon pienempi, kun edellisissä asunnoissa, mutta varsin passelin kokoinen. Eipähän tarvii huudella toiselle puolelle huonetta, että mitä teet :D Mua ärsyttää tuo väärän värinen sohva, mutta uus ostetaan sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, jos kun rikastutaan. 
 (kuvat saa klikattua suuremmiksi)


Keittiö:
Keittiön on pieni, mutta varsin käytännöllinen ja toimiva. Kaappitilaa sais olla enemmän, mutta tämäkin riittää toistaiseksi. Keittiön yhteydessä on myös ruokailutila, johon olen kaavaillut kuuden hengen ruokaryhmää ja senkkiä astioille, joita ei käytetä niin usein. Näinköhän kaikki tuohon mahtuu? :D Keittiöstä on suora näkymä olkkariin ja tykkään siitä tosi paljon, kun ei tarvii kokkaillessaan olla ihan eristyksissä.  (kuvat saa klikattua suuremmiksi)


Eteinen / vessa / käytävä / parveke:
Eteinen on pieni ja malliltaan neliö, joka on mun mielestä paljon käytävämallista eteistä parempi. Rakastan meidän peilikaappia, koska nyt jopa nään kunnolla, että minkä näköisenä lähden pihalle. Eteiseen on hakusessa uusi matto, kunhan sopivan kokoinen/mallinen tulee vastaan. Vessa on tuollainen ihan perus, joskin ihan kivan tilava verrattuna entiseen asuntoon. Lasioven takaa löytyy myös sauna, josta ei nyt tähän hätään sattunut olemaan kuvaa. Eteisestä pääsee käytävää olkkariin, ettei tarvii aina keittiön kautta kiertää. Parvekkeelle on käynti olkkarista ja se on kivan avara. Tilan tuntua tuo myös alhaalla olevat lasitukset, joista näkee läpi :) (kuvat saa klikattua suuremmiksi)


Makkari / vaatehuone:
Meidän makkaria ei oo koolla pilattu, sillä se on aika pieni, mutta sinne mahtuu kuitenkin kaikki tarpeellinen parisänkyä unohtamatta. Kuvista jäi näköjään nyt pois meidän vaatekaapit, jotka sijaitsevat kuvista katsoen vasemmalla. Kolme hyllykaappia ja leveä tankokaappi, tykkään! Nyt munkin vaatteet mahtuu tuonne kunnolla (vaikka kriiseillessä mulla ei ookaan olevinaan yhtään vaatetta) ja Miikakin saa käyttöönsä enemmän, kuin kolme hyllyä, niin kuin edellisessä asunnossa :D Kuvista katsoen vasemmalla on myös vaatehuone, joka toimii tällä hetkellä kaiken ylimääräisen tavaran säilytyspaikkana. Siitä ei ookaan kuvaa, kun ei siellä oo mitään nähtävää, paitsi sekasorto :D Miika on pedannu näköjään sängyn vähän sinne päin... Sängyn yläpuolelle on jossain vaiheessa tulossa jotain sisustustarraa/peiliä, sillä se on kovin tyhjän näköinen tuollaisenaan. Myös sängyn runko on menossa jossain vaiheessa vaihtoon.Tällainen on meidän asunto, mitäs tykkäsitte? Keskeneräinenhän se vielä on, mutta ei onneks enää pahasti. Löytyykö lukijoiden joukosta muita sisustukseen hurahtaneita? Mä jatkan nyt telkun kahtelua ja odottelen vesi kielellä kebab-ranskalaisia. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille, teitä onkin tullut paljon lisää muutaman päivän aikana!

I h a n a a   s u n n u n t a i t a   k a i k i l l e ! 

30 kommenttia:

 1. ihana koti teillä! Niin nättiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Pientä viilaamista vielä, mutta kyllä tää tästä :)

   Poista
 2. Ihanan kodikasta! Minäkin tykkään juuri tuollaisesta suht pelkistetystä, ettei ole liikaa mitään irtotavaraa, jotain harkittuja yksityiskohtia:) Blogistasikin tykkään!
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mulla oli ennen kauheasti kaikkea pientä sisustuskrääsää ja oon pyrkinyt vähentämään sitä aika radikaalisti, pelkistetty ja yksinkertainen vetoaa muhun tällä hetkellä :) Ja sitä paitsi, siivoaminenkin on paljon helpompaa, kun ei oo liikaa tavaraa! Kiva, että tykkäät blogistakin :)

   Poista
 3. Missä päin te asutte? Todella tilavan oloinen ja kotoisa koti teillä, paljon on vuokra, jos saan kysyä. Vai onko teidän oma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopiossa asustellaan parin kilsan päässä keskustasta ja vuokra on himpun päälle 800€ autopaikan kanssa. Ei lainkaan paha tämän kokoisesta uudesta asunnosta näin lähellä keskustaa :) Mä olen viime vuosina tottunut asumaan isoissa kaksioissa, joten tässä huoneet tuntuu vähän pieniltä. Todellisuudessahan ne ei oo kovinkaan pieniä, kun aattelee et välillä tulee vastaan 10 neliötä pienempiäkin kolmioita :o Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Kivalta näyttää, ja nopeasti ootte saanu kämpän laitettua kuntoon. :) Meilläkin muutto just päällä, ja tuntuu kyllä et ei saada ikinä kaikkia tavaroita paikoilleen! Huh!
  Eelin huonetta meilläkin ensimmäisenä laitettiin valmiiksi, ja siitä kerkesin jo väliaikapostauksenkin tekemään, vaikka muu asunto on vielä ihan kaaoksessa! :D
  Paljos teillä muuten on neliöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen nopeesti tää alkoi näyttää asuttavalta, vaikka mä oon itekseni tavaroita purkanut ja samaan aikaan hoitanut lapsen. En antanu Miikan purkaa tavaroita ollenkaan, ku haluun ite tietää tavaroiden paikat :D Kuten postauksessa lukeekin, neliöitä on 72,5m2 :)

   Poista
  2. No juu ei meilläkään oo paljon Toni purkanu.. Saanu sit kattoo Eelin perään mielummin jos on ollu kotona. Ei se osais kuitenkaa laittaa oikein. :D
   Oho, miten mun silmät hyppäs ton neliömäärän ohi vaikka luin tekstin kyllä. :D aika saman kokonen siis ku meillä on 68 mut ei saunaa.. Näyttää vaan kuvissa teidän isommalta jotenkin. :) mut kyllä tää ainakin 45 neliöstä tänne muuttaneena tuntuu nyt ihan passelin kokoselta kolmelle hengelle (ja kahdelle räksyrotalle).

   Poista
  3. Asunnon tilavuuteen vaikuttaa tosi paljon myös pohjaratkaisu ja tässä se on tehty mun mielestä tosi fiksusti :) Meillekin tää on ihan passeli, kun ensin asuttiin kolmestaan 58-neliöisessä kaksiossa.

   Poista
 5. Minkä istuimen ostitte? Miltä vaikuttaa? Meilläki ois istuimen osto ja on niin hankala päättää.. -Tiina ps. Teiän koti on mukavan viihtyisän olonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettiin Klippan Triofix, teen siitä postauksen tänään tai huomenna :) Kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 6. Kivan näköistä! :) Ihanan tilava kämppä. Meillä on tosi pieni kolmio tuohon verrattuna!(57,5)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohhoh, on se varmaan aika pieni kolmio sitten, kun meidän entinen kaksio oli 58-neliöö :D Toisaalta, täälläkin aika paljon neliöitä menee vaatehuoneeseen ja saunaan.

   Poista
  2. Joo on tää kyllä kolmioks tosi pieni ja meillä ei oo saunaa eikä vaatehuonetta :) Mutta ihan kiva, että Nellalla on sentään oma huone vaikka onkin aika pieni huone.

   Poista
  3. No mut pääasiahan on varmaan se, että lapselle on oma huone :)

   Poista
 7. ihana koti! Tulemme vielä tässä kuussa maitolaatoittamaan lattiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tervetuloa, onneks meillä on muovimatto lattiassa ;)

   Poista
 8. Vau hyvältä näyttää! Juuri sellaiselta, jolta teillä kuvittelinkin näyttävän :) Mekin muutetaan kuun vaihteessa uuteen, myöskin 72 neliöiseen saunalliseen kolmioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti! Jännää, miten ihmiset muodostaa tekstien ja kuvien perusteella toisista mielikuvia :) Kivaa, että tekin pääsette uuteen asuntoon!

   Poista
 9. Ihana koti teillä! Mistä oot ostanut nuo verhot mitkä on olkkaris ja keittiös?:D Tosi nätit! -Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Verhot on Anttilasta ja K-raudasta, eli ne on Vallilan Mandariini-mallistoa :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!