21.1.2013

Tekniset vaatteet? Siis täh?

Mä havahduin tässä vähän aikaa sitten siihen tosiseikkaan, että meidän neiti ei varmaan enää pitkään viihdy rattaissa aina ulkoillessa ja näin ollen tuskin on myöskään ihan sama, mitä puetaan päälle. Vaunuissa makaava nyytti on helppo puettava, kun haalarissa ei tarvitse olla vedenpitävyyttä ja muita hienoja ominaisuuksia, mutta eri asia se on sellaisen muksun kanssa, joka viilettää menemään nelinkontin pitkin kuralätäköitä. Tutustuin tänään termiin nimeltä "tekniset vaatteet", mutta olen vieläkin pihalla. Vesipilarit? Hankauksenkesto? Hengittävyys? Löysin täältä jonkinmoista tietoa, mutta olen edelleenkin päästäni pyörällä. Tuskin tällaisia vaatteita oli tarjolla vielä 80-luvulla, mites sillon pärjättiin? :D

Kuva: KappAhl

Käytiin siskon kanssa tänään kahvittelemassa ja samalla kävin kuolaamassa Name It:n, Polarn O. Pyretin ja Jesper Juniorin alerekkejä. Samalla iskin silmäni välikausivaatteisiin ja tämä pari viikkoa sitten mielessäni pyörinyt asia palasi takaisin päänvaivakseni. Mä olen lukenut, että Popin vaatteet on hyviä, mutta on ne kyllä aika pirun kalliitakin. Ilmeisesti myös Kappahlin haalarit on todettu kestäviksi (löytyykö näitä millaisia kokoja, löysin vaan vähän isommille lapsille)? Mitäs muita hyviä merkkejä on? Vaikka mun mielestä 100€ tai 150€ on tosi paljon lapsen haalarista, niin noista taitaa vielä saada eteenpäin myydessäkin ihan hyvän hinnan, jos vaan on hyväkuntoisia? Toisaalta on varmaan kannattavaa ostaa kerralla kunnon haalari, kun sitten pari halvempaa (ja ei niin kestävää) haalaria.

Mutta entäs sitten ne muut asusteet, rukkaset sun muut? Onko täysin mahdotonta saada ipanan pienen pieni peukalo sinne minne se kuuluu? Ainakin Reimatecilla taitaa olla rukkasia, joissa on pitkä vetoketju. Auttaako se vai onko ihan yhtä tyhjän kanssa? 


Niin ja ne välivaatteet sinne alle, sekin on mulle aika tuntematon käsite, koska tällä hetkellä käytössä on ollu mummon neulomat villavaatteet. Onko merinovillaiset paremmat? Entäs fleecevaatteet? Käsittääkseni ainakin joihinkin haalareihin on saatavilla esim. fleecehaalareita, jotka saa neppareilla kiinni ja helpottavat näin ollen pukemista. Millä merkeillä tällaisia löytyy? Noi ns. kuorivaatteet ei taida kovin lämpimiä olla, joten kai sinne allekin jotain tarvii, kun ei kuitenkaan tropiikissa asuta :) Onneksi nyt on vasta tammikuu, kerkeän vielä vähän aikaa pähkäilemään näitä haalarijuttuja ja muita välikausivaatteita. Kevät tulee kuitenkin yllättävän nopeasti, joten Google taitaa olla oiva apu tässäkin asiassa. Olis kiva kuulla myös teidän mielipiteitä ja kokemuksia eri merkeistä ja hinta-laatu-suhteesta :) 2 kommenttia:

  1. Itse perhepäivähoitajan (nyt jo aikuisena) lapsena voisin sanoa, että se vetoketju rukkasissa auttaa pukemisessa! Etenki pienille lapsille - ainaki omasta mielestä. (Joskus äidin hoitolapsia pukeneena). Puvun aluspukeutumiseen vaikuttaa moni asia. Mut pakkasen ja lapsen liikkuvuuen mukaan collegea, villahaalaria, pitkää paitaa ym. Rukkasten alle voi laittaa villalapaset tai sormikkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin perhepäivähoitajan tytär ja oon silti pihalla :D Lähinnä mietin just, että mitä vaihtoehtoja sinne haalarin alle ois, ettei tarvitse topata lapselle alle tuhatta kerrosta paitoja ja niin edelleen. Kiitos kommentista!

      Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!