25.2.2013

Yöllä...

... näytti tältä puoli kahden aikaan (paitsi Islakuvat on tältä aamulta). 

Isla sai ilmeisesti jonkin pöpön viime viikolla äidin luona vieraillessa yhdeltä hoitolapselta (kaikki muut hoitolapset oli sairastuneet myös viikonloppuna) ja Isla oksensi eilen illalla ensimmäisen kerran jo ennen iltapuuroa. Toinen oksennus tuli iltapuuron jälkeen ja kolmas kerta yöllä. Huh. Yöllä Isla alko känisemään tutin perään ja pyysin Miikaa laittamaan tytölle tutin. Hetkeä myöhemmin Miika tuli uudestaan makkariin sanomaan, että Isla on oksentanut sänkyyn. Kyllä muuten ihmeen nopeesti pääsee sängystä ylös keskellä yötä, se tuli huomattua. Eipä siinä auttanu muu, kun viedä laps puol kahden aikaan suihkuun, alkaa vaihtamaan petivaatteita ja pesemään pupua ja tutteja. Meidän pikkureppana oli niin sekaisin väsymyksestä, ettei meinannu jaksaa istua suihkussa ja itki vaan :( Kyllä kävi sääliks... Kuivailun jälkeen Isla alkoi kuitenkin rallattelemaan ja naureskelemaan Miikan sylissä, joten seuraava pelko oli, että mitenköhän tuon likan saa uudestaan nukkumaan. Sen jälkeen kun Isla oli saatu sänkyyn, meni ehkä viitisen minuuttia ja kämppään laskeutui hiljaisuus, onneksi. Tai no ei ihan hiljaisuus, koska mulla lipes kattilan kansi kädestä tuttien keiton jälkeen, yritin saada sen kiinni ja viskasin kiehuvat vedet lattialle ja kintuilleni, auts. Niin ja se kansi lens tietysti ryminällä lattialle. Miika toteskin, että tässä on syy miks ei öisin kannata alkaa tekemään ruokaa :D Eipä kyllä tarvinnu tuon episodin jälkeen paljoa nukkumattia ootella ja aamullakin ois väsyttäny ihan tuhottomasti, kun meidän pieni herätyskello alkoi rallattelemaan sängyssään ennen puolta kasia.

Tänään Isla oli aamusta lähtien hyväntuulinen, joten ajattelin että taidettiin selvitä vähällä taudista. No, iltapuurot lens taas kaaressa, joten taisin iloita liian aikaisin. Kauhulla odottelen yötä, josko neiti taas oksentaa. Toivottavasti ei... 

Tällaista täällä, toivottavasti teillä muilla menee paremmin :D Nyt tuntuu olevan kaiken maailman flunssaa, mahatautia, noroa ja ties mitä liikkeellä. Toivon mukaan ei muhun ja Miikaan oo tarttunu, ei jaksais nyt paljoo sairastella ja ku en oo vielä selvinny kunnolla edellisestäkään flunssasta.

P.S. Tänään käytiin Islan kanssa neuvolassa, siitä lisää toivottavasti huomenissa! :)

4 kommenttia:

 1. Voi kurjuus! Tuo sairastelu ei koskaan kivaa ja oksentaminen jotain vielä kamalempaa. Ja nuo pienet raukat ku sitä lähinnä vaan säikkyy. Jospa se menis pian ohi ja säästysitte työ taudilta! :) ps: kiitos viimeisestä :) -Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastelu ei todellakaan oo kivaa, onneks tässä taloudessa on vielä yks terve :) Hih, oli kiva nähdä!

   Poista
 2. Meillä oli kans mahatautia viime viikolla, nyt siitä onneksi jo koko perhe selvinnyt. Lapsi oksensi illan/yön aikana kuus (!) kertaa. Ruokahalu oli ennallaan, mutta kaikki se vähänenki tuli melkeinpä samantien ylös. Oksennuksia sai siivota ja pyykkiä pestä, kyllästymiseen asti, mutta mitäpä sitä ei väsynytkin äiti lapsensa eteen tekis :) Kun lapsi oli parantunut, niin samana iltana me vanhemmat alotettiin sama ralli ja olihan se kamalaa, huh. Nyt jo onneksi tuo on ohi :)

  Paranemisia sinne teille ja toivotaan, että te vanhemmat säästytte tuolta taudilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Islalle on maistunut ruoka melkein normaaliin tapaan, mutta se tulee kyllä sitten ylös... Pyykkiä on saanu kyllä pestä ihan tarpeeks, ei kiitos tällaista vähään aikaan :D Meillä Miika aloitti eilen oksentelun illasta, mä olen vielä säästynyt!

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!