27.3.2013

Pikkujäbän neuvolakuulumisia

... tai oikeastaan minun neuvolakuulumisia, vaikka pikkujäbä olikin mukana 8)

rv. 29+5

Eilen oli vuorossa siis pitkästä aikaa mun neuvola, edellisestä kerrasta olikin jo yli kolme viikkoa. Tämän jälkeenhän neuvolassa aletaan ramppaamaan alvariinsa, ensin kahden viikon välein ja sitten jossain vaiheessa kerran viikossa. Mä olen yleensä pyhittänyt nää neuvolakäynnit itselleni ja lykännyt Islan hoitoon siskolleni. Mun mielestä on ihanaa, kun saa edes välillä käydä jossain ilman lasta ja ennen kaikkea, keskittyä vain itseensä. Uskon myös, että nää neuvolakäynnit on näin paljon kivuttomampia, kun mun ei tarvii koko ajan viihdyttää lasta ja Islan ei tarvitse tyytyä istumaan paikoillaan tai kuuntelemaan ei-kiellon hokemista koko ajan. Verenpaineetkin pysyy ehkä suht siedettävissä lukemissa, kun ei tarvitse koko ajan juosta lapsen perässä ympäri neuvolaa. Vajaan kuukauden päästä meillä on tosin yhteinen käynti, kun Islalla on samaan aikaan 10kk-neuvola, mitäköhän siitäkin tulee...?

Tällä kertaa neuvolakäynnin hoiti pääasiallisesti viimeisen vuoden terkkaharjoittelija, mun oma terkka tuli mukaan vasta siinä vaiheessa kun sydänääniä alettiin kuuntelemaan. Huoh. Siis mikä siinä ensinnäkin on niin hirmuisen vaikeaa, että pitäis puhua normaalilla äänellä? Vaikka harjoittelija olikin siinä metrin päässä pöydän toisella puolella, jouduin pinnistelemään kuuloni äärimmilleen, että sain kysymyksistä selvää. Muutenkin tuosta harjoittelijasta jäi vähän sellanen fiilis, että "kunhan nyt kyselen, ei mua oikeesti kiinnosta". Valitus sikseen, osas se kuitenkin sentään verenpaineet, hemoglobiinit, sf-mitat ynnä muut mittailla oikein. Mä pyysin mittaamaan hempparin tällä kertaa, koska viimeks sitä ei mitattu ja epäilin että olis lähtenyt laskuun. Helmikuun alussa hemoglobiini oli vielä 127, nyt se oli tipahtanut kahdeksan pykälää alaspäin ollen 119, joten arvaukseni osui oikeaan. Eihän tuo vielä mitenkään kovin alhaalla ole, mutta kyllä se vähän alkaa tuntumaan, kun alussa hemppa oli 135. Verenpaineet oli 123/83, mitkä on mulle varsin tyypilliset neuvolapaineet. Kotona mitatessahan mulla on tyyliin 105/65, mutta neuvolassa ne huitelee sitten aina korkeemmalla, oon valkotakkikammoinen :D Kohdunpohjan korkeus (sf-mitta) oli 25,5cm, kun reilu kolme viikkoa sitten se oli 21cm. Viimeksi mentiin alakäyrillä, nyt mitta oli noussut jo ala- ja keskikäyrän puoleen väliin. 

Tyypillä tuntui kaikki olevan ok, syke oli suunnilleen 150 ja noita main se on ollut aiemminkin. Terkkaharjoittelija paineli mahaa vaikka kuinka pitkään, mutta ei siltikään saanut selvää, kumminko päin pikkutyyppi mahtaa siellä majailla. Mä olisin voinut sille kertoo suoralta kädeltä, että se on raivotarjonnassa, koska potkut suuntautuu kylkiluiden väliin, mutta pidin suuni kiinni ja annoin terkan neuvoa harjoittelijaa tunnustelemaan pään olinpaikkaa. Musta tuntuu, että vauva mahtuu vielä kääntymään mahassa ympäri, sillä joinakin päivinä potkut tuntuu alas ja mahassa on paaaaaaljon hiljaisempaa, kun normaalisti. Yleensä mahassa viihdytään kuitenkin pää alaspäin ja sen on saanu tuntea kyllä kylkiluutkin, sillä tyyppi on alkanut monottamaan niitä oikein urakalla. 

Neuvolassa kaikki oli siis kunnossa ja seuraava käynti onkin 9.4, ei oo pitkä aika!

P.S. Tänään rv. 29+6, huomenna päästään uusille kymmenille!

5 kommenttia:

 1. Ota äiti tai sisko mukaan sinne neuvolaan ku meet Islan kanssa ;) Itelläni on ollu äiti ja sisko (eri kerroilla) muuten huvikseen mukana esikoiseni neuvolakäynnillä ja onhan se elämys sekin, jos ei oo ollu (no äiti varmaan todennäköisemmin on ollu kyllä, mutta ei tällä vuosituhannella :D)

  ja aika hyvät on tosiaan ollu paineet... 65/105 ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten voisin ottaa jomman kumman mukaan, mutta äiti on päivät töissä ja siskolla on 2-vuotias muksu, jota ei viitsi neuvolaan raahata. Innolla siis odotan, mitä tulee neuvolakäynnistä, kun Isla vipeltää karkuun ja tekee tuhojaan :D

   Poista
  2. Ja hups, ajatusvirhe noiden lukujen järjestyksen kanssa :D

   Poista
 2. Hmm. Harjoittelija on aina HARJOITTELIJA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelija on harjoittelija, mutta olisin luullut että viimeisen vuoden opiskelija on hieman osaavampi.

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!