12.4.2013

Mountain Buggy Duet

Ne ovat täällä, nimittäin Mountain Buggy Duet-tuplarattaat.

Vihdoinkin meillä on muksuille myös toisenlaiset menopelit perusyhdistelmien lisäksi, sillä tuplarattaat saapuivat eilen. Kyllä varmaan tuossa meidän lähisiwassa arvostivat kovasti, kun jo muutenkin ahtaaseen putiikkiin oli tilattu tuplikkaat, hups... Rattaat tilasin A-T Lastenturvasta ja olen varsin tyytyväinen kyseisen kaupan palveluun, vaikka toimituksen suhteen olikin alkuun hieman epäselvyyttä. Tilasin rattaat nimittäin lauantaina ja silloin sivuilla näkyi, että niitä on saatavilla. Tiistaina tarkistin tilanteen ja verkkokauppa ilmoitti, että tuote on loppunut ja meidän tilaus odottaa edelleenkin käsittelyä. Otin puhelimen kauniiseen käteeni ja rimpautin asiakaspalveluun, jossa minulle kerrottiin, että rattaat on todellakin loppuneet lukuun ottamatta myymälässä olevia esittelyrattaita, mutta tänään tulleessa kuormassa pitäisi rattaita olla lisää, kunhan se saadaan purettua. Hieman myöhemmin sain puhelun, että rattaita kyllä oli, mutta väärän värisiä. Päätin ottaa myymälässä esillä olleet rattaat, olihan nekin ihan uudet, paketista tosin puretut ja muutaman metrin ajetut. Meidän rattaita olisi tullut lisää jokusen viikon päästä, mutten halunnut alkaa riskeeraamaan, jos toimitus viivästyykin syystä tai toisesta (mun tuuri tiedetään) ja laps on maailmassa, ennen kuin rattaat ehtivät kotiin asti.

Isla ensimmäistä kertaa koeistumassa uudet menopelit. 

Etummainen istuin makuuasennossa, toinen istuin ylhäällä. 

Kummatkin istuimet yläasennossa.

Toimitus oli supernopea, sillä rattaat laitettiin keskiviikkona postin mukana Vantaalta tänne ja sain noutaa ne jo eilen (torstaina) Siwasta! Viimeksi matkahuollon pojilla meni useampi päivä toimittaa kamera Helsingistä tänne, rattaat sen sijaan tulivat Vantaalta päivässä, outoa. En malttanut pitää näppejä erossa rattaista, vaan ne oli päästävä tietysti kokoamaan heti, kun Islan kanssa ulkoilu oli suoritettu. Koska minä tykkään hoitaa perheessämme useimmat "miehille kuuluvat" hommat aina lamppujen asentamisesta huonekalujen kokoamiseen, otin tehtäväkseni saattaa rattaat käyttökuntoon. Kasaaminen oli nopeaa ja ainakin ensivaikutelman perusteella rattaat vaikuttavat juurikin yhtä hyviltä, kuin olin kuvitellutkin! Kokemusta ulkoilusta noiden kanssa ei vielä ole, mutta eiköhän senkin ehdi sitten myöhemmin :) Kokonsa puolesta rattaat on meille vallan passelit, sillä mahdun juuri ja juuri rattaiden kanssa hissiin, kun liiskaan ahterini rattaiden ja hissin oven väliin. Mitkään muut tuplikkaat hissiin ei siis ois mahtuneet, ihan niin kuin arvelinkin. 

Kurkistusluukku, jota olen useamman kerran kaipaillut edellisiin rattaisiin. 

Pullotelinettäkin olen kaipaillut muutamaan otteeseen Gessleineihin, nyt sen sain!

Alla hieman faktatietoa rattaista ja suluissa nykyisten rattaiden (Gesslein Vision) 
mittoja, jotka on siis yhdelle lapselle.

Paino: 15,5kg (13kg)
Leveys: 64,5cm (61cm)
Työntöaisan korkeus: 78-106cm (96-110cm)

Ostettiin rattaiden lisäksi sadesuoja, joka on juurikin näille rattaille tarkoitettu.

Erillisistä kuomuista plussaa, Isla tuskin tykkää kuomusta yhtä alhaalla, kun vauvalla on.

Kyseessä on siis oikeasti aika pienikokoiset tuplarattaat ja noi onkin markkinoiden kapeimmat vierekkäin istuttavat tuplat. Painoakaan noilla ei älyttömästi ole ja parinkymmenen metrin koeajon perusteella ovat todella kevyet ja näppärät työntää! Työntoaisassa on runsaasti säätömahdollisuuksia ja ellen väärin muistele, taisin laskea 13 eri asentoa, johon aisan saa lukittua. Saan säädettyä aisan itselleni sopivaksi, mutta myös Miikalle, joka on mua 14cm pidempi, löytyy sopiva työntökorkeus.

Rattaat vaikuttavat varsin näppäriltä ja odotan innolla, että pääsen kurvailemaan niillä tuonne ulos! Käyttökokemuksia tulossa sitten, kun vauva nro. 2 ulkoistaa itsensä ;)

Onko muilla kokemuksia kyseisistä rattaista? Oletteko tykänneet?

P.S. Lisätietoa rattaista löytyy esimerkiksi täältä, mikäli kiinnostuit!


10 kommenttia:

 1. Kivan näköiset kulkupelit :) Onko teillä vielä Gesslein Visionit? Itse oon ihastunut niihin ja koitan kovasti etsiä käytettynä, mutta aika vähän on tarjolla :/ Uutena nuo on aika kalliit kuitenkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visionit on meillä vielä käytössä ennen pikkuveikan syntymää ja onhan ne tosiaan aika suolaisen hintaiset uutena :(

   Poista
 2. Oih, nuo on kyl kivan nököiset. Oon noita katellu itsekkin, et jos joskus toinen lapsi tulee nii haluan samanlaiset, niin paljon oon kuullu positiivista kyseisistä rattaista tutuilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuplarattaat ylensäkään mitään kauniita ole, mutta ei noi sieltä hirveimmästä päästä tosiaankaan oo ja käytännöllisyydessä päihittää mennen tullen aika monet muut tuplikkaat :)

   Poista
 3. Ei mulla muuta, kuin IHANAT! Tosi näppärän näköiset ja suht pienen oloiset. Ei ollenkaan hassummat. Tuntuu, että usein kaikilla on jotkun sairaan isot ja tosi huonosti liikkuvat, jotka ei juurikaan mahdu joko hissiin tai autoon tai mm. bussiin. Joissakin busseissa ollut kuulemma niin pienet ovet, että kaverilla oli jäänyt matka lasten kanssa tekemättä, kun ei vain ollut mahtunut (kaupunkiin olivat vissiin menossa)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä kans aivan rakastunut noihin, vaikka tositoimiin ei rattaiden kanssa olla vielä päästykään. Kaupungilla liikkuessa näkee tosi paljon tuplarattaita, jotka on ihan järkyttävän leveitä. Me ei oltais voitu mitään muuta mallia ajatellakaan, koska noi mahtuu niin autoon kuin hissiinkin, muut ei olis mahtuneet :)

   Poista
 4. hei, mun piti laittaa ku huvikseni luin... meillä poika 1v 8 kk ja vauva pari kuukautta.. meillä kans nuo mountain buggy duetit ja ollu ihan huippuhyvät.. oikeestaa ei muita enää käytettykkää... poika tykkää kun istuimet saa ihan tosi pystyasentoon ( kun ottaa vaan kankaat välistä). (Se onnistuu parhaiten, kun laskee kuomun alas ja ottaa selkänojasta ylhäältä kiinni ja sitte vaan kirraa hihnoja.) Kattelin et tuossa ne ei aivan istuma- asennossa :). Meillä kulki lumessa ja maastossa hyvin. Mä käyn juoksemassa ja noitten kans onnistuu tosi hyvin ku kevyet työntää ja yhdellä kädellä niiin helppo ohjata. Mulla noissa oran kantokoppa vaan kiinni.. ja noihin käy myös ainaki brion tuplien sadesuoja. Olin alkuun silloin ostamassa ehdottomasti peräkkäin istuttavia ( baby jogger city select) mut en vois olla tyytyväisempi valintaani :). Ainoa miinus, että ehkä hiukan painavat nostaa autoon ja tavarakori vähän siellä alla. Toivottavasti pidät hankinnasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans aivan rakastunut nyt noihin, vaikka ajokertoja ei oo vielä kovin montaa tullut :) Vaikuttavat varsin näppäriltä ja laadukkailta!

   Poista
 5. Ootteko ollut näihin tyytyväisiä? :) Onko mitään miinuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja vajaan kahden vuoden käyttökokemuksella voin suositella kyllä ehdottomasti muillekin :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!