16.5.2013

37+0!

Tänään mittariin pyörähti jälleen uusi raskausviikko ja sehän tarkoittaa sitä, että pikkuveli on nyt täysiaikainen! Synnytys ei edelleenkään tunnu ajankohtaiselta, sillä olo on huomattavasti parempi nyt, kuin vuosi sitten Islaa odottaessa. Toki olo on välillä (aika useinkin) tuskainen, mutta varsin helpolla on selvitty edelliseen raskauteen verrattuna :) Mulla on edelleenkin flunssan jälkitautina hirmuinen yskä, joka houkuttelee närästystäkin useammin vierailulle, mutta onneksi yskä on alkanut jo vähän helpottamaan. Muutamana yönä oon joutunut nukkumaan taas puoliksi istualteen ja silloinkin närästys on vaivannut jonkun verran. Rennietä kuluu taas aika paljon ja taisin viime viikonloppuna olla turhan optimistinen, kun ostin vaan pikkupaketin ja kuvittelin, että sillä pärjätään synnytykseen asti :D

(kuvat saa klikattua suuremmiksi)

Eilen oli vuorossa taas neuvolakäynti ja kaikki oli mallikkaasti lukuun ottamatta sf-mittaa, joka ei oo kasvanut tarpeeksi. Neuvolalääkäriä edeltävällä kerralla 24.4 sf-mitta oli 28,5cm, viime viikon neuvolalääkärikäynnillä 8.5. sf-mitta oli 29cm ja eilisellä käynnillä 30cm. Neuvolalääkäri oli kirjoittanut viime viikolla koneelle ylös, että mikäli mitta vielä notkahtaa, niin kontrolliultra vauvan koon selvittämiseksi pitää varata. No, tällä viikolla mentiin taas tasaisesti alakäyrällä, eikä notkahdusta ollut tapahtunut, mutta silti neuvolalääkäri oli sitä mieltä, että ultraan pitää mennä. Noh, toivottavasti siellä on kaikki hyvin ja pääseepähän moikkailee pikkukaveria vielä ennen synnytystä :) Ultra on siis ensi tiistaina, sinne asti pitää jänskäillä että onkohan kaikki hyvin. Muuten neuvolakäynnillä oli kaikki siis ok, kuten aina ennenkin. Paino oli noussut parisataa grammaa viime viikosta, ei turvotuksia, sf-mitta tosiaan sen 30cm ja verenpaineetkin hieman normaalia alempana ollen 119/76. Poitsu on edelleenkin raivotarjonnassa, kuten jo monta viikkoa, liikkeet oli ++ ja sykkeet 145 molemmin puolin, niin kuin aina ennenkin :)


Toisaalta mä alan olemaan tosi kärsimätön synnytyksen suhteen, haluaisin jo nähdä meidän pikkukaverin, mutta toisaalta tässä ei oo vielä mitään kiirettä. Jotenkin musta tuntuu, että en oo vielä valmistautunut synnytykseen ja uuden perheenjäsenen tuloon, mutta en tiedä voiko siihen valmistautua oikeastaan yhtään paremmin. Vaikka olo on aika hyvä vielä, niin silti lähtö voi tulla oikeastaan milloin vain. Eihän mulla ollu Islastakaan oikeastaan mitään synnytystä enteileviä merkkejä, mutta siinä vaiheessa kun alko tulemaan kunnon supistuksia, niin ne jatkuikin sitten synnytykseen asti. Täällä odotellaan nyt siis niitä supistuksia, vaikka useampi viikkohan tässä voi vielä mennä. Laskettuun aikaan on kolme viikkoa ja pahimmassa tapauksessahan voidaan mennä siitä vielä pari viikkoa ylikin. No, ei se viis viikkoa nyt niin paha ole (eipä...) :)

Mun sairaalakassikin näyttää vielä vallan tyhjältä, pitäisiköhän asialle tehdä kenties jotain?

10 kommenttia:

 1. Hihhi en malta odottaa miltä Islan pikkuveikka näyttää ja onko vähän kasvettuaan mahdollisesti samaa näköä kuin siskossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin tietää, onko pikkuveli Islan tapaan kopio isästään, vai onko kenties ulkonäöllisesti jotain peritty myös minulta. Ei sillä, en valita vaikka näyttäis ihan isältään ;)

   Poista
 2. Mulla oli laskettuna-aikana sf 42cm ja tuli niin huvittunut olo kun tuossa lukee viikolla nelkyt yläkäyrän olevan himpun yli 36! Olihan se hauskaa kun kirpparilla mummeli kysyi odotanko kaksosia..
  Arvio oli kuitenkin jopa ultrattuna 3,4kg ja kaksi päivää ennen synnytystä(eli just sillon laskettuna) kättärillä kätilö sanoi, että voi olla jopa pienempi kun vedet menee..

  Sit Luna syntyi ja painoikin 4290g mikä oli hyvä ettei oikeaa kokoa tiedetty.. olis muuten ollut automaattisesti sektio.

  Mulle vaan kokoaika selitettiin mitan olevan niin suuri, koska pituutta on vain 154cm. Ehkä osittain joo, mutta olihan tuo selkeesti kunnon sokerivauva ja vasta vuosi synnytyksen jälkeen sain kuulla niiden kirjanneet ylös mulle raskausajan diabeteksen.

  Ah ihanaa, meni taas niin ohi jutun juuren, mutta siis pointti oli tuo sf-käyrä kun alkoi itseä huvittaa millä ihmeen jumbokäyrällä mä itse sitten olen mennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, aika huikee sf-mitta ollu sulla! Mulla siihen sf-mittaan tarrataan ehkä vähän tarkemmin senkin takia, että se huitelee kuitenkin tuolla alakäyrillä ja mulla ei hirveesti oo tätä vartta, minne mahaa piilottaa kun itelläkin on pituutta vaan 160cm :)

   Poista
 3. Oi,ei ole enään kauaa :) haluaisitko sit esitellä sairaalakassin,kun se on valmiiksi pakattu ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tosiaan enää pitkä aika! Toki voin sairaalakassin sisältöä myös tänne blogiin raottaa ja ehkä se vähän motivois mua edes aloittamaan sen pakkauksen :D

   Poista
 4. Meillä kans ultrattiin rv 36 kun sf mitta oli normaalia pienempi ja painoarvioks tuli 2600 ja neiti synty 39+5 ja paino 2790. Et veikkaan että teille syntyy siro poika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo teidän likka suuren suuri ollut :) Islahan oli syntyessään 3040g, ei siis kovin iso, joten ehkä poitsukaan ei kauhean iso ole. Islaa odottaessa sf-mitta taisi olla koko ajan hieman suurempi, pitänee kaivella neuvolakortti esiin ja tutkailla asiaa.

   Poista
 5. Eikös tuo Sf-mitta osittain voi selittyä sillä, että pikkuinen on jo laskeutunut jonkun verran? Oma Sf-käyrä näytti samanlaiselta, oli kyllä vähän isommilla numeroilla, mutta kuitenkin. :) Juurikin tuolleen kaksi "notkahdusta" tuli niissä kohdin, missä vauva oli laskeutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se selittyä silläkin, mutta Islaa odottaessa sf-mitta ei pahemmin tippunut mahan laskeuduttuakaan :) Ja musta tuntuu, että maha on nyt vasta viimeisen parin päivän sisään alkanut valumaan hieman alaspäin ja sf-mittahan oli jo ennen sitä vähän turhan matala :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!