30.5.2013

Isla 11kk!


Jälleen on kuukausi vierähtänyt edellisestä kuukausikatsauksesta ja voi että tässä ajassa on tapahtunut taas paljon! Isla on oppinut ison kasan uusia taitoja ja ehtipä tässä välissä likalle syntyä pikkuvelikin, jota on koko porukalla ihmetelty ja ihasteltu. Isla on ollu veljen myötä hieman mustat sukat jalassa, mutta pahemmilta mustasukkaisuuskohtauksilta on ainakin toistaiseksi vältytty *koputan puuta*. Islan mielestä veikkaa on kiva keinuttaa turvakaukalossaan, likka meinaa vaan antaa aina vähän turhan kovat vauhdit pikkuveljelle :D Onpahan pikkuveikkaa yritetty vähän läpsiä ja nipistelläkin, joten tarkkana saa olla noiden kahden kanssa.
Kuten postauksen alussa mainitsinkin, on kuukauden aikana opittu myös paljon uutta. Edellisessä kuukausikatsauksessa kirjoitin, että Isla seisoo jo pitkiäkin aikoja ilman tukea, mutta askelia ei vielä olla otettu. Tilanne muuttui kaksi päivää kuukausikatsauksen kirjoittamisen jälkeen, kun likka otti ensimmäiset askeleet ja samana iltana ennätys taisi olla ainakin kahdeksan askelta. Sen jälkeen meni jokunen viikko, ettei kehitystä kävelyn suhteen tuntunut tapahtuvan, mutta nyt on otettu taas aimo harppaus uskalluksen suhteen eteenpäin ja tällä hetkellä likka käveleekin melkein koko ajan kotona! Myös ulkona kävelemistä on harjoiteltu, varsinkin alkuun hiekka ja nurmikko tuntui vieroksuttavan Islaa (ei siis halunnut kontata) ja tällöin käveltiin joitakin askelia. Nyt likka on hoksannut, että hiekalla konttaaminen on ihan kivaa ja kävely ulkona antaa odottaa itseään. Kyllähän Isla muutamia askelia aina välillä kävelee ulkona, mutta kaikki ajallaan :)

Mainitsin viimeksi myös sen, että tutista ja pullosta luovuttiin kertarysäyksellä tarkoituksena vieroittaa Isla niistä ennen pikkuveljen syntymää. Vieroitus meni vallan loistavasti, eikä likka ole tuttipullon ja tutin perään haikaillut. Myöskään pelkäämäni yöherätykset eivät toteutuneet, vaan neiti on nukkunut koko ajan yönsä läpi vallan makeasti. Muutamana yönä on heräilty itkeskelemään, mutta itku on loppunut itsekseen muutaman minuutin päästä, eikä Islan huoneessa ole tarvinnut edes käydä. Vaikka tutista onkin eroon päästy, tuntuu se edelleenkin kiinnostavan. Viime sunnuntaina, kun likka saapui kotiin hoidosta, vietiin ensimmäisenä pikkuveljeltä tutti suusta. Muutamaan kertaan Isla on yrittänyt ottaa veikan tutin multa kädestä, mutta sen suurempaa huomiota tuttiin ei olla kiinnitetty ja toistaiseksi veli on saanut pitää tutit omassa käytössään.


Kuluneen kuukauden aikana Isla on oppinut myös vilkuttamaan ja taputtamaan. Varsinkin vilkuttaminen on nyt hitti ja me saadaankin Miikan kanssa olla koko ajan vilkuttelemassa Islalle takaisin :D Isla myös ymmärtää, jos kehotetaan vilkuttamaan tai taputtamaan, tosin aina kehoitusta ei haluta toteuttaa. Isla tykkää taputtaa kovasti itselleen, mitä sitä turhaan olemaan vaatimaton ;)

Hapanmaitotuotteiden maistelu on jatkunut entiseen malliin ja Isla on alkanut syömään meidän kanssa toisinaan samaa ruokaa. Myös rasvattoman maidon maistelu on aloitettu ja Islan mielestä pahempaa kuraa ei ole olemassakaan. Noh, jospa se olisi vain alkukankeutta ja maito alkaisi uppoamaan jossain vaiheessa, likka kun ei ole pahemmin muiden ruoka-aineiden kanssa nyrpistellyt.


Mitäköhän muuta...? No, kaikki tärkeimmät asiat tuli varmaan kirjoitettua jo ylös, niitä ei vaan tahdo muistaa aina kun pitäisi postausta kirjoittaa. Paljon on kuitenkin kuukaudessa tapahtunut ja likka tuntuu jo niin isolta tytöltä, kun kävelee niin tomerana ympäri asuntoa. Kyllähän Isla vielä konttaakin, mutta kävelyä on tullut hurjasti lisää kuluneen viikon aikana ja toisinaan edetään jo useampi metri pyllähtämättä. Myös pikkuveljen syntymä on vaikuttanut  varmasti siihen, että Isla tuntuu jo niin kovin isolta. Onhan likka tietysti iso veljeensä verratessa, mutta siltikin vielä kovin pieni. Pikkuveljen tultua taloon Isla on myös kaivannut selkeästi enemmän läheisyyttä ja kuluneen viikon aikana meillä on sylitelty ja halailtu paljon. Varsinkin nyt äiti tuntuu olevan kova juttu, kun veikka vie paljon minun huomiota ja Isla on viettänyt aikaa paljon Miikan kanssa. Heti kun saan kädet vapaaksi pikkuveljen osalta, Isla haluaa syliin saamaan oman osansa huomiosta :)

Tässä kuussa ei olekaan neuvolaa, seuraava on sitten 1-vuotisneuvola. Kuukauden päästä siis viimeinen kuukausikatsaus ja neuvolakuulumisia!

5 kommenttia:

 1. Suloinen Isla :) jokos tulee sanoja? :) Meidänkin neiti meinaa jo monesti lähteä ottamaan askelia ilman tukea mutta ihan ei vielä uskallus riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiä Isla tuntuu hokevan, mutta ei taida oikein vielä yhdistää oikeaan henkilöön :D Muuten sanoja ei selkeästi vielä tule, vaikka tyttö kovasti höpöttääkin. Voi olla, että puhe tulee hieman myöhemmin, kun Isla on kuitenkin lähtenyt suhteellisen aikaisin liikkeelle, eihän tässä vielä kiire ole :)

   Poista
 2. Voii mikä söpötys! -Minna-

  VastaaPoista
 3. hei mimmonen nokkamuki teil on nyt sit käytössä? joku mistä imetään vaiko mistä tulee suoraan vaan maitoa/vettä? mie oon kans harkinnu pullon pois ottamista meillä minsku reilu 10kk. Oon vaa miettiny kun minea juo maidon ennen päikkyjä ja yöunia niin annanko sit nokkamukista silloo maion? :D varmaa tohonki on joku ihan järkevä juttu mut en kässää.. vai annetaanko maito sit enää vaan ruokailujen yhteydessä? Isla on kyllä ihanan suloinen :) Tutti meillä jo otettiin 5kk iässä pois kun heräsi välillä 30 kin kertaa yöllä kun se putos samalla otettiin yömaito pois. et sen suhteen vois jo pullostakin luopua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Islalla käytössä ihan tavallinen muovimuki, josta juotetaan. Likka kun ei oikein tuntunut ymmärtävän tavallisen nokkamukin päälle ja mun mielestä sellaiset imettävät mallit muistuttaa vähän turhan paljon tuttipulloa. Olihan se alkuun sotkuista puuhaa, kun Isla hörppäs aina liikaa maitoa ja sit sitä oli joka paikassa, mutta nykyään juominen sujuu jo tosi mallikkaasti ja sotkuakaan ei enää pahemmin tule :) Islahan ei missään vaiheessa oo juonu maitoa unille mennessä, vaan ainoastaan ruokailun yhteydessä, joten meillä ei ollu sen suhteen ongelmaa mukiin siirtymisessä.

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!