21.5.2013

Minimiehen ultrakuulumiset

Tänään oli luvassa ultrakäynti, johon mut määrättiin viime viikolla pienen sf-mitan takia. Päästiin siis katsomaan pojan kuulumiset ultrassa vielä ennen synnytystä ja aika isohan se oli, kun ei siitä ruudulta ottanut oikein selvää, että mikäköhän ruumiinosa mahtaa missäkin olla. Ultrassa todettiin, että kaikki on hyvin ja pikkuveli sai painoarviokseen 2628g, ei siis pitäis olla mikään jättivauva tulossa. Totta kai ultrakin heittää jonkun verran, mutta tuskin pikkuveikasta kovin paljoa ainakaan isosiskoaan suurempi tulee, ellei nyt sitten satu viihtymään masussa vielä sitä neljää viikkoa :D Lääkäri totesi vielä kädellä mahan päältä kokeiltuaan, että ei se ainakaan sitä painoarviota pienempi ole. 


Istukan ja napanuoran virtaukset oli ok, ainoa asia mikä lääkäriä hieman huolestutti oli lapsiveden vähäinen määrä. Sen takia mulle määrättiinkin uusi kontrolliaika torstaiksi, jolloin tsekkaillaan lapsiveden määrää uudestaan ja mikäli se on vielä vähenemään päin, niin määritellään jatkoa sitten tarkemmin. Alakäyrällä kulkeva sf-mitta voi johtua myös siitä, että lapsivettä ei hirveesti ole. Aika tiuhaan saa nyt neuvolassa rampata, mutta asiallehan ei mahda tässä tilanteessa yhtään mitään. Kovasti oli poitsu virkeällä tuulella ultratessa ja pyöri ja hyöri sen minkä ehti. Tyyppi ei oo vielä laskeutunut lähtökuoppiin, mutta pää ei kuulemma enää heilunut kädellä kokeillessa, että jospa se sieltä lähiaikoina syntyis. Lääkäri tosin totesi, että kun mullakin on toinen lapsi kyseessä, ei se välttämättä laskeudukaan ennen synnytystä, joten saadaan jänskäillä millon lähtö tulee.

Supistuksia on tullut tasaiseen tahtiin pitkin päivää, mutta ei mitään kivuliaita. Hyvin pystyy supistuksen tullen vielä istumaan ja olemaan normaalisti ja tiedän, ettei nämä ole yhtään mitään verrattuna sitten niihin oikeisiin synnytyssupistuksiin. Vaikka aika kultaakin muistot ja edellisestä synnytyksestä ei oo pitkä aika, niin muistan että ne oli tuskallisia. Tänäänhän viikkoja on 37+5 eli tismalleen saman verran kuin mitä silloin, kun Isla syntyi. Ei taida pikkuveljellä olla siis vielä mikään kiire, mutta toisaalta se ei mua haittaa, kun oma olokin on vielä ihan hyvä. Totta kai toivon, että päästäis tutustumaan meidän minimieheen mahdollisimman pian livenä, mutta tulkoon sitten kun tulee, mä en aio varta vasten alkaa kokeilemaan mitään poppaskonsteja ;) P.S. Nyt vois kuitenkin olla ihan hyvä hetki kaivaa se sairaalakassi sieltä kaapin kätköistä ja alkaa suunnittelemaan sen pakkaamista. Onhan se kassi odotellutkin pakkaamistaan jo hyvän tovin, joten ehkä nyt kerkeäisin sen pakkaamaan ilman kiirettä, toisin kuin Islaa odottaessa, jolloin pakkasin supistusten välissä ja sairaalaan lähdettiin saman tien kun kassi oli pakattu :D 

17 kommenttia:

 1. hyvä kuulla, että pienellä on siellä masussa kuitenkin kaikki hyvin. :)

  iiks! ihan jo jännittää, että millonhan syntyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin loistojuttu, että kaikki näytti olevan tyypillä hyvin, vaikkei kauhean isokokoiselta vaikuttanutkaan :) Jospa se tulis tän vuoden puolella ;)

   Poista
 2. tuuppa käymään ennenku poksahat !! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tulla, jos vaan ehtii! Liikaa tekemistä, liian vähän aikaa - perus minä :D

   Poista
  2. Aika perus sinä joo :D ilmota kun ja jos joku päivä olisi aikoo:)

   Poista
 3. Voi en malta oottaa että pääsee lukemaan vauvajuttuja ja kattelemaan kuvia siitä pikku nyytistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten oo ainoa, joka on vähän malttamaton ;)

   Poista
 4. Apua! Vastahan sä täällä ilmoitit pikkumiehen tulosta ja nyt hän on jo koha täällä! Täällä yös yksi malttamaton joka ei meinaa jaksaa odottaa kuvia ihasteltavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu, että vastahan mä sen plussatestin tein ja kohta pikkumiehen pitäis olla täällä! Aika kuluu hirveän nopeasti ja en halua edes ajatella, miten nopeasti se kuluu sitten kun on kaksi muksua :)

   Poista
 5. Hyvä, että kaikki oli hyvin. :) Tsemppiä loppuodotukseen. ^^' Kivaa päästä sit lukemaan juttuja pikkusesta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti minimiehen kuulumisia on luvassa pian!

   Poista
 6. Pikkuruinen poika<4 Kohta te jo nuuhkitte vauvan tuoksua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ultra ei hirveesti valehtelis ja sieltä ei tulis mikään jättiläinen ;)

   Poista
 7. Mulla kylläkin heitti ultra lähes kilon verran, mutta tosiasiassa se on ainakin mun kohdalla parempi ajatella just sitä pientä lukua minkä ne antaa ultrassa, koska en olisi ollut todellakaan valmis sektioon ellei olisi ollut ihan viime hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon todellakin, ettei meillä toi arvio heitä kiloa :D

   Poista
 8. Olikos sinulla tänää se kontrolli... Mitä ne sano siit veden määräst..?

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!