11.6.2013

Imetysasiaa ja pikkuveljen neuvolakuulumisia

Vaikka mä tässä olenkin viime viikosta asti tuskastellut pikkuveljen mahdottoman ruokahalun kanssa, ei se enää harmita läheskään niin paljoa, kun käytiin neuvolassa ja huomattiin painon nousseen älyttömän hienosti! Vaikka tiheä ruokailutahti kiristää välillä omia hermoja ja verottaa jaksamista, niin kyllä se vaan on sen kaiken arvoista. Välillä mun on tehnyt mieli luovuttaa, antaa korviketta ja heittää hanskat tiskiin, kun oon aamuyöllä itkeny sitä, että vastahan se puol tuntia sitten söi. Jostain sitä kuitenkin kaivaa aina voimia sen verran, että jaksaa syötön toisensa jälkeen. Ehkä imetys on mulle nyt niin tärkeä asia, koska Islan kohdallahan se ei lähtenyt sujumaan sitten alkuunkaan. Se harmitti mua silloin todella paljon ja harmittaa nytkin, ehkä enemmän kuin suostun myöntämään. Islaa odottaessa mä olin asennoitunut, että onnistuu jos onnistuu ja jos ei onnistu, niin ei mahda mitään. Loppujen lopuksihan se ei kuitenkaan mennyt niin, olin tosi pettynyt, kun homma ei lähtenytkään sujumaan. Jälkikäteen olen usein miettinyt, että olisinko voinut tehdä jotain toisin, mutta tuskinpa vaan. Likka ei vaan hoksannut jutun ideaa, ei oppinut oikeaa imuotetta ja veti älyttömät raivarit rinnalla. Me itkettiin kumpikin, kunnes luovutin ja Isla alkoi saamaan kokonaan korviketta. Ehkä homma ois alkanut jossain vaiheessa toimimaan, kuka tietää, mut mun pää ei ois varmaan kestänyt siihen asti. Likka on terve ja kasvaa hyvin, se lienee pääasia :)


Pikkuveli on aivan eri maata siskonsa kanssa, sillä jäbä tajusi jo heti alkuunsa, että mistä sitä ruokaa tulee ja millä tyylillä. Mä olin alussa tosi skeptinen imetyksen suhteen, sillä en halunnut odottaa liikoja, vaikka toivoinkin sen onnistuvan. Alku meni tosin hammasta purren, kun kunnollista asentoa imettämiseen ei meinannut löytyä sitten millään ja tissit meni heti alussa rikki. Sisulla kuitenkin mentiin ja kuten sanotaan, harjoitus tekee mestarin ja alun kankeuden jälkeen oikeat (ja itselle parhaat) asennot alkoivat löytyä. Suuri apu on ollut Theralinen Plushy Moon-imetystyyny, jonka voitin tässä taannoin Iinan blogiarvonnassa, juuri sopivasti ennen meidän pojun syntymää. Hoituuhan se imetys ihan tavallisten tyynyjen avulla tai ilmankin, mutta kun tuollainen kerta löytyy, on se ollut ahkerassa käytössä :)

Vajaan viikon ikäinen tuhisija :)

Vaikka imetys onkin luonnollinen asia, mä koen julki-imetyksen omalla kohdallani kiusalliseksi ja siksi en sitä harrastakaan. Kukin tyylillään ja mun mielestä on ok, että jäbä saa välillä korviketta, jos ollaan jossain menossa. Tähän mennessä tosin ei oo tuolla reissun päällä tarvinnut pulloon turvautua, sillä oon ajoittanut menot pikkuveikan syömisten mukaan. 

Yks asia, mikä mua risoo, on kauppojen tarjonta imetysvaatteissa! Mähän omistin ennen tätä päivää tasan tarkkaan yhden pitkähihaisen, joka on imetykseen tarkoitettu. Sattuneesta syystä ei oo pahemmin tullut käytettyä, kun astelukemat tuolla ulkona on keikkuneet reilusti yli parinkympin ja sisällä on ollu ihan yhtä lämmintä. Imetysvaatteita ei tunnu löytyvän oikeastaan mistään kaupoista, vaikka niille tarvetta olisi. Henkkamaukalla on t-paitoja kolmea eri värivariaatiota, mutta oon metsästänyt niitäkin viikkotolkulla sopivassa koossa, eikä oo millään tuntunut löytyvän, ei kahdesta kaupasta eikä netistä. Nyt tänään Ikanolle oli vihdoinkin tullut t-paitoja S-koossa, päivä pelastettu! Oon yrittänyt netistäkin metsästää erimerkiksi Mamaliciousin imetyspaitoja, mutta joka paikassa on sopivat koot loppu! 


Niin, niitä neuvolakuulumisia. Käytiin tänään tosiaan veikan kanssa kahdestaan neuvolassa, kun Miika jäi Islan kanssa kotiin. Poitsu kahteli neuvolassa virkeenä ympärilleen, mutta uni tuli heti autoon päästyä ja jäbä nukkuikin koko sen ajan, kun kävin vähän shoppailemassa ;) Paino oli 3845 grammaa, eli lisäystä puolentoista viikon takaiseen oli tullut 750 grammaa! Terkkakin hämmästeli pojan hyvää kasvua ja enää en mäkään ihmettele, että miks meillä tankataan niin usein ;) Pituus oli 51,2cm, joten ei ihmekkään, että pienimmät 50-senttiset vaatteet alkaa jäämään pituudesta lyhyiksi. Viime kerralla pituutta ei mitattu, mutta syntymäpituuteen oli tullut hienosti 3,7cm lisää, aika hyvin vajaassa kolmessa viikossa. Pipon ympärys oli 36,4cm, sairaalasta kotiutuessa (26.5) 35cm. 

"Virkeä, jäntevä poika. Iho kaunis, napa parantunut. Täysimetys 
jatkuu, kasvaa hienosti. D-vit. aloitettu. Normaalit refleksit." 

Kaikki oli siis vallan hienosti, seuraavan kerran pikkuveljen neuvola on 
26.6 ja silloin onkin vuorossa lääkärineuvola. 

Tää lähtee nyt hetkeksi nukkumaan, ennen kuin tuo nahkavekkari herää taas syömään ;)6 kommenttia:

 1. Niin hurjan suloinen <3 meinaa itku tulla tälleen raskaushormooneissa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskaus- ja imetyshormonit on aika petollisia ;)

   Poista
 2. Varmaan tuo syöntitahti rauhoittuu ajan mittaan. Voi olla maidon tilailua kun poika kasvattaa maitomäärän vastaamaan tarpeitaan. Meiän poikaki oli alkuun kova syömään ja tiheään rinnalla, korviketta ei saanut oikeastaan koskaan. Kasvoi tosi hyvin ja isokokoinen on yksivuotiaaksi. Tsemppiä syöttöihin, kyllä se siitä! Tiiän itekki sen väsymyksen yöaikaan mitä se tekee mut mihinpä sitä ei olis valmis oman lapsen vuoksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä maidon tilailuahan se varmasti onkin, vaikka välillä meinaa itellä usko loppua. Muistelisin lukeneeni jostain, että monilla vauvoilla ensimmäinen tiheän imun kausi ajoittuu suunnilleen 3 viikon ikään ja meidän poikahan on huomenna sen kolme viikkoa. Se on kyllä uskomatonta, että vaikka kuinka väsyttäis, ei siltikään halua luovuttaa kun homma on kerrankin lähtenyt sujumaan :)

   Poista
 3. Hyvä imetysvaate vinkki on ostaa tuubitoppi! Itse käytin imetysajan aina t-paidan, pitkähihaisen paidan, mekon alla jne tuubitoppia jolloin oli helppo nostaa paidan helmaa reilusti ylös ja laskea vaan rinnan kohdalta tuubitoppia alemmas :) Eikä tarvinnu omia mahamakkaroita kaikille esitellä :D Tuon topin avulla pystyi käyttämään aikalailla samoja vaatteita mitä muutenkin käytän, tosi kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota onkin tullut jonkun verran testailtua, mutta tuplapaidat on aika kuumat helteillä ;)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!