19.6.2013

Blogger ei halua lisätä otsikkoa, joten mennään ilman...


Lapsen nukuttaminen on rankkaa, varsinkin noilla univeloilla. Pieni mies tarvitsee sylin ja hyssyttelyä, jotta voi alkaa nukkumaan, varsinkin iltaisin. En vielä uskalla ääneen kaikille kuuluttaa, että meidän pojalla on koliikki, mutta vähän siltä näyttäisi viimeisen viikon perusteella. Iltaisin hyssytellään, laitetaan sänkyyn, nostetaan syliin, tarjotaan tuttia ja kanniskellaan loputtoman paljon. Pikkuveli on vielä niin pieni, ettei jaksa huutaa kovinkaan pitkään kerrallaan ja sen takia ollaankin sitten koko ilta levottomia, kun välillä pitää tankata hetki unta palloon, jotta jaksaa taas huutaa. Voi toista, tekee niin pahaa katsoa, kun pienellä ei ole hyvä olla. Mutta mikäli muistatte, niin tässä tilanteessa ei olla ekaa kertaa, sillä Islan koliikki alkoi 5 viikon iässä ja loppui vasta 4,5kk paikkeilla. No, ehkä tämä ei olekaan koliikkia, toivoa sopii. Minä kuitenkin tunnistan tuon huudon ja itkun, Isla kuulosti ihan samalta...


25 kommenttia:

 1. Paljon voimia! Meillä oli kanssa koliikki ja se kävi voimille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koliikki ottaa uskomattoman paljon voimille, mutta onneksi sekään ei loputtomiin kestä. Se ei vaan paljoa lohduta silloin, kun olet kantanut tuntikaupalla huutavaa lasta, joka ei rauhoitu millään.

   Poista
 2. OI EI!!! Mä olisin ehkä tullu hulluks jos pojilla olis ollut koliikkia. Jaksamisia! Tukiverkosto käyttöön, ja joku kanniskelemaan välillä.

  Ja ehkä maailman ihanin kuva!

  (ootko kokeillut turvakaukalossa heiluttaa,jos siihen rauhottuis? mulla ei tosiaan ole koliikkivauvoista kokemusta, mutta muuten jos oli tyytymättömiä tai heräs keskellä yötä nii kaukaloon ja heilutin toisella kädellä samalla kun ite nukuin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suuri helpotus nyt kesän aikana on äiti, joka ottaa mökillä suurimman osan Islan hoitovastuusta :) Koliikkivauvat tai ainakin Isla oli sellainen, että rauhoittui autossa tai korkealle nostamalla, mutta se siirsi vain huutoa. Et jos oltiin esimerkiks seiskan aikaan illalla ajelemassa kun Islan huudon aika oli, niin neiti ei huutanut, mutta huusi sitten myöhemmin. Sen takia ollaankin todettu, että pitää vain kanniskella, sille huudolle ei mahda mitään ja vauvaa on ihan turha yrittää saada rauhoittumaan, koska se vain siirtää huutoa myöhemmäksi :(

   Poista
 3. Voi että. :( Jaksamisia teille! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva! Kysyn nyt tyhmiä ( ei kokemuksia koliikista) et eikö siihen itkuun sit auta mikään..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä katsoen ei, valitettavasti. Islalla auttoi autolla ajelu, suuriliikkeinen heijaaminen ja suorille käsille nostelu ylöspäin, mutta ne vain siirsi huutoa. Sen takia koliikkilapsen kanssa eläminen on raskasta, kun huutoa kestää pahimmassa tapauksessa tuntitolkulla ja siihen ei auta mikään, pitää vain kanniskella jottei lapsi tunne itseään hylätyksi silloin, kun on paha olla.

   Poista
  2. Käytännössä katsoen ei, valitettavasti. Islalla auttoi autolla ajelu, suuriliikkeinen heijaaminen ja suorille käsille nostelu ylöspäin, mutta ne vain siirsi huutoa. Sen takia koliikkilapsen kanssa eläminen on raskasta, kun huutoa kestää pahimmassa tapauksessa tuntitolkulla ja siihen ei auta mikään, pitää vain kanniskella jottei lapsi tunne itseään hylätyksi silloin, kun on paha olla.

   Poista
 5. Minun ystävälllä oli molemmilla lapsilla koliikki ja siihen auttoi hyvin sellainen keinu. Lapset jopa nukkuivat joskus yöt siiinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli Islan aikaan lainassa keinu kaverilta, mutta se ei meidän likan huutoon auttanut :(

   Poista
 6. Tsemppiä! Varmasti rankkaa ja vielä kun Islakin on niin pieni!:(

  VastaaPoista
 7. Tervehdys! Eksyin blogiisi jonkun toisen blogista ja luin kirjoituksesi alusta tähän päivään saakka muutamassa päivässä! Jäin koukkuun. Valloittavia kuvia ja ihanasti osaat kirjoittaa. Aivan mahtava blogi! :) Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille ja voimia vauva-arkeen! :) -johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan! Kivaa saada positiivista palautetta ja ihanaa juhannusta myös sinne! :)

   Poista
 8. Voi eii! Ootteko hei kokeillu mitään tohon? Meijän likal alko 5vk ihan kauheet masu kivut ja huus monta tuntia aina iltasin joka jatku siis yöhön asti. nevolassa otin asian puheeks niin ne neuvo meijät vyöhyketerapiaan. Ekan kerran jälkeen loppu huudot ja kivut ku seinään. Siellä se opetti meitän miten joka ilta ja aamu hierottii vauvan masua ja se hiero vauvan jalkapohjasta niitä aku pisteitä/kohtia. Ensin Tiera huus ja itki tosi paljon mutta sen hieronnan aikana se rauhottu ja nukahti. Mä ainaki uskon että siintä oli tosiaa apua ja se oli niin ihmeellistä että sinä yönä eikä tosiaa sen jälkeekää huudettu yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen lukenut jonkun verran tuosta vyöhyketerapiasta, mut oon ollut hieman skeptinen sen suhteen. Sekin tuntuu joillakin auttavan ja jotkut sanoo, että on ihan huuhaata :(

   Poista
  2. Joo eihä se välttämättä kaikilla toimikkaa, mutta eipä se paljon maksa jotta sellast kokeilit. Mun mielest ainaki kannattaa, miettii sit ku muutaman kyönti kerran jälkee alkaakin auttaa.. :)

   Poista
  3. Pitääpä pistää korvan taakse :)

   Poista
  4. Mulla oli huutava vauva, jolla oli pahat vatsavaivat,mitä monet lääkärit sanoi koliikiksi. Menin vyöhyketerapiaan viimesenä vaihtoehtona ja kas, vauva nautti ja vatsa alko toimimaan :) ja tämä terapeutti toimi ihan lääkärin kanssa ja oli 30 vuoden kokemus hoidosta. Yksi ainut vauva koko aikana ei ollut saanut helpotusta, muuten jokaisella auttanut jotenkin :)

   Poista
 9. Oletkos kokeillut kantoliinaa? Kummasti meidän pikku herra siihen rauhoittuu, kun kuulee sydämen sykkeen ja hengityksen - joten tasainen rytmi on siinä! Myös samalla pystyy kävelemään/puuhastelemaan esim. Pyykkien parissa.. Alussa aina on hieman sitä itkua ja kipristelyä, kunnes loppujen lopuksi nukahtaa hyvin sikeään uneen :) eikä kantoreppu ole yhtään niin tehokas koliikkiin kuin luona, jossa vauva on tiivis pakkaus rintakehää vasten :) kokkeileppa, jos jollain lainata vaikka liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei valitettavasti ole kantoliinaa ja epäilen, ettei mun kärsivällisyys riittäis sen kanssa venkslaamiseen :)

   Poista
 10. Kantoliinan hyvä korvike on ergonominen kantoreppu, esim.manduca tai tula :) Ei mitään baby björnin rintareppua tms koska niillä ei jaksa kantaa hullukaan. Reppu on helppo käyttää ja auttoi meilläkin tosi paljon itkuisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällä hetkellä vain Baby Björnin reppu ja kyllä tuolla mallilla ainakin jaksaa kantaa ihan hyvin varsinkin tuollaista pienempää, mutta onpa sillä tullut kannettua Islaakin (10kg) muutama kuukausi takaperin, kun likka rähjäsi vaan koivessa kiinni mun imuroidessa :D

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!