1.8.2013

Pohdintaa


Sain paljon ihania kommentteja liittyen Beautiful Body-haasteeseen, kiitos! Mä tunsin todellakin voittaneeni itseni, kun uskalsin lisätä kaikkien nähtäväksi kuvat itsestäni miltei nakuna, en olisi ikinä uskonut tekeväni niin. Haaste sai pohtimaan minuutta, itsensä hyväksymistä, pinnallisuutta ja sitä, että en ole yksin näiden tunteiden kanssa. Olen muutaman päivän aikana kahlannut läpi kymmeniä blogeja, joissa on ollut kertakaikkisen upeita naisia! Monesta blogista sain lukea, että haaste sai katsomaan itseään uudella tavalla ja näin kävi minunkin kohdalla, aivan kuin olisin kasvanut pituutta kymmenen senttiä lisää (se ei kyllä olisi tämän mittaisessa varressa ollenkaan miinusta) ja kuluneen parin päivän aikana olen kantanut itseni ylpeämmin. Sen lisäksi tunnen oloni varmemmaksi, kyllä naisella saa muotojakin olla ;) Jospa rohkaistuisin tämän haasteen myötä sen verran, että uskaltaudun bikineissä rannalle ensi kerralla, kun saadaan kunnolla lämmintä ja sopiva sauma lähteä rantsuun!

Julkisuus luo paljon paineita palautua raskaudesta ja ylimääräisistä kiloista ennätysnopeasti, harvemmin näkee esimerkiksi Hollywood-julkkiksia, joilla roikkuisi maha synnytyksen jälkeen tai olisi edes arpia. Kotona piilotellaan niin pitkään ja rääkätään itseä salilla, että ihmisten ilmoille voidaan mennä taas sen näköisenä, kuin ei olisi ikinä synnyttänytkään. Vaikka emme olisikaan julkkiksia, tuo sama ajatusmaailma tuntuu jumittuneen myös tavallisten tallaajien päähän. Ihan niin kuin siinä olisi jotain hävettävää, että on kantanut sisällään uutta elämää yhdeksän kuukauden ajan, synnyttänyt ja saattanut päivänvaloon jotain ainutlaatuista, vauvan. Mielestäni siinä ei pitäisi olla mitään häpeämistä, että tuollainen rääkki kropalle jättää monesti jälkensä, joihinkin enemmän ja joihinkin vähemmän. Toisilla palautuminen käy nopeasti, toiset eivät palaudu synnytyksen jälkeen ikinä samanlaisiksi tai edes samankaltaisiksi, kun ovat ennen synnytystä olleet. 

Naiset, kantakaa ylpeydellä vartalonne, olipa se sitten millainen vain! Minun mielestä yksilöllisyys on upea asia, ei sitä tarvitse häpeillä. Olisihan se tylsää, jos kaikki olisivat täydellisiä viimeistä piirua myöten, vai mitä?

MUOKS// Eilen oli tullut muutama lukijakin lisää, tervetuloa!!

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! :)
  ja oikeassa olet.

  VastaaPoista
 2. Mullekkin tapauhtui ahaa-elämys tämän haasteen myötä. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan loistavaa tekstiä taas kerran. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Olen iloinen löytäessäni tän sun blogin!

  http://palapelinkokoamista-enni.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!