24.9.2013

Milo 4kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset:


Niin se on vaan taas kuukausi vierähtänyt ikään kuin huomaamatta ja sehän tarkoittaa sitä, että meidän perheen pienin mies on jälleen kuukauden vanhempi. Ikää napsahti eilen mittariin jo neljä kuukautta ja sehän on jo kolmasosa koko vuodesta! Pienet vauvat kasvaa hirveää kyytiä ja meidän poika ei tosiaankaan ole enää mikään pieni vauva, tässähän meinaa vauvakuume iskeä... Jospa ei kuitenkaan, kaks on aika passeli luku :) On ihanaa huomata, miten viikko viikolta pojasta kasvaa seurallisempi ja jo nyt voin kertoa Milon tulleen äitiinsä, ainakin höpötyksen perusteella. Poika höpöttää suu vaahdossa sen minkä kerkeää, eikä muut tunnu saavan toisinaan lainkaan puheenvuoroa. Juttua riittää niin siskolle, iskälle ja äidillekin, mutta katto ja seinätkin kelpaa juttukavereiksi vallan hyvin, jos muuta ei ole tarjolla. Vasta nyt voin sanoa, että pojan luonne alkaa tulemaan vähän kerrallaan esille ja innolla odotan sitä, millainen tyyppi tuosta jäbästä kuoriutuukaan. Josko tällä kertaa lapselle suotaisiin edes hieman isän rauhallisuutta vai tuleekohan tästäkin ipanasta samanlainen tuittupää, kuin äidistään? Vielä ainakin tässä vaiheessa Milo vaikuttaa varsin rauhalliselta ja aurinkoiselta tapaukselta, vain nukkuminen on tyhmää. Tai oikeastaan nukkuminen on kivaa, mutta nukkumaan meno on sieltä ja syvältä. 

Milon huikean hieno kasvu on jatkunut entiseen malliin ja tällä hetkellä käytössä onkin jo 68-74-senttiset vaatteet. Kuuskasit alkaa käymään pian pieniksi, joten kaikki 74-senttiset vaatteet on saatu kaivaa kaappien kätköistä käyttöön. Mä luulin ennen Milon syntymää, että jätkälle menis Islan viime talven 62-senttinen haalari ja sen lisäksi ostin 68-senttisen puvun. Nyt taitaakin mennä niin, että 68-senttinen menee alkutalven ja lopputalveksi meille on ilmeisesti tulossa Lassietecin 74-senttinen haalari. Jospa niillä selvittäis talven yli :) Tänään käytiin neuvolassa ja lopusta löytyykin sitten uusimmat mitat! Sen verran voin sanoa, että Milo on tällä hetkellä yli kilon painavampi, kuin Isla saman ikäisenä ja pituutta löytyy 4,1cm enemmän! Yleensähän pojat onkin isompia, mutta meidän jäpikkä on aika reilusti siskoaan isompi ja tuskin kovin pitkään menee, että mennään siskosta ohi! Tosi hassua ajatella, että Milo on 4 kuukauden iässä vain 6,9cm lyhyempi, kuin Isla oli vuoden iässä :DMilolla on hirmuinen kiire liikkumaan ja kiukkuhan siinä iskee, kun kroppa ei toimi ihan niin kuin pää toivoisi. Kuten blogissa jo kerroinkin, Milo oppi viime lauantaina kääntymään selältä mahalleen. Parin viikon ajan käännyttiin näppärästi kyljelleen, mutta edes yritystä kääntymiseen ei ollut. Vitsailinkin, että Milo ei jaksa vaivautua ja meillä opitaan kääntymään varmaan vuoden iässä. Toisin kuitenkin kävi, sillä lauantaina jätkä alkoi yhtäkkiä yrittämään kyljeltä mahalleen ja muutaman yrityksen jälkeen pällisteltiinkin maailmaa jo mahallaan. Olisittepa nähneet Milon ilmeen! Oli joku nimittäin vähän ylpeä uudesta taidostaan. Mun mielestä on älyttömän kivaa, että oon nähnyt kummankin lapsen ensimmäisen kääntymisen. Milon ja Islan kehitys on mennyt ainakin tähän asti aika lailla samaan tahtiin ja ensimmäinen kääntyminen selältä mahalleenkin oli melkein päivälleen samaan aikaan, Milo oli päivää nopeampi ;) Mahallaan ollessa Milo potkii jaloilla hirmuisesti vauhtia ja nostaa pyllyä ylöspäin, mutta liikettä eteenpäin ei vain tapahdu. Kädet ei toimi vielä yhteistyössä jalkojen kanssa ja sekös vasta suututtaakin, kun eteenpäin ei tunnu pääsevän millään! Taaksepäin liikutaan pieniä matkoja, nekin tosin vahingossa, kun yritetään päästä eteenpäin. Mahallaan Milo osaa pyöriä kätevästi napansa ympäri. Esineisiin yritetään tarttua, mutta ilmasta niitä ei osata vielä napata kiinni. Kun annan käteen jonkun tavaran, siihen tarrataan tiukasti kiinni ja viedään heti kaksi käsin suuta kohti. Tällä hetkellä tavaroiden tutkiminen alkaa kiinnostamaan ja toisinaan tavaroita saatetaan jopa katsoa pieni hetki, ennen kuin ne tungetaan suuhun kuolattavaksi.

Korviketta menee päivässä varmaankin joku 650-750ml ja siihen päälle muutama kappale jääpalamuotteihin tehtyjä sosekuutioita. Niiden lisäksi illalla hörpätään yötä vasten 250ml velliä, joten voisinpa melkein väittää, että ruokaa menee varsin kiitettävä määrä. Soseita ollaan maisteltu nyt päivittäin 2-3 jääpalakuution verran ja hyvin maistuu! Syöttäminen on varsin hankalaa, kun kädet viuhtoo hulluna, nyrkkiä tungetaan lusikallisten välissä suuhun ja lusikkaa kohti hyökätään hirmuisella raivolla. Milo ymmärtää kyllä ruuan päälle jo tässä vaiheessa ja soseet on suurinta herkkua! Tähän mennessä on maisteltu vasta porkkanaa ja kukkakaalia, seuraavaksi suunnitelmissa olisi maissi. Milo on saanut jo useamman viikon ajan velliä yötä vasten ja viime viikolla viimeinenkin yösyöttö jätettiin yhtäkkiä pois! *koputtaa puuta* Yleensä Milo on herännyt syömään neljän ja puoli viiden väliin, kunnes väli pidentyi suurin piirtein 8 tuntiin (22-06). Viime viikon lopulla Milo vetäisikin yhtäkkiä 11,5h unta palloon syömättä ja sama tahti on jatkunut nyt. Olen alkanut aikaistamaan vähän kerrallaan illan viimeistä syöttöä siitä kymmenestä, sillä tarkoituksena on saada lapset syömään suunnilleen samaan aikaan illalla. Esimerkiksi eilen illallakin Milo söi 20.55 ja tänä aamuna vasta 9.20, kun koko porukka nukkui normaalia pidempään. Jes, silmäpussit kiittää kokonaisista yöunista!Vaikka mun mielestä olis ihanaa, että Milo pysyis pikkuvauvana, olen joutunut totuttelemaan ajatukseen, että meidän poika ei olekaan enää se pieni käärö, joka vain nukkuu ja syö. Vaikka ajattelenkin haikeudella pikkuvauva-aikaa, joka hurahti silmieni ohi ennätysnopeasti, niin toisaalta odotan myös innolla tulevia harppauksia kehityksessä. Odotan innolla sitä, kun Milo lähtee ryömimään, konttaamaan, oppii istumaan, seisomaan ja alkaa kävellä ja puhua. Mä odotan tosi paljon myös sitä, että sisaruksista alkaa olla seuraa toisilleen ja leikit yhdessä alkavat onnistumaan. Toki siihen on vielä pitkä aika, mutta silti mä odotan sitä jo malttamattomana ;) 

Sitten vielä niitä neuvolakuulumisia! Suluissa on edelliset mitat, jotka on otettu kuukausi sitten (3kk):
⇒ pituus: 65,6cm (+4,1cm)
⇒ paino: 7835g (+675g)
⇒ pää: 42,5cm (+1,5cm)

Sellainen on meidän neljän kuukauden ikäinen jäpikkä!
Kuukauden päästä tutkitaan taas hieman paremmin Milon mittoja ja uusia taitoja :)


12 kommenttia:

 1. hauskaa minun poika on 2kk ja vähän päälle mutta vain 3,6cm lyhyempi ku teidän milo:D mä en oo ens keväälle mitään haalarii uskaltanut ostaa jos toi tuota vauhtii kasvaa nii kaikki vaatteet jää alle aikayksikön pieneks...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän Milo mikään superpitkä olekaan, mut tuntuu hirmuisen pitkältä verrattuna Islaan, joka on edelleenkin tosi lyhyt :D Tuskin noista lapsista mitään hujoppeja muutenkaan on tulossa, kun mä oon 160cm ja Miika on 174cm :) Pitkä poika sulla kyllä on!

   Poista
 2. Selvästi ruoka maistuu ;) Meillä painettii tollasia lukuja 1v:nä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on ihan uskomatonta, miten paljon Milo painaa nyt, kun aattelee, että 4 kuukautta sitten paino oli 2720g!

   Poista
 3. Hauskaa lukea, kun oma poika on syntynyt päivän teidän jälkeen. Meillä ei kyllä vielä käännytä eikä oikein siihen ole nyt ollut kiinnostustakaan.. Ja kovasti muutenkin tuntuu teidän Milo menevän motoriikassa edellä, mitä ainakin olen aiemmin lukenut! :) Mutta josko se pikkuhiljaa sieltä meilläkin tulisi! Meillä poika oli 3kk neuvolassa 65,9cm, mutta hoikka on ja painoa oli tuolloin 6440g. Viikon päästä vasta seuraava neuvola niin näkee mittoja. Mutta liian nopeasti nuo pikkuiset kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä kurkkimassa sun blogia, kun on kerta noin saman ikäiset lapset! Meidän muksuilla on tuntunu olevan jo pienestä pitäen kiire liikkumaan ja touhuamaan, kyllä teidänkin poika vielä ehtii :) Onpas kyllä pitkä ja hoikka poika, kun Milolla on suunnilleen saman verran pituutta nyt ja painoa reilusti yli kilo enemmän! Tosin Milokin on ihan hyvin kasvanut pituutta, kun ajattelee, että oli syntyessä 47,5cm :)

   Poista
 4. Aiemmin kommentoin miten samannäköisiä ootte Islan kanssa, mutta samaa voi sanoa kyllä myös isästä ja pojasta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on oikeesti tosi hauskaa, miten ihmiset näkee asioita eri tavalla! Kaikki on sanoneet Islaa ihan mun näköiseks ja Miloa on epäilty postimiehen pojaksi, kun ei oo oikein kummankaan näköinen :D

   Poista
  2. Heh, kyllä mun mielestä poju on selvästi isänsä näköinen :D

   Poista
  3. Ehkä niissä on tosiaan samaa näköä :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!