4.9.2013

Pieni tyttö isojen tyttöjen sängyssä


Useimmat teistä onkin huomanneet jo varmaan kuvista, että Isla nukkuu tätä nykyä "isojen tyttöjen" sängyssä. Muutamia kysymyksiä onkin tullut aiheeseen liittyen ja lupasin jo pari viikkoa sitten raottaa ihan omassa postauksessaan hieman enemmän tätä nukkumisasiaa ja sitä, miten meillä siirtyminen uuteen sänkyyn on sujunut. Uskon, että postauksesta saattaa olla hyötyä myös niille, jotka miettivät lapsen siirtämistä pois pinnasängystä ja totuttamista uuteen sänkyyn.

Kirjoitin joku aika sitten postauksen leluista ja siitä, miten niitä tuntuu kertyvän ihan liian salakavalasti vain lisää ja lisää. Koska asuntomme on pieni, ei säilytystilaa turhan paljoa ole missään huoneessa ja olinkin pohtinut jo jonkun aikaa, miten saisin Islan huoneeseen lisäsäilytystilaa. Islan huoneessahan oli jo valmiiksi tuo Ikean Brimnes-sarjan sänky, jonka saa levitettyä tarvittaessa parivuoteeksi ja se onkin ollut meillä vieraita varten, vaikka yökyläilijöitä ei olekaan näkynyt ;) Sänky on ollut myös kätevä lapsien pukemisessa, varsinkin vielä siinä vaiheessa, kun vauva on selällään puettavana. Sängyllä on myös kiva loikoilla, lukea kirjaa Islalle ja se on toiminut istumapaikkana silloin, kun seuraan likan leikkejä vierestä. Kun aloin pohtimaan erilaisia säilytysratkaisuja Islan huoneeseen, ajattelin ensin hommata kapean hyllykön hoitopöydän paikalle, mutta sitten aloinkin miettimään, voisiko Islan siirtää nukkumaan tuohon isoon sänkyyn ja näin ollen huoneeseen tulisi lisätilaa yhden pinnasängyn verran. Olin toki ajatellut myös jatkettavaa sänkyä meidän likalle, mutta päätin ensin kokeilla nukuttamista isoon sänkyyn turvalaitojen kera.
Ensimmäinen kokeilu oli noin kuukausi sitten ja sen jälkeen onkin nukuttu isossa sängyssä koko ajan. Ensimmäisille päikkäreille nukahtaminen kesti suunnilleen tunnin verran, osa ajasta ulvottiin sängyssä ja yritettiin kiivetä pois. Kun likka viimein sammui unille, olin tosi tyytyväinen, sillä ensimmäisistä unista oli selvitty. Ensimmäisille yöunille nukahtaminen kesti alle 20 minuuttia ja suurimman osan ajasta Isla rallatteli sängyssään, kunnes nukahti. Tässä vaiheessa aloin miettimään, että eihän tämä voinut näin helposti käydä. Mä ajattelin, että Isla kiipeää tietenkin heti sängystä pois, kiipeileminen kun on meillä tällä hetkellä kova sana ja likka tuntuu pääsevän kiipeämällä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Toisin kuitenkin kävi, sillä yrityksestä huolimatta Isla ei osannut tulla sängystä alas (jes!). Ensimmäisen päivän jälkeen nukkuminen alkoi sujumaan tosi hyvin ja nykyään Isla peitellään sänkyyn, annetaan pupu kainaloon, pistetään verhot kiinni, toivotetaan kauniita unia ja annetaan pusu. Yleensä Isla nousee heti istumaan sängyssä, mutta ovi laitetaan silti kiinni (raolleen) ja tyttö jää sinne yksin. Tämän jälkeen alkaa myllääminen ja likka rymyää ympäri sänkyä hetken aikaa, kunnes nukahtaa pylly pystyssä ja pupu kainalossa :) <3 

Toisin kuin ajattelin, nukkuminen isojen tyttöjen sängyssä on tuntunut käyvän varsin helposti. Mä ajattelin, että Isla tulee sieltä pois ja koska likka on luonteeltaan yhtä itsepäinen kuin äitinsä, luulin että tyttöä kannetaan sänkyyn kymmeniä kertoja illan aikana. Ensimmäisen illan jälkeen Isla ei ole edes yrittänyt tulla sängystä itse pois, vaan odottelee kiltisti, että joku tulisi hakemaan. Uskon, että Isla pääsisi sieltä kyllä itsekin pois, mikäli vain haluaisi, mutta onneksi tilanne on ainakin tällä hetkellä tämä. Uskon, että neiti keksii jossain vaiheessa sängystä pois kiipeämisen ja että samaa voi toistaa kymmeniä kertoja illan aikana, mutta tällä hetkellä oon tosi tyytyväinen siihen, että huoneeseen saatiin lisää tilaa ja likka oppi nukkumaan isossa sängyssä.

Puhelimen kätköistä ;)

Tarkoituksena olis jossain vaiheessa kokeilla toisen laidan irroittamista, mutta saas nähdä milloin sitä uskalletaan kokeilla. Siitä voi seurata iltaralli, jossa me vuorotellen käydään Miikan kanssa kantamassa Islaa sänkyyn, mutta se on sitten sen ajan murhe. Tällä hetkellä en uskalla vielä ottaa toista laitaa irti, sillä Isla myllää just ennen nukahtamistaan ympäri sänkyä silmät kiinni ja naama patjassa, joten likka saattais vahingossa kömpiä sängystä alas kuperkeikalla. No mutta kaikki ajallaan, eiköhän tuossa isossa sängyssä oo jo tarpeeksi tottuttelemista hetkeksi :) 

Mites teillä? Missä vaiheessa lapset on siirtyneet isoon sänkyyn nukkumaan ja sujuiko vaihdos helposti, vai jouduitteko palauttamaan lasta kymmeniä kertoja illassa takaisin sänkyyn? 


10 kommenttia:

 1. Voi mitä kuvia taas, ihana pörröpää. <3 Meillä nukutaan vielä visusti pinnasängyssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Islan tukka alkaa olemaan kyllä mahottoman pitkä ja yleensä unilta herätään tukka pörrössä ja hiestä märkänä!

   Poista
 2. On tää jännä miten lapset on erilaisia. Mulla on 5.6.12 syntynyt poika ja ei toivookaan että saisin sen isoon sänkyyn nukkuu. Se on semmonen härvääjä. Mut isoveljensä taas oppi kiipeemään vuoden ikäsenä pinnasängystä pois ja purkasin sen siljan tien sen pois ettei loukkaa itteensä tulemalla niskat eellä alas. Siirty sitten isoon sänkyyn ja voi jessus, miehen kanssa sillon laskettiin parhaimmillaan kannettiin 1 illan aikana 63 kertaa se takas sänkyyn.. Että onnea vaan jahka Isla oppii kiipeemään sieltä pois :D Ja ne jäynät sitä mitä se tekee pikkuveljelle kun ovat samassa huoneessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isla on kans varsin kekseliäs laps ja sen takia oonkin ollu ihan äimän käkenä, kun se ei oo vielä hoksannut sängystä pois kiipeämistä :D Kyllähän se varmasti vielä on edessä, joten niitä aikoja odotellessa... Saas nähdä mitä siitä tulee, kun nuo siirretään samaan huoneeseen. Siihenkin voi tosin mennä vielä hetki, kun siirrän Milon sinne vasta sitten kun jäbä nukkuu täydet yöt heräämättä syömään :)

   Poista
 3. Ihana Isla :) Minkä pituinen I on? Näyttää niin iiiiiisolta tytöltä jo vaikka justhan se synty! Oon lukenu sun blogia sitten vissiin jo tooooosi kauan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isla oli 1-vuotisneuvolassa 72,5cm, muutama päivä sitten kotona saatiin tulokseksi 75cm. Onhan tuo likka jo iiiiiiso tyttö, vaikka onkin niin lyhyt tappi ;) Mä oon kans monesti miettinyt, että mihin ihmeeseen tää aika katoaa, kun vastahan se oli sellainen pieni natiainen, joka ei liikkunut omatoimisesti mihinkään suuntaan ja nyt vipeltää ja tuhoaa paikkoja sen minkä ehtii!

   Poista
 4. Meijän marakatti saa visusti pysyä pinnasängyssä niin kauan kun sinne mahtuu ;D Meillä on kakskerroksinen talo joten ajatus siitä että vois päästä sängystään pois ennenkun osaa kunnolla tulla rappusia niin voi APUA :D
  Tuo kun osaa avata portitkin..
  Isla on kyllä niin ihana tyyppi!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, että teidän jätkä alkaa kiipeemään pinnojen yli, ennenku sänky käy pieneks ;) Mä olin oikeesti varma, että Isla osaa tulla sängystä pois, koska on muutenkin niin älyttömän ketterä ja kiipeilee joka paikkaan, mut eipäs osannukkaan!

   Poista
  2. Vielä ei onneks oo ollu yritystäkään päästä pinniksestä pois,vaikka sais hyvin otettua vauhtia meijän sängyn reunasta,kun pinnis on meidän sängyssä kiinni :P Mutta uskon kanssa että se päivä koittaa kun sieltä tullaan niin että hupsista vaan... :P

   Poista
  3. Noh, toivottavasti se päivä ei ois ihan pian! ;)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!