7.10.2013

Jotain uutta ja jotain kierrätettyä

Kyllä, kyse on jälleen vaatteista. Yllättyikö joku, oikeasti? :D 

Mä ostan tosi paljon uutta vaatetta lapsille, mutta selailen ahkerasti myös esimerkiksi Facebookin kirppiksiä, josko löytyisi hyväkuntoista ja silmää miellyttävää vaatetta käytettynä, onhan se aina järkevämpää. Olen todella nirso vaatteiden suhteen ja käytettyjenkin pitää olla erittäin siistejä, ei siis nyppyisiä ynnä muuta. Facebookin kirppiksiltä olen tehnyt monen monta hyvää löytöä, mutta myös livekirppiksillä onnistaa toisinaan. Onneksi on myös kivoja kavereita, joilta löytyy kivoja vaatteita, jotka mielelläni kierrätän sitten meidän muksujen kautta. Paljon ollaan saatu myös vaatetta mun siskolta, koska meidän kummityttö on nyt 2,5-vuotias ja sieltä tulee yleensä just passelin kokoista vaatetta Islalle. Mun sisko ei oo yhtä kranttu, kun minä ja osa vaatteista tulee käyttöön, osa on mennyt sitten kirppikselle tai Konttiin :D

Mulle on aivan sama, minkä merkkisiä vaatteet ovat, kunhan ne miellyttävät silmää. Muksujen vaatekaapista löytyy niin Lidlin Lupilu-merkkiä, kuin Polarn o. Pyrettiäkin. Mä en ole merkkiuskollinen, mieluummin kiinnitän huomiota vaatteen ulkonäköön ja mukavuuteen. Laatu on kaiken a ja o, mutta olen huomannut, ettei kallis hinta ole aina takuu laadusta ja myös edullisemmilta merkeiltäkin löytyy laadukkaita vaatteita.


Hello Kitty-lappumekko on kirppislöytö viime viikolta. Pitkään aikaan en ole löytänyt oikein livekirppiksiltä mitään, mutta kerrankin löysin! Mekko on kokoa 86cm ja hintaa oli 2,5€, aika naurettavan halpa hinta uudenveroisesta vaatteesta. Farkut on kokoa 74cm, tulleet meille kaveriltani. Näistäkään en periaatteessa mitään maksanut, sillä vaihdossa meni Islan pieniä vaatteita, kätevää :)


Myös KappAhlin farkut on tulleet meille kaveriltani, jolle annoin vaihdossa Islan pieneksi jäänyttä vaatetta. Kivaa saada hyväkuntoista käytettyä vaatetta ja antaa vastineeksi pieneksi jääneitä vaatteita Islan kaapista. Islalla on lähes samanlainen huppari, mutta valkeana. Saatiin tänään siskolta kummitytön vanhaa vaatetta ja tuo huppari oli yksi niistä. Rakastan tuota mallia <3


Fleecehuppari on myös meidän kummitytön vanha, kivan mallinen ja varmasti lämpöinen. Toppi on hommattu erityisesti ensi (intiaani :D)kesää varten ja se onkin kokoa 92cm. Toppi on löytö tältä päivältä H&M:n alerekistä, hintaa taisi olla 5 euroa. 


Tunika on myös H&M:n alerekistä, hintaan 7 euroa. Tämäkin on kokoa 92cm, joten menee varmaan myös ensi kesänä. Kuva hieman vääristää väriä, taittaa luonnossa enemmän vihreään :) Toppahaalari on odottamassa Miloa ja se on Lassietec koossa 74cm. Meillä on jo yksi 68-senttinen haalari ja tämä tulee käyttöön sitten sen jälkeen. Haalarikin on hommattu vaihtokaupoilla kaverin kanssa ja tämä oli mun mielestä tuhat kertaa käytännöllisempi, kuin se Lindexin musta, jonka sitten lopulta palautin.


Eccon sandaalit on myös meidän kummitytöltä saatu, kokoa 23. Saas nähdä millainen mitoitus näissä on, että mahtuuko ensi kesänä, sillä Islan jalka on jo nyt 23... 

Sellaisia löytöjä tällä kertaa! Kerrankin aika paljon kierrätettyä, eikä vaan aina sitä uutta :) Ostatteko te kaikki vaatteet uutena vai oletteko enemmän kirppisihmisiä? Vai jotain siltä väliltä?6 kommenttia:

 1. Kiitos vielä ihanista vaatteista!! :) -Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mittään! Kiitokset myös meille kotiutuneista vaatteista, oli kyllä kivoja!

   Poista
 2. Mä ostin (ja ostan jatkossakin) toppavaatteet uutena, koska haluan et ne on 100varmasti lämpösiä. Tosin sitten tietysti poikkeus jos on tutulta josta tietää miten niitä on kohdeltu :) Sama koskee kuravaatteita.
  Paljon oon kirppikseltä ostanut, mutta myös aika paljon uutena ;D Nyt oon jo vähän rauhottunut ja osaan kattoa mitä tuo ipana oikeesti tarvitsee eikä vaan niitä mitkä näyttää kivoilta ;D
  Paljon ollaan myös saatu 2v vanhemmalta serkkupojalta jonka vanhemmat on sitten hyvin merkkitietoisia ja -uskollisia :D Mä en niinkään kato sitä merkkiä, mutta kun talvipukua rupesin pojalle katteleen ni ensimmäinen vaihtoehto oli Reima. Anton&Ninasta kävin kanssa kattomassa yhtä pukua (en muista enää merkkiä) ja loppujen lopuksi sitten ostin Stadiumista Everestin koko setin :P Siinä puvussa tärkeintä oli,että se päällä on hyvä leikkiä eli ei oo hirmuisen kapea malli. Reimasta tiesin entuudestaan että vissiin 92cm asti niissä on se "vaippalisä" eli alaosa on reilumpi että voi hyvin leikkiä :)
  Ensi kevääksi meillä on aivan ihana ruudullinen Jonathanin puku, se löytyi alennuksesta -60% kun oli viime kauden kuosi :D
  Eli tämän pitkän vastauksen tiivistelmä: Olen sekä kirppis, että "kaikki uutena"-ihminen! Riippuu paljon vaatteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ulkovaatteet on pääasiassa ostettu uutena, mutta esimerkiksi Islan kakkoshaalari talveksi on käytettynä ostettu. Sen näkee sit käytössä, että onko vielä lämmin :) Mä sorrun edelleenkin ostamaan kummallekin vaatteita, "koska ne on vaan niin ihanan näköisiä" ja sen takia meillä onkin varmaan ihan liikaa vaatetta :D

   Poista
  2. Hih,miksei voisi ostaa niilläkin perusteilla?;D Mä yritän muutenkin hillitä rahankäyttöä niin ostan vaan ne tarpeelliset :) Tuleehan noita kauluspaitoja ja farkkuja osteltua kyllä välillä ;)
   Hah ja viimeisin minkä ostin "ihanan näköinen"-perusteella on H&M:ltä semmonen Mikki Hiiri college. Ei poika välttämättä ois sitä tarvinnut mut se oli vaan niin soma :)

   Poista
  3. Meiltä löytyy ihan liikaa sellaisia "kun se oli niin ihana"-vaatteita :D Mut onneksi toinen ipanoista on poika, sillä pojille ei tuu tehtyä läheskään niin paljoa heräteostoksia, kun tytölle!

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!