14.10.2013

Päivä kuvina part 2

No nyt mä sen vihdoin sain tehtyä! Onhan tuota jo monta viikkoa yritettykin, mutta kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, siinä ei auta paljoa itku markkinoilla, kun kameran olemassa olon muistaa vasta iltapäivästä. Tänään muistin kuitenkin jo puoli ysiltä, hyvä minä! Kuvia on tuhottomasti, toivottavasti edes joku jaksaa lukea loppuun asti :) Edellinen päivä kuvina-postaus löytyy täältä.

Meidän aamu alkoi tänään kymmenen yli kahdeksan, kun Isla oli tullut omasta sängystä laitojen yli ja ensimmäisenä huomasin kahvipannun makkarin lattialla. Siinä vaiheessa tuli vähän sellainen fiilis, että mitä ihmettä? Niiden lisäksi pullokaappi oli tyhjennetty ympäri keittiötä, kuten myös kassissa olleet kirppisvaatteet. Jes, hyvin alkoi aamu!Aamu alkoi heti kahdeksan jälkeen ja puuron jäähtymistä odotellessa Isla leikki Milon kanssa ja halaili veikkaa kovasti. Yleensä aina aamuisin Isla on hyvällä tuulella ja Milokin saa oman osansa meidän likan hyväntuulisuudesta. Mun aamu lähtee aina käyntiin teellä ja toisinaan syön aamupalan, toisinaan en. Yleensä olen pää kolmantena jalkana säntäämässä ovesta pihalle, enkä muista syödä aamupalaa. Isla syö joka aamu kaurapuuroa, Milo juo vielä tällä hetkellä vain maidon. Aamupalan jälkeen Isla touhuaa yleensä omiaan ja mä tiskaan tai teen muita kotihommia, jonkun kun nekin on hoidettava.Tänään sovittiin, että Miika lähtee lasten kanssa pihalle, kun mä jäin tekemään ruokaa. Kolmikko olikin pihamaalla tasan kello kymmenen ja mä aloin ruuan tekemisen ohessa meikkaamaan ja laittamaan ihteäni ihmisen näköiseksi. Kun ruoka oli valmista, lähdin vaille yksitoista kaupungille hummailemaan ;) Miika oli tullut muksujen kanssa sisälle yhdeltätoista ja sen jälkeen kummatkin ipanat söivät. Isla söi purkkiruokaa (Miika ei tajunnut antaa broileria ja riisiä :D), Milo maissisosetta. Kahdentoista maissa kumpikin olivat olivat unten mailla. Nykyään Milo nukkuu aamulla vajaan tunnin unet jostain puol kympistä eteenpäin (tänään tosin vaan 5 minuuttia ulkoillessa) ja molemmat menevät sitten puolen päivän aikaan päikkäreille. Milo ei ollut malttanut nukkua ulkona, koska otin ensimmäistä kertaa rattaista kopan pois ja nostin Milon selkänojaa vähän ylöspäin, jotta näki ympärilleen :)
Kotoa lähdettyäni kävin pikaisesti Lidlissä ja sitten kurvasin veljen luokse kahville. Kello tikitti eteenpäin kuin huomaamatta ja kotiin tulinkin vasta vaille yksi. Koska en ollut syönyt vielä mitään, lounas maistui taivaalliselta, vaikkei mitään erikoista ollutkaan.


Isla heräsi varttia vaille kaksi ja oli heti kirjoja vailla. Nykyään Isla tykkää lukea tosi paljon kirjoja itsekseen, mutta satunnaisesti myös lukuseura kelpaa. Ehkäpä meidän likasta tuleekin lukutoukka!

Kahden maita Sini tuli poikien kanssa meille ja voin kertoa, että menoa ja meininkiä riitti, ihan niin kuin aina. Milo heräsi joskus vartin yli kaks, tais nälkä kurnia mahassa. Lapset sai välipalaa, Isla jugurttia ja maitoa, Milo hedelmäsosetta ja maitoa. Hörpittiin Sinin kanssa kahvia ja juoruttiin niitä näitä. Miika lähti töihin kolmen maissa ja me jatkettiin edelleenkin muksujen touhujen seurailua. 
Sini lähti poikien kanssa puoli viiden aikaan ja tottakai kunnon bloggari ottaa salakuvia! ;) Islakin oli innokkaasti kyyläämässä ikkunasta, kun kolmikko odotti bussia. Isla hoksasi jokunen viikko takaperin ruokapöydän tuoleille kiipeämisen ja nyt sitä tehdäänkin ihan koko ajan, ihan sama kiellätkö, vaiko et. Yritin ottaa meistä yhteiskuvia peilin edessä, mutta heti kun kaivoin kameran esille, likka kiipesi sylistä pois. Ei taida meidän tyttö rakastaa kameran edessä olemista, ihan niin kun en minäkään :) Sen jälkeen siivottiin Islan huonetta, joka oli aika järkyttävässä kunnossa neljän lapsen jäljiltä!Viiden maissa oli  ruoka-aika, jolloin Isla söi broileria ja riisiä, Milo söi loput maissisoseesta. Vaikka Milo olikin ehtinyt nukkumaan vain vajaan tunnin, ei poikaa tuntunut nukkuminen kiinnostavan pätkääkään. Niinpä jäbä touhuili sitten lattialla ja karjui aina välillä, kun väsymys meinasi viedä voiton. Muutaman kerran yritin viedä sänkyyn, mutta ei niin ei, nukkuminen ei huvittanut. Nykyään Milo tekee melkein aina niin, että valvoo viidestä yöuniin asti, ihan sama väsyttikö vai ei. 


Puoli kuuden maissa Milon Minna-kummi tuli käymään Ninnun kanssa ja Isla oli innoissaan, kun tuli lisää vieraita. Vaikka Isla olikin väsynyt, vieraskoreus piti neidin hyvällä tuulella ja ilkeyksiä tehtiin vain siinä vaiheessa, jos likka ei saanut mielestään huomiota tarpeeksi. Milokin valvoi sinnikkäästi, mutta viihtyi vain ja ainoastaan sylissä. Puoli seiskan aikaan Minna ja Ninnu lähti ja aloin kuorimaan bataatteja ja perunoita sosetta varten. Seiskan aikaan tein Islalle puuron valmiiksi jäähtymään ja lueskeltiin likan kanssa kirjoja.Puoli kahdeksan aikaan Isla alkoi syömään iltapuuroa ja tein Milolle puuron jäähtymään. Samalla kun vahdin Islan syömistä ja autoin tarvittaessa, keinutin Miloa sitterissä, koska jätkänpätkä alkoi olemaan jo aika kärttyinen. Vähän ennen kuin Isla sai syötyä puuronsa, Milo nukahti hetkeksi sitteriin ja jaksoi nokosten voimalla sitten syödä iltapalan. Miika tuli kotiin hieman ennen kahdeksaa ja vein ipanat iltahommille, kun mä aloin tekemään peruna-bataattisosetta. Vähän yli kahdeksan Miika vei Milon nukkumaan ja pian sen jälkeen Islakin meni perästä, kunhan olin saanut tehtyä soseen loppuun ja kerättiin lelut paikoilleen. Vähän ennen puolta yhdeksää kämppä oli vihdoinkin hiljainen ja pääsin väsäämään tätä postausta!

Toivottavasti edes joku jaksoi lukea, tuli nimittäin aika paljon kuvia ja tekstiä! Sellainen oli meidän päivä - aika erilainen, kuin edellisessä samanlaisessa postauksessa :) 3 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Millä alalla sun mies on ja tekeekö vain osa-aikaisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miika siivoaa tällä hetkellä ja toisena työnään hoitaa ruokakuljetuksia. Tekee töitä sen verran mitä on, välillä enemmän ja välillä vähemmän :)

   Poista
 2. Jee vähänkö olin innoissaan kun näin mikä postaus täällä odotti. :D Hyvin jakso lukea! :)

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!