23.12.2013

Milo 7kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset:

Meidän iso poika on jo seitsemän kuukautta vanha ja jäbä alkaa todellakin tuntua isolta niin koon kuin taitojenkin puolesta! Kuluneen kuukauden aikana on tapahtunut hurjasti kehitystä ja pikkuveli alkaa pysymään jo vähän isosiskonkin perässä, saas nähdä millaista meno täällä on muutaman kuukauden kuluttua... Kuukauden aikana Isla ja Milo ovat alkaneet kommunikoimaan selkeästi enemmän toistensa kanssa ja välillä mä olen aivan pihalla noiden jutuista, kun ne vaan ilveilee ja räkättävät toisilleen. Ihanaa, kun sisaruksista alkaa olemaan kunnolla seuraa toisilleen ja pikkuveli ei jääkään enää välttämättä alakynteen, kun isompi pomppii päällä ja varastaa lelut kädestä. Milo on alkanut tiedostamaan kuluneen kuukauden aikana selkeästi enemmän oikeuksiaan ja jos Isla vie lelun kädestä, ei sitä voi olla kuulematta. Heti kun Isla varastaa lelun Milolta, alkaa järkyttävä parkuminen, joka ei lopu ennen kuin sama lelu on jälleen noudettu isosiskolta omaan käteen. Milo osaa myös pitää jo hieman puoliaan ja ei luovukaan enää lelusta niin herkästi kuin ennen, vaan pitelee kiinni kynsin ja hampain. Hampaista puheen ollen, muutama päivä sitten huomattiin Milolla ensimmäinen hammas! Siellä se oli, pienen pieni lego alhaalla vasemmalla. Islallehan ensimmäinen hammas tuli 7,5 kuukauden iässä, joten Milo oli hieman nopeampi. Mä en odotellut hammasta vielä lainkaan, sillä meillä ei olla kitisty ja kuolattu sen enempää kuin normaalistikaan, mutta eipä Islakaan ole yleensä pahemmin hampaiden tulosta ilmoitellut. 

Edellisen kuukausikatsauksen aikoihin Milo oli juuri oppinut ryömimään, mutta vauhti oli kuin etanalla ja mä pysyin ihan hyvin kärryillä siitä, missä jäbä viiletti milloinkin. Nyt vauhtia on tullut rutkasti lisää ja mä saatan välillä kadottaa kuopuksen näköpiiristäni, kun keskityn johonkin muuhun ja hetken päästä huomaan, ettei jäbä olekaan enää samassa paikassa. Kun vauhtia on tullut lisää, on Milo alkanut myös tutkimaan enemmän asioita ympärillään. Yksi lempparijuttu tällä hetkellä on pupu, jota käydään tutkimassa monta kertaa päivässä ja häkin luona viihdytään pitkiä pätkiä kerrallaan. Pupun jälkeen kiinnostavimmat asiat on verhot, johdot, käytävän iso lyhty ja kaappien sisältö, jonka penkomisessa isosisko kiltisti auttaa. Islalla on hirmuinen vimma tyhjentää muksujen huoneen viittä kaappia plus sängyn kahta laatikkoa ja Milo on selkeästi ottanut isosiskosta mallia, sillä ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen yllättänyt jäbän puoliksi kaapin sisältä viskomassa tavaroita pitkin lattioita. Onneksi Milo ei kaappeja vielä itse osaa avata, mutta isosisko auttaa siinä mielellään...Kuukausi takaperin Milo harjoitteli kovasti konttausasentoa, mutta kädet pysyivät sitkeästi kyynärnojassa. Pian kuukausikatsauksen jälkeen Milo alkoi harjoittelemaan karhukävely- ja konttausasentoa suorilla käsillä ja treenit ovat jatkuneet ahkerasti tähän päivään asti. Milo on jonkun aikaa jo stepannut eteenpäin karhukävelyasennossa, mutta kädet pysyvät edelleenkin sitkeästi paikoillaan. Eilen ensimmäistä kertaa Milo siirsi hieman käsiäkin eteenpäin ja se näytti jo melkein konttaamiselta. Vitsailin jäbälle, että sulle taitaa tulla kiire opetella tuo konttaaminen, kun Isla ja Aamu-serkku on kumpikin lähteneet konttaamaan päivälleen seitsemän kuukauden ikäisinä. Mä olen ihan tyytyväinen, jos Milo ryömii vielä tovin jos toisenkin, sillä silloin pysyn ehkä vähän paremmin kärryillä herran tekemisistä, kun liikkuminen ei ole niin vikkelää. Vaikka Milo oppikin Islaa aikaisemmin ryömimään, ei konttaaminen ole tullut yhtä nopeasti ja siihen vaikuttanee osaltaan se, että Milo tykkää harjoitella mitä erilaisempia asentoja ja konttaaminen jää toissijaiseksi. Milo on jo hetken aikaa laskenut konttausasennosta pyllyä alaspäin, mutta ihan istumaan ei olla päästy, kun aina on jääty nojailemaan yhden käden varaan. Muutama päivä takaperin Milo nousi itse istumaan, joskin pyllähti samantien kyljelleen. Myös tukea vasten on noustu seisomaan ensimmäisen kerran reilu viikko takaperin, kun Milo könysi juuri ennen yöunia kylppärissä korokejakkaraa vasten ensin kontilleen ja sitten suorille jaloille. Melkein unohdin mainita, että Milo seisoo myös tukea vasten varsin hyvin, joskaan ei vielä itse nouse ylös. Myös kävely sujuu hyvin, kunhan joku pitää molemmista käsistä kiinni ja Milo tykkää tosi paljon kävelystä!


Milo syö edelleenkin viisi ateriaa päivässä ja sitteri on hylätty nyt kokonaan, joten iltapuuronkin hoituu hyvin syöttötuolissa. Ruokaa menee kerralla vajaa pieni purkki, välipalalla menee koko purkki hedelmäsosetta. Milo syö edelleenkin pääasiassa mun tekemiä soseita ja on syönyt vain kaksi purkkia kaupan soseita, josta oon tosi ylpeä, koska olin Islan vauva-aikana tosi laiska tekemään soseita itse. Nyt olen lisännyt ruokien karkeutta aika reilulla kädellä ja viime viikolla syötiinkin jo kokonaisia makaroneja! Pullon ohella on alettu myös vähän kerrallaan harjoittelemaan mukista juomista ja toisinaan se sujuu ihan hyvin, välillä taas ei ollenkaan. Milolla tuppaa olemaan vähän sellainen tyyli tuon juomisen kanssa, että vedetään paljon kerralla ja sitten haukotaan henkeä säikähdyksestä. No, vähän kerrallaan edetään, eiköhän tuo mukista juominenkin ala sujumaan jossain vaiheessa :)

Vaatteissa käytetään edelleenkin 74-80-senttisiä, joskin osa 74-senttisistä vaatteista alkaa olemaan jo nafteja. Tässä kuussa neuvolaa ei ole ollenkaan, joten tarkkoja mittoja mulla ei ole antaa, mutta vaatteista huomaa, että Milo kasvaa edelleenkin aika hyvää kyytiä :) Eilen Miikan porukoiden luona Milo oli tosi väsynyt ja nukutin jäbää syliin. Voin kertoa, että tollainen reilu ysikiloinen ei oo kovin kevyt kanniskella sylissä yhdellä kädellä, kun toisella kädellä yrittää pitää tuttia suussa. Huh, hyvä habatreeni tuli tehtyä puolen tunnin kantamisen aikana!4 kommenttia:

 1. Vihdoin ihan profiilin sain tehtyä ;) saamaton; eeen kaaii ! Kiirus on teiänkin muksuilla etenemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt oon kyllä ylpee susta! Mun mielestä noilla ipanoilla on vähän turhan kiire, mun puolesta Milo ois saanu pysyä vähän pidempään paikoillaan, niin olis ollu helpompaa ;)

   Poista
  2. Juu samaa oisin tuosta meiän neitistä toivonu! Viikon sisään ollaan meinaan kerätty muutama mustelma ja vertaki... :/

   Poista
  3. Oi ei! Taitaa Saimillakin aikamoinen kiirus olla :D

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!