22.1.2014

Voihan reppanat


Kummallakin silmätulehdus, Islalla vielä kuumetta päälle. Ensimmäistä kertaa mun pienet reppanat on kunnolla kipeänä, kumpikaan ei ole vielä tähän päivään mennessä sairastanut silmätulehdusta tai vastaavaa, eikä kummallakaan ole ollut ikinä kuumetta. Eilen Milon silmät alkoi rähmimään, mutta punoitusta ei kuitenkaan ollut. Tänä aamuna myös Islan silmät alkoivat rähmimään ja soitinkin lapsille ajan lääkärille, koska veikkasin silmätulehduksen kiusaavan molempia. Niinhän se oli, molemmat sai omat tipat. Illemmalla Islalle nousi vielä kuume ja ennen nukkumaanmenoa mittari näytti 38,4. Mä en ole ikinä nähnyt Islaa niin rauhallisena, kun tänään. Yleensä sohvalla ei viihdytä puolta minuuttia pidempään ja telkkarin katsominen ei kiinnosta pätkääkään, mutta tänään Isla on nyhjännyt sohvalla pari tuntia ja sylissä vielä vähän enemmän. Ei sillä, kivaa että lapsi on joskus ees rauhallinen, eikä juokse koko ajan kuin päätön kana, vaikka eihän lapsen sairastaminen oo ikinä kivaa. 

Me sairastellaan kotona, mutta jotain hyviä uutisia sentään! Miikalle annettiin tänään E-paperit armeijasta käteen, eli kaksi vuotta lykkäystä astman takia. Miikan piti tänään päästä jo kotiin, mutta matkaan tuli pari muuttujaa ja me saadaan isi kotiin huomenna aamupäivästä! Oon niin onnellinen, ettei mun fiilistä oo voinut pilata tänään mikään. Ei edes se, että silmätippojen laitosta, naaman pyyhkimisestä, kuumeen mittaamisesta ja miljoonasta muusta asiasta on huudettu kurkku suorana ja särkylääkkeetkin nousi ylös puuron kera. Mä olen vaan niin totaalisen hyvällä tuulella, kun ei tarvii enää kituuttaa yksin kotona lasten kanssa! :) Toki intti Miikalla on vielä edessä, mutta epäilen, että ennen sitä napsahtaa C-paperit ja vapautus armeijasta, sillä Miikan astma on pahentunut tosi paljon intissä, koska siellä nyt vaan sattuu olemaan liikaa ihmisiä liian pienissä tiloissa ja pöly saa hengenahdistuksen ja yskimisen aivan uusi sfääreihin. 

Mutta tällaista tänään! Sairasteleeko muut?23 kommenttia:

 1. mää meinasikii jo kommata aiemmin, etten usko ukkos kestävän siellä pitkään, et etteköhän jonkun syyn "keksi" ettei siel tarvii olla...ja sun "kestää" lasten kanssa kotona. Harmittaa, etten sillon kommannu ajatuksiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Miika muuten olisi intin loppuun käynyt, mutta lapsena todettu astma pahenee, kun joutuu majoittumaan ahtaissa tiloissa suuren ihmismäärän kanssa. Pöly ja pakkanen ei oo kovinkaan hyviä kavereita astmaatikolle.

   Poista
  2. Hyvä se on anonyyminä kommentoida tuollaisia... Mä tiedän mitä voi astma olla sillä kaverillani on sellainen ja useasti pahan kohtauksen takia oltu öitä sairaalassa :/ joten mä ainakin ymmärrän oikein hyvin että isimies pääsee kotiin :-)

   Paranemisia sinne <3

   Poista
  3. Astma voi todellakin olla aika paha ja vaikka se onkin Miikalla ollut useamman vuoden taustalla, joukkomajoittuminen pienissä tiloissa saa astman äitymään aika pahaksi. Mut huippua, että Miika on nyt kotona! :)

   Poista
 2. Paranemisia pienille :) Ihanaa että saattekin isimiehen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lapset parantuis pian, ei oo kivaa katsoa, kun pienten on paha olla :( Ja munkin mielestä on aika huippua, että Miika tulee kotiin!

   Poista
 3. Meillä kiukutellaan, mutta varsinaisesti ei sairastella nyt (ehkä)

  Pikaista paranemista pienille <3

  VastaaPoista
 4. Löytyhän se ihana ano tänne sinunki kiusaks ;) huippua et saat toisen puolikkaan kotia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta kuten sanottua, mun päivää ei voi tänään pilata mikään :D

   Poista
 5. Paranemisia sinne pienille!!! Ja aika mahtis juttu, että saatte isin takas kotiin! Miusta pitäs melkeen olla joku laki, ettei pikkulasten isien tarviis mennä inttiin vaan ne sais mennä vasta, kun lapset on vähän isompia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan inttiä voi aina lykätä, mutta se vaikeuttaa sitten töiden saamista, kun asepalvelusta ei ole suoritettu :(

   Poista
 6. meinasinki jo aiemin kommentoida etteikö miika saa astman takia vapautusta varsinkin kun heti "joutui" kotiin sairastamaan mutta onneksi nyt päästivät :) eiköhän se tosiaan vapautus tule, tuskin astma kahdessa vuodessa mihinkään lähtee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tosi onnellinen ja niin on varmasti lapsetkin, että isi on taas kotona. Astma tuskin mihinkään kahdessa vuodessa häviää, kun sekin on diagnosoitu Miikalla jo 2-vuotiaana :(

   Poista
 7. Parenemisia sinne! Ja saat niin mun sympatiat tuossa silmätippojen laittamisessa. Meidän poitsulla oli kaksi kertaa peräjälkeen silmätulehdus ja silmätippojen laittaminen yhtä tuskaa. Muista jatkaa tippoja, vaikkei enää rähmisikään, koska se tosiaan uusii ihan hirmu herkästi! Hyvä, että olette saaneet isin kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Isla huusi ensimmäisillä kerroilla tippoja laitettaessa ihan hulluna, mutta nyt onneksi antaa laittaa jo suht hyvin. Milo taas otti alussa tosi lunkisti ja nyt saa tapella kunnolla, että tipat menee sinne minne pitääkin :(

   Poista
 8. Itsekkin astmaa sairastavana ymmärrän kyllä täysin sen, ettei Miika voi siellä armeijassa olla. Mulle riittää että ihan tänne meidän oman kotiin tulee paljon ihmisiä niin tulee heti oireita :( Ja toi pakkanen, huh, en pysty ees ajattelemaan et jos mun tarvis esim marssia ulkona nyt.. Millanenhan kohtaus siitä tuliskaan :o Ihana että saatte Isin kotiin!!:)
  Ja voi teidän pikkusia :/ Meillä oli poitsulla silmätulehdus syksyllä. Erikoista siinä oli se, että vein lääkäriin kun silmät rupes yhtäkkiä rähmimään ihan kauheasti ja lääkärissä kuumekkin oli 38,3 astetta. Jäbä vaan riehui ja riekkui vaikka oli kipeä... Ei sekään hidastanut meidän duracelpupua!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astma on kyllä tosi keljumainen sairaus ja vaikka kotioloissa pysyykin hyvin kurissa, armeijassa ehti jo muutaman viikon aikana mennä tosi pahaksi :( Islalla oli kans keskiviikkona ensin 38,1 kuumetta ja oli ihan reppana, makasi vaan sohvalla ja silloin nuo kuvatkin on otettu. Illalla likka oli taas virkeä oma itsensä ja riehui sen minkä ehti, joten luulin että kuume on laskenut. Eipäs ollutkaan, sillä mittari näytti 38,4, joten en tiedä mistä likka jonkun virtapiikin repäisi :D

   Poista
 9. Voih, toivottavasti ootte jo parempaan päin siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempaan päin juu, Miikan silmät alkaa olemaan suht hyvässä kunnossa ja Islallakaan ei oo enää kuumetta, mutta likan silmät näyttää ihan kauheilta :(

   Poista
 10. Mukavaa että saitte isin kotiin, ei varmasti ole ollut kahden pienen kanssa helppoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki kahden vanhemman voimin on kyllä paljon helpompaa, kuin yksin! :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!