4.3.2014

Konijänkän Kotieläinpiha

Eilen pakattiin lapset autoon iltapäivällä ja huristeltiin Äkäslompolon puolelle, koska olin löytänyt netistä siellä sijaitsevan kotieläinpihan. Ajattelin reissun olevan mieluisa Islalle, tykkäähän likka kovasti eläimistä, mutta ei ole vielä aiemmin nähnyt kissoja, koiria, hevosia ja pupuja erikoisempia elukoita. Pääsyliput alueelle oli aikuisilta 10€/kpl, alle 2-vuotiaat lapset pääsivät ilmaiseksi. Mun mielestä liput maksoivat itsensä kyllä mennen tullen takaisin, sillä kotieläinpihassa oli todellakin paljon nähtävää ja koettavaa, eläimiä siellä oli lähes 200! Mun ihmetyksekseni Isla pelkäsi melkein kaikkia eläimiä ulkona, olivathan ne isoja ja pitivät ihmeellistä ääntä. Vannoutunut heppatyttö pelkäsi jopa hevosia! Islalla on kyllä nyt muutenkin tullut sellainen vaihe, että kaikki uusi pelottaa, joten ihan ymmärrettävää. Ulkona olevien eläinten lisäksi sisätiloista löytyi myös eläintalo, jossa oli pienempiä eläimiä ja niistä Isla tykkäsi kyllä kovasti. Milo tuijotteli isojakin otuksia, ettei ilmekään värähtänyt - pikkujäbä kun ei vielä tuollaisia hoksaa pelätä :)

Vaikka kyseessä onkin kotieläinpiha, löytyy sieltä myös paljon eläimiä, joita ei todellakaan voi kotieläimiksi luokitella. Aitauksista löytyi muun muassa strutsi, kameli, jakki, laama, alpakka ja aasi. Niiden lisäksi kotieläinpihassa oli possuja, lehmiä, paljon hevosia, erilaisia lintuja (ankka, hanhi, fasaani, riikinkukko ym.), lampaita, vuohia ja ylämaankarjaa. Eläintalossa oli koiria, kissoja, marsuja, kaneja, erilaisia lintuja, kilpikonnia, deguja, rottia, gerbiilejä, frettejä, chinchilloja ja matelijoita. Kaikkia eläimiä on turha alkaa edes luettelemaan, sillä niitä oli todellakin paljon! Mun mielestä oli tosi hauskaa, miten eläimien asuinympäristössä oli käytetty luovuutta ja hyödynnetty käytettyjä tavaroita. Kissoilla oli nukkumapaikkana lipastossa alalaatikko, kilpikonnilla oli vanha kylpyamme ja chinchilloille oli tehty lakanoista roikkuvia pesiä, joissa nukkua. Yhdessä häkissä asusteli kani ja samasta häkistä löytyi kasa erilaisia lintuja, hyvin näyttivät tulevan toimeen keskenään :)

Ulkoa löytyi lapsille kiikut ja kiipelyteline, Islan mielestä kiikkuminen oli varmasti yksi parhaimmista asioista tuolla reissulla. Paikan päältä löytyi myös kahvila, mutta siellä ei piipahdettu, koska tuon reissun jälkeen ohjelmassa oli ruokakaupassa käynti ja ravintolassa syöminen. En ole muuten ikinä tainnut käydä lapsien kanssa ravintolassa, nyt sekin on testattu!
Kamelit mieltää aina jotenkin aavikolle, ei näyttänyt oikein luonnolliselta lumisessa maisemassa :D

Vaikka Isla pelkäsikin suurimpia eläimiä, uskallettiin hevosia silitellä äidin sylistä ja kuten jo mainitsinkin, eläintalossa olleet pienemmät eläimet sai Islan innostumaan ja meillä valui hiki ihan toden teolla toppakamppeet päällä, kun likka halusi ihastella samoja eläimiä uudestaan ja uudestaan. Mä ja äiti oltiin ihan fiiliksissä kaikista eläimistä, joten ei todellakaan ollut hukkareissu :D Eläinten aitaukset oli aika matalia, joten niitä pääsi ihan oikeasti silittelemään, ihastelemaan lähietäisyydeltä ja kulkureitit oli aurattu hyvin, jotta rattaillakin liikkuminen oli vaivatonta. Jos Ylläkselle tullaan jossain vaiheessa uudestaan, niin tuolla vieraillaan kyllä varmasti toisenkin kerran. Voin siis suositella paikkaa lämpimästi, mikäli satutte täällä päin vierailemaan :)

Kotieläinpihasta lähdettiin käymään ruokakaupassa, jonka jälkeen alettiin etsimään ruokapaikkaa, aikamoinen nälkä taisi olla jokaisella. Lapsille meillä oli omat ruuat mukana, itse syötiin listalta. Mä vähän jännitin sitä, miten mahtaa ruokailu sujua lasten kanssa ja joudutaanko syömään omat annokset hirmuisella kiireellä, jottei isompi revi pelihousujaan odottelun takia, mutta ihan kunnialla selvittiin kuitenkin reissusta. Milo nukkui kauppareissun ajan, joten ravintolassa meillä oli hyväntuulinen poika, joka kailotti siihen malliin, että muutkin varmasti kuuli. Isla yritti koko ajan seisoa syöttötuolissa ja muutenkin kiellot tuntuivat menevän kuuroille korville, likka kun on muutenkin tällä reissulla ajatellut, että koska ei olla kotona, ei samat säännöt täällä päde. Eilen likka joutui ensimmäistä kertaa jäähylle, kun villi meno jatkui illallakin. Reissussa ipanat on pitäneet hirmuiset riekkumiset aina ennen nukahtamista, niin päivällä kuin illallakin, mutta eilen meillä oli sen verran unikypsää porukkaa, että kun lapset illalla vietiin sänkyyn, molemmat sammuivat sinne välittömästi.Toi possu käpötteli ympäri pihamaata vapaana, Isla oli aika kauhuissaan :D 


Tänään olisi tarkoitus käydä ajelemassa iskän kanssa moottorikelkoilla, äiti jää siksi aikaa lasten kanssa. Mä en ole koskaan ajanut kelkalla, joten odotan innolla! Illalla on sitten vuorossa Sini Sabotagen ja JVG:n keikka, aika ohjelmoitua tää lomailu :D2 kommenttia:

 1. Kelkkailu on ihan parasta!!
  Mutta ihan uskomattoman hyviä kuvia! Mun lemppari on toi ihan eka, kunnon Niko lentäjänpojan näkönen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelkkailu oli kyllä huippua! Kuvia tuli räpsittyä jokunen sata, joten mukaan mahtui sentään myös muutama onnistunut ;)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!