11.3.2014

Reippaat ulkoilijat

Kesä tule jo! Aurinko paistoi tänään ihanasti, kun pukkasin rattaat ulko-ovesta pihalle vartin yli yhdeksän aamulla. Viime viikolla kirjoittelinkin ohimennen siitä, että mä olen vähän turhan laiska ulkoilemaan ja ikinä ei tule käytyä kahta kertaa päivän aikana ulkona, ainakaan talvella. Mä en myöskään usein saa aikaiseksi lähteä aamulla ulos, joten ulkoilu tapahtuu iltapäivällä, ellei meille ole tulossa kahvivieraita. Eilen sovittiin siskon kanssa, että tulevat Aamu-serkun kanssa moikkaamaan Islaa ja Miloa iltapäivästä. Koska iltapäivällä ei oltaisi ehditty mitenkään ulos, päätin ryhdistäytyä ja olla reipas heti aamusta, jotta päästään tänäänkin ulos. Ruudun toiselta puolelta löytyy varmasti paljon ihmisiä, jotka ulkoilevat joka aamu, mutta mulle se tuntuu olevan mahdottomuus, että saisin kaikki aamutoimet/ruuan ym. tehtyä niin, että ehditään lounaalle takaisin sisälle. 


Yleensä ulkoillaan lähipuistoissa, joita löytyy tästä lähettyviltä muutama kappale. Tänään kuitenkin käveltiin puolentoista kilometrin päähän vankilan viereen, jossa on iso leikkipuisto ja paljon erilaisia kiipeilytelineitä ja liukumäkiä, joista Isla tykkää. Milokin kävi vähän konttaamassa ympäriinsä, mutta siinä vaiheessa, kun jäbä yritti sulloa itseään sadannen kerran rattaiden tavarakoriin, nostin Milon kiikkumaan ja siitä rattaisiin tutkailemaan maisemia. Tänään Isla seurasi isompien touhuja ja lähti kiipeämään perässä sellaista verkkoa ylöspäin, joka on varmaan melkein pari metriä korkea. Nostin Islan pois ja sain osakseni karmivaa huutoa, kun en antanut mennä isompien perässä. Toistin saman varmaan viisi kertaa, kunnes luovutin ja katsoin kauhulla, kun Isla lähti kiipeämään verkkoa pitkin ylöspäin. Sinne se kapusi, laski liukumäkeä alas (mä vähän hidastin vauhtia, kun oli niin jyrkkä) ja toisti saman uudestaan ja uudestaan. Sniif, iso tyttö. Isla alkaa olemaan jo sen ikäinen, että isompien touhuja seurataan ja kaikki apinoidaan perästä, huh!

Puistoilun jälkeen käveltiin vielä vähän pidemmän lenkin kautta kauppaan ja siitä kotiin. Löysin meidän k-marketista ihan tajuttoman siistit aurinkolasit, joten nappasin kummallekin omansa, Milolle tietysti siniset ja Islalle pinkit ;) Islallahan oli jo viime kesänä aurinkolasit, mutta niitä ei suostuttu pitämään hetkeäkään päässä. Uudet lasit ihastuttaa Islaa niin, että niitä halutaan pitää koko ajan ainakin sisällä (toivottavasti myös ulkona) ja peilin edessä piti käydä monta kertaa ihailemassa uusia pokia. Milolla ei aurinkolaseja vielä ollutkaan, joten nyt on sekin asia korjattu. Saas nähdä miten jäbä suostuu noita laseja pitämään, sillä ainakin kokeiltaessa ne revittiin heti pois päästä. Noh, sitten ostetaan hienoja räppikäppi-lippiksiä, jos ei aurinkolasien pitäminen suju ;)

Tuohon kiipeilytelineeseen se apina kiipesi! 

Milo pääsi ekaa kertaa uusilla tennareilla liikenteeseen, jotka oon ostanu jäbälle jo yli vuosi sitten :D

Aamulla olo oli hirmuisen virkeä ja koko aamupäiväkin sujui varsin ahkerasti, mutta heti kun erehdyin ottamaan sohvalla mukavan asennon muksujen päiväuniaikaan, väsähdin totaalisesti. Just kun olin menossa nukkumatin kanssa treffeille, Isla heräsi. Onnekseni likka kömpi kainaloon ja jatkoi vielä hetken unia siinä, jotta mäkin sain pienet torkut otettua. Ennen kasia alkavat aamut yhdistettynä aivan liian myöhäisiin treffeihin nukkumatin kanssa (klo 02.00...) ei oo kovin hyvä yhdistelmä. Eilinen ilta venähti aika pitkäksi, kun tein Milolle paria eri ruokaa ja meillekin väsäsin ruuan tälle päivälle. Siinä vaiheessa, kun kello näytti yhtätoista ja mä olin vasta saanut keittiön siivottua ja pyykit odottivat laittajaansa, totesin etten tainnutkaan ehtiä päivittämään blogia. Mutta täällä ollaan taas, jospa menisin tänään nukkumaan vähän aiemmin! 

Mitenkäs teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Paistoiko muuallakin tänään aurinko? :)

P.S. Milo otti eilen jo viisi askelta!


2 kommenttia:

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!