13.3.2014

Vaihtelua ainaiseen lihamakaronilaatikkoon

Meillä tehdään usein jauhelihasta makaronilaatikkoa, koska se nyt vaan on nopea ja helppo - jauhelihaakin on yleensä aina pakkasessa. Mä pitäydyn niissä tutuissa ja helpoissa resepteissä, jotka pyörii viikoista toiseen. Vaihtelukin tekisi terää, mutta oon tosi nirso ja ruuanlaittoon ei ehdi käyttämään kovinkaan paljoa aikaa kahden pienen lapsen kanssa. Hiihtolomalla äiti kokkasi ja mä sain istua joka päivä valmiiseen pöytään, luksusta! Yhtenä päivänä syötiin makaronilaatikkoa, jossa jauheliha oli korvattu tonnikalalla ja ai vitsit se oli kyllä hyvää! Päätin, että kun kotiin päästään, niin munkin on kokeiltava, pitäisi onnistua tällaiselta poropeukaloltakin. 

Mikäli ruudun toisella puolella löytyy joku muukin, joka on kyllästynyt 
ainaiseen lihamakaronilaatikkoon, niin tässäpä olisi vähän vaihtelua!



T O N N I K A L A - M A K A R O N I L A A T I K K O :

(annos on aika iso, koska teen aina muutamaksi päiväksi ruokaa, mutta reseptiä voi toki muokata)

- 3prk tonnikalaa
- yksi iso tai kaksi pientä sipulia
- (valkosipulia oman maun mukaan)
- 500-600g makaronia
- 4 kananmunaa
- 1l maitoa

1. Keitä makaronit, sekaan voi laittaa hieman suolaa ja öljyä. Silppua sillä aikaa sipuli.
2. Valuta vesi makaroneista, lisää kattilaan tonnikala ja sipulit.
3. Tee munamaito sekoittamalla maito ja kananmunat keskenään. Lisää haluamiasi 
mausteita (itse laitoin mustapippuria, hieman valkosipulijauhetta ja texmex-maustetta).
4. Lisää munamaito kattilaan muiden ainesten sekaan ja sekoita huolellisesti.
5. Kaada kaikki ainekset kattilasta vuokaan, laita uuniin (200 astetta, noin tunti).
6. VALMIS!

Naurettavan helppo resepti ja hyvääkin kaiken lisäksi ;)

Alle saa jakaa reseptivinkkejä, jospa sieltä löytyisi jotain uutta kokeiltavaa! :)



10 kommenttia:

  1. Samahan toimii kanan tai kinkkusuikaleitten kanssa.
    Entäs kinkkukiusaus? Puol kiloo pakaste perunasipulia, pussi kinkkusuikaleita ja purkki kermaa. Uuniin 45 min ja 225 astetta ja valmis! Päälle voi laittaa vaikka juustoo tai pekonia jos siltä tuntuu.

    Jos sitä jauhelihaa aina löytyy niin entäs lihapullat? Helppo pakastaa.
    Meidän poika tykkää ihan sikana kun vaihtaa sipulin ja mausteiden tilalle porkkanaraasteen. Syö omin käsin niitä kun karkkia! :D

    -Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkkukiusausta voiskin tehdä ens viikolla! Jossain vaiheessa meillä oli melkein koko ajan kinkkukiusausta, koska tykkäsin siitä niin paljon, mutta nyt se on vaan jotenkin jäänyt unholaan. Lihapulliakin meillä aika usein on, kun Islakin tykkää niistä tosi paljon, mutta joku erilainen variaatio niistä vois olla kyllä kiva! :)

      Poista
  2. Meillä syödään usein kanapastaa (keitä pasta, ruskista kana+sipuli ja heitä sekaan ananasta ja kermaa, lopuks pasta ja kastike sekasi ja kirsikkatomaatteja ! ) se on niin hyvää ja helppoa :) Sit perus jauhelihakastike ja toinen hyvä ruoka on kanarisotto (taas ruskista kana +sipulit, lisää mausteita, 5dl vettä ja purkki tomaattimurskaa +pilkottu paprika sekä 2dl riisiä, anna hautua kunnes neste on haihtunu, parasta ikinä!).

    Tulipa taas epäselvästi laitettua, mutta ehkä ymmärrät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin syödään tosi usein kanapastaa, mutta enpäs ole ikinä kokeillut heittää ananasta sekaan - pitää testata ensi kerralla! Ja tuon kanarisoton ohjeen otan kyllä talteen, risottoja on tullut tehtyä tosi vähän. Kiitos! :)

      Poista
  3. Itse laitan aina lisäksi porkkanaraastetta, ja joskus muitakin vihanneksia (esim. tomaatti ja kesäkurpitsa passaa hyvin). Lisäksi he-ma-paa on tullut joskus testattua.

    Jauhelihasta tein vasta keittoa - sinne voi kans laittaa vihanneksia oman maun mukaan. Soseutin keiton sitten meidän neidille ja pakastin loput, ja edelleen maistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tässä vasta vähän aikaa sitten löytänyt keitot, en ole koskaan oikein välittänyt esimerkiksi kana-, jauheliha- tai nakkikeitosta, mutta nykyään ne maistuu ja niitä olenkin tehnyt jonkun verran :) Kesäkurpitsasta en ole koskaan tykännyt, paitsi äidin tekemässä suklaakakussa, joka on taivaallisen hyvää ja jossa se kesäkurpitsa ei pahemmin maistu. Huomisella kauppareissulla ajattelin ostaa myös kesäkurpitsaa, jospa laittaisin sitä vaikka kasviskeittoon ensi viikolla!

      Poista
  4. Meillä syyän paljon kiusauksia vaihdellen; kinkkua, savulohta, kanaa, jauhelihaa : )) ja niihin kaa säväystä jos laittaa joskus vaikka fetaa, maissia tai tuorejuustoo hieman : ) kiusaus on vaa maailman helpoin ruoka:D ja vaihtelua siihenkin saa ku joskus laittaa juuressuikaileita, perunasipuli suikaleen sijaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan varmaan tehnyt muuta kiusausta, kuin kinkkukiusausta. Pitääkin ehkä kokeilla muutamaa variaatiota niiden ainaisten kinkkusuikaleiden lisäksi!

      Poista
  5. Kiitos vinkistö, täytyykin kokeilla!!:)

    VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!