2.4.2014

Uusi lempparivekotin

Mä kerroinkin jo viime viikolla, että meille saapui toinenkin uutuus keittiöön blenderin lisäksi. Olen jo pitkään haaveillut tuoreista erikoiskahveista, mutta viime viikkoon asti olemme tyytyneet Kenwoodin tavalliseen kahvinkeittimeen, joka on hoitanut hommansa varsin mallikkaasti. Muutama viikko sitten bongasin alennuskoodin Dolce Guston nettikauppaan ja Miikakin innostui asiasta niin paljon, että tilasi meille oman kapselikeittimen, vaikken ole aiemmin ollut niinkään varma, onko kapselikeitin aivan välttämätön tähän talouteen. Keitin saapui viime viikolla ja seuraavana päivänä kävin hakemassa pari pakettia eri makuisia kapseleita - näin alkuun valitsin choco caramelin, capuccinon ja café au laitin. En ole edelleenkään varma, onko kapselikeitin sellainen hankinta, joka on vaan pakko saada, mutta myönnettävä on, että sillä saa hyvän erikoiskahvin pyöräytettyä hävyttömän nopeasti. 

Mä en ole itse erityisemmin koskaan juonut erikoiskahveja, mutta rakastan hyvää kaakaota ja sitä onkin tullut keitettyä tuolla keittimellä useampi kupillinen - kaakao on aivan liian hyvää. Miika ja muutamat kaverit ovat testanneet myös café au laitin ja capuccinon, nekin on todetty hyvänmakuisiksi. Keittimeen on saatavilla myös ihan normaalia mustaa kahvia kapseleiden muodossa, mutta jos tavallista kahvia tekee mieli, niin Kenwoodin keitin hoitaa edelleenkin sen homman varsin hyvin ja tuleehan normaalilla kahvinkeittimellä keittäminen huomattavasti edullisemmaksikin. Meillä kapselikeitin ei ole päivittäisessä käytössä, mutta on ihanaa nauttia muutaman kerran viikossa vähän tavallista kahvia erikoisempaa. 

Käytössä kapselikeitin on todettu helpoksi ja nopeaksi, yhden juoman valmistamisessa ei todellakaan kulu kovinkaan pitkää aikaa. Keitin pitää puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, mutta sekin hoituu nappia painamalla, ei siis ole kovinkaan vaikea ja aikaa vievä homma. Mä olen tosi tyytyväinen meidän uuteen leluun ja niin on Miikakin, ei siis lainkaan turha ostos. Jos huonoja puolia haluaa etsiä, niin viehän tuollainen kapistus keittiöstä jonkun verran "turhaa" tilaa, kun ei ihan jokapäiväisessä käytössä kuitenkaan ole. Keitin on myös aika kovaääninen, joten vielä en ole rohjennut tekemään sillä mitään lapsien uniaikaan. Toisaalta, meidän ipanat on kyllä yleensä sen verran sikeästi unten mailla, että tuskin heräisivät edes kapselikeittimen pörinään :)

Löytyykö muilta Dolce Gusto? Entäs muun merkkisiä kapselikeittimiä? 
Mitä olette tykänneet ja mitkä ovat lempparimakuja? :)


2 kommenttia:

  1. Meiltä löytyy Paulig Cupsolo kapselikeitin, ihan huippu! Viehän toi toki paljon "turhaa" tilaa keittiöstä, varsinkin kun ei meilläkään päivittäisessä käytössä oo. Mutta ihanaa joskus keittää kupillinen erikoiskahvia ja vaan nautiskella :P Mäkin aluks aattelin että meillehän ei kapselikeitintä tule, mutta nyt oon ihan rakastunu tuohon. Kova ääninenhän tuo on, mutta pirun yksinkertanen ja nopea käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin samoilla sanoilla voisi Dolce Gustoa kuvailla ja mäkin vannoin jossain vaiheessa, että meille ei varmasti tule tollaista! Noh, mä syön aika usein sanani :P

      Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!