8.5.2014

@ Brahenpuisto
Me suoritettiin eilen uusi aluevaltaus ja hurautettiin autolla keskustaan (Kuopionlahdelle) Brahenpuistoon, jotta lapsienkaan ei tarvitsisi aina koluta niitä lähipuistojen tuttuakin tutumpia liukumäkiä, keinuja ja hiekkalaatikoita. Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että ihan muutaman sadan metrin säteellä löytyy kaksikin puistoa, joita käytämme aika tasapuolisesti, mutta onhan se lapsillekin varmasti ihan mukavaa vaihtelua, ettei aina tarvitse ulkoilla samassa paikassa. Brahenpuisto on ainakin itselleni tutummin Pikku Kakkosen puisto ja me ei olla siellä koskaan lasten kanssa vierailtu, vaikka se on uudistettu täysin pari vuotta sitten ja monesti on suunniteltu, että sinne on lähdettävä. Oli kivaa ulkoilla koko perheen voimin ja saatiinpahan edes vähän jotain ekstraa tähän viikkoon, kun Miika on kotona. Sinne Hop Loppiin ei taidettu ehtiä, mutta onhan meillä ensi viikollakin aikaa päivisin, sillä Miika menee vasta kuuteen illalla töihin :) 

Brahenpuistossa on monenlaista virikettä lapsille ja Isla ainakin oli ihan innoissaan sellaisista vempeleistä, mitä ei meidän lähipuistosta löydy ja enpä ole kyllä muutamaa juttua nähnyt missään muuallakaan, vaikka aika monessa leikkipuistossa ollaankin käyty. Usein ohi ajaessani puistossa on ollut tosi paljon porukkaa ja mietinkin, että näinköhän sitä sekaan mahdutaan ja joutuuko esimerkiksi liukumäkeen jonottamaan koko ajan. Toisin kuitenkin kävi, sillä lisäksemme puistossa ei ollut kuin muutama muu ja liukumäkiäkin oli kolmin kappalein, joten ruuhkaa ei todellakaan päässyt syntymään. Isla nautti ulkoilusta täysin siemauksin ja juoksenteli paikasta toiseen koko ajan, kun taas Milo tyytyi vähän rauhallisempaan menoon kiikussa, liukumäessä ja hiekkalaatikolla. Äitiäkin taisi vähän lapsettaa, kun piti lapsen kanssa mennä hämähäkkikeinuun, autokeinuun, liukumäkeen ja karuselliin. Isla olisi halunnut karusellin kyytiin jo aiemmin, kun siinä oli kaksi isompaa tyttöä, mutta en tohtinut silloin päästää, kun sillä saa poljettua aika kovat vauhdit ja tyttöjen meno oli turhan vauhdikkaan näköistä. Keinuva auto oli Islan mielestä ihan huikea, vaikka sitä alkuun pelättiinkin ja kyytiin ei uskallettu sitten millään. Lopulta uteliaisuus voitti pelon ja äitikin käskettiin kyytiin nauttimaan maisemista. Islan mielestä kyseessä oli lienee jonkin sortin perheauto, sillä likka oli myös isiä ja Miloa kyytiin vailla, mutta tyydyimme lopulta matkaamaan autossa kahdestaan, kun koko porukan voimin olisi ollut vähän turhan ahdasta ;)Onhan se tuokin tietysti tyyli mennä hiekkalaatikolle... 

Kaatuilu, turhautuminen, väsy -> pieni lepohetki 


Brahenpuisto nousi kyllä suosikiksi Hapelähteenpuiston lisäksi ja siellä on käytävä pian uudestaan! Jos satutte pyörimään Kuopiossa päin, niin voin suositella lämmöllä kumpaakin puistoa. Kesällä mukaan voisi ottaa jotain evästä, Islakin viihtyisi puistossa varmasti tuntikaupalla. Toisaalta varjopaikkoja ei hirveästi tuntunut olevan, joten aurinkoisena päivänä voi tulla aika lämmin - onneksi järvi on ihan vieressä vähän viilentämässä :)

Lapsien kanssa ei olla testattu vielä Valkeisenlammen puistoakaan, sieltä löytyy parikin ihan hyvän kokoista leikkipaikkaa lapsille, joten sinnekin pitää päästä kesällä. Myös Satamassa olevaa puistoa voisi käydä testaamassa, en tosin muista että oliko siellä oikein mitään noin pienille lapsille. Jos ei muuta, niin onhan siellä ainakin laivoja ja ne kiinnostavat varmasti lapsiakin :) Sain jo kauan aikaa sitten toiveen postauksesta, jossa kertoisin lempparipaikkojani täällä Kuopiossa ja olen lykännyt hommaa koko ajan eteenpäin, talvella kun ei tule liikuttua samalla tavalla kuin kesällä. Nyt kun kesä alkaa lähestymään kovaa kyytiä, niin yritän saada aikaiseksi myös sen lempparipaikat-postauksen, Kuopiossa on paljon kivoja paikkoja varsinkin kesäisin!8 kommenttia:

 1. Ootte kyllä niin ihana perhe ja sovitte toisillenne ihan täydellisesti Miikan kanssa! :) Aina innolla odotan uusia postauksia, kun kirjotat niin kivasti joka aiheesta! :)

  VastaaPoista
 2. Vvooooi, näyttääpä kivalta puistolta. :)) Tosi magee toi keinu missä ovat kolmisin lapset ja isä! Enpä oo ennen nähnyt. :)

  Pitäisi joskus itsekin lähteä pojan kanssa vähän tutustumaan eri puistoihin.. :) Virkistäisi molempia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi keinu on kyllä kätevä, kun on kaksi pientä lasta! Eri puistoissa käyminen on kyllä mukavaa vaihtelua, niin lapsille kuin aikuisillekin :)

   Poista
 3. Mä olen niiiiiiiiiiin kateellinen!! Kuten oon varmaan jo sen sata ja yksi kertaa maininnut niin meiltä on lähimpään puistoon se 9km. Musta ois ihanaa kun pystyis rattailla tai ihan kävellen menemään puistoon pojan kanssa! Mummin luokse kun mennään nii siellä kierretään kyllä aina leikkarit,kun niitä siellä on niin monta!:)
  Tosin aina yhtä innoissaan tyyppi on tosta kotipihastakin. Onhan sillä se hehtaari temmellyskenttää, mutta eniten kyllä oon kaivannu et siellä puistoissa ois seuraa pojalle. Pikkusen nimittäin on tylsää seistä tuolla pihalla yksinään kun en tykkää mitään pihatöitä/puutarhajuttuja tehdä sitten yhtään. Aina tulee kylmä ja tylsää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi kaksi puistoa tosiaan ihan lähellä ja iso, aika uusi leikkipuistokin 1,5km päässä. Kivaa, että lapsilla on seuraa puistossa, mutta toisinaan viihtyisin puistossa mieluummin ilman muita lapsia, kun Isla varastaa kaikkien lelut ja keksii muita ilkeyksiä :D

   Poista
 4. Suosittelen Kuopiossa myös Ajurinpuistoa. Itsekin sen kirpun kanssa sattumalta olen löytänyt ja siellä on hyvä kävästä kaupunkilla käydessään, kun se lähes ihan keskustassa (tosin piilossa) onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajurinpuiston ohi on tullut joskus kuljettua, mutta ikinä ei olla siellä käyty. Ehkä sekin pitää käydä testaamassa kesän aikana! :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!