21.5.2014

Liian aikainen aamu - hyvä päivä!


Kun on katsonut yöllä viimeisen kerran kelloa kahdelta ennen nukahtamista ja herätyskellot alkavat pitämään älämölöä heti kello kuusi, ei olo ole kovin freesi ja virkeä. Sellainen oli meidän aamu eilen, mutta enpä olisi uskonut vielä päivän sarastaessa, kuinka reippaana sitä jaksaakaan olla! Ja tämä ei ollut sarkasmia, ylitin kerrankin itseni. Kuten olen ehkä noin tuhanteen kertaan maininnut, olen äärimmäisen aamu-uninen ja usein uloskaan ei ehditä lasten kanssa, ennen kuin onkin jo lounasaika ja päiväunet. Eilen kaikki oli toisin, sillä jostain kumman syystä havahduin Milon käninään heti kuudelta ja juuri kun olin saanut kammettua itseni ylös sängystä, oli koko kämppä taas hiljainen. Kävin vessassa ja herkuttelin ajatuksella, että pääsen takaisin peiton alle vetämään sikeitä edes hetkeksi ennen uutta herätystä. Kuinka väärässä olinkaan, sillä juuri kun olin hipsimässä takaisin makuuhuoneeseen, muksujen huoneesta alkoi kuulua epämääräistä jodlausta kahdella taajuudella - kummatkin oli siis päättäneet nousta kuudelta. Manasin mielessäni varmaan kaikki tietämäni kirosanat, kunnes väänsin naaman väkisin hymyyn ja ajattelin, etten anna huonon aamun pilata meidän päivää.

Lapsilta ei armoa herunut neljä tuntia nukkuneelle äidille, sillä kaapit aukesivat vanhaan tahtiin, koko ajan jompi kumpi kiusasi toista ja kiellot kaikuivat kuuroille korville, kun yritin toimia erotuomarina samalla, kun laitoin puuroja, hörpin jäähtynyttä teetäni, etsin koko konkkaronkalle vaatteita ja meikkasin. Useimpina aamuina verenpaineeni olisi lähtenyt räjähdysmäiseen nousuun, mutta jostain syystä eilen oli aivan erilainen päivä, ihmettelin itsekin omaa hyväntuulisuuttani ja virkeyttäni. Kahdeksan aikaan lapset olivat saaneet mahat täyteen, aurinkorasvat oli levitetty kumpaankin ipanaan ja koko konkkaronkka oli valmis lähtemään pihalle. Siis oikeasti, voitteko kuvitella, että me olimme ulkona klo 08.10?! En minä ainakaan, mutta niin kävi. Lähdin tallustelemaan keskustaan päin tajutakseni reilun puolen kilometrin päässä kotoa, että unohdin jälleen puhelimen kotiin. Äitiys pehmittää todellakin aivot ja saa dementoitumaan ennätysnopeasti, ei nimittäin ollut ensimmäinen kerta kun unohdan puhelimen. Puoli yhdeksältä otettiin uusi startti kotipihasta ja tällä kertaa kaikki tarvittava oli mukana.

Käveltiin lasten kanssa satamaan ja tallusteltiin hitaasti rantoja pitkin ihastellen toinen toistaan isompia veneitä ja laivoja. Isla olisi halunnut jokaisen veneen kyytiin ja kiukku meinasi iskeä, kun niihin ei päässyt sitten millään. Milo raivosi väsymystään rattaissa ja ennen nukahtamistaan hukkasi kenkänsä, jota en tietenkään huomannut. Vähän matkaa taaksepäin ja kenkäkin löytyi. Isla kävi kiikkumassa satamassa sijaitsevassa puistossa ja sen jälkeen jatkettiin matkaa rännikatua pitkin keskustaa kohti, kunhan oli ensin ihailtu vähän lisää laivoja. Todella, todella harvoin tulee muuten kierreltyä noin ja vasta nyt muistin, miten kaunista satamassa on ja kuinka ihania pienet rännikadut onkaan. Snellmaninpuistossa Isla suuttui, kun en antanut mennä uimaan isoon altaaseen, jossa on suihkulähde - kumma juttu. Käveltiin muksujen kanssa keskustaan ja löysin Islalle muutaman kesähatun, niitähän me oikeastaan alunperin lähdettiin hakemaan. Kun ostokset oli pakattu kyytiin, käytiin vielä pappaa moikkaamassa, kunnes hypättiin bussiin ja ajettiin kotiin. Ihana ilma houkutteli kävelemään reilun pari kilometriä kotiin, huono kenkävalinta taasen ei. Isla rakastaa busseja, joten likalle oli oikea elämys päästä matkustamaan bussilla. Pienestä voi pieni ihminen olla innoissaan :)

Kun kotiin päästiin yhdentoista maita, niin herätettiin Miika, syötettiin lapset ja tehtiin vahdinvaihto, kun mä lähdin moikkaamaan paria kaveria. Minnan kanssa käytiin vähän pallottelemassa koripallolla ja vaikka homma ei ehkä fyysisesti kauhean raskasta ollutkaan, niin lämpöasteet takasivat kyllä sen, että hiki virtasi selkää pitkin ja vaatteet oli pakko vaihtaa, ennen kuin lähdin nautiskelemaan Sinin kanssa vielä kupillisen kahvia ulkoilmassa. Käytiin koko porukalla ulkoilemassa vielä ennen Miikan töiden alkua, joten saatiin ainakin nauttia auringosta yllin kyllin! Huomaa kyllä, että nyt on kesä, kun itsekin viihtyy ulkona ihan eri tavalla ja onhan ulos lähteminenkin ainakin tuhat kertaa helpompaa, kun lapsillekaan ei tarvitse kuin kengät jalkaan ja hatut päähän. Toista se on talvella, kun kaikki haluavat heittäytyä lattialle parkumaan, kun toppavaatteissa on kuuma ja ulos lähteminen kestää. Ihana, ihana kesä! <3

Onko muut ehtineet nauttimaan kesäisistä ilmoista? Lisää lämpöä vai joko on liian kuuma?6 kommenttia:

 1. Olette ihana perhe! <3 ..Islahan on aivan sun näköä! Ja hyvin aikaisin jaksoitte lähteä ulos! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi koko porukka heräsi hyvällä tuulella ja aikaisen herätyksen takia ehti tekemään vaikka mitä, huonona aamuna kuuden herätys olisi saanut vaan verenpaineen nousemaan ja päivä olisi tuntunut loputtoman pitkältä :D

   Poista
 2. Meillä tässä muutama viikko sitten kirppu herätteli välillä viiden aikoihin pirteänä ja tämä mamma ois kyllä mieluiten koisinu vielä parisen. Yhtenä päivänä sitten oltiinkin jo ulkoilemassa 6.30, mikä tuntu tosi hullulle, mutta aurinko paisto jo ihanasti niin mikä ettei. Ja ehkä suurin syy oli, ettei minun hermot vaan enää kestäny sisällä, kun kirppu oli koko ajan tekemässä jotain kiellettyä. Useimmiten lähdemme ulkoilemaan siinä yhdeksän maissa, jos ollaan edes kuuteen nukuttu. Ja ihana, kun nyt ei tarvitse pukea tuhansia paitoja ja housuja päälle, vaan voi vaan lähteä. Tosin sellaisia puolipilvisiä t-paitakelejäkin saisi tulla.
  -Kirpun äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, mä olisin kyllä ihan kuollut viiden aikaan :D Puoli seiskan aikaan ei oo varmaan ainakaan ruuhkaa liiaksi ulkona! On kyllä ihanaa, kun kesällä voi vaan vetää kengät jalkaan ja hatun päähän, sitten sitä onkin jo valmis ulkoilemaan :)

   Poista
 3. Mitkäs noi rattaat on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brion Go Nextit, joita meille tarjottiin käyttöön :) Rattaista on tulossa lisää juttua, kunhan ehditään niitä kunnolla testaamaan!

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!