5.5.2014

Perhesunnuntai

Heti kun silmä vältti, niin Isla ehti jostain kaivamaan jo ukin lasit ja mallaamaan niitä päähän :D

Eilen oli ihanan leppoisa päivä, vaikka jouduinkin juoksemaan viikon ruokaostokset hirmuisella kiireellä muksujen päikkäriaikaan, kun ei ollut tietoa, että tuleeko Miikalle hälytys töihin vielä illasta. Kun lapset oli heränneet iltapäivällä, lähdettiin käymään mummilassa moikkaamassa mummia, ukkia, enoa ja Hertta-koiraa - aivan niin kuin melkein joka sunnuntai. Isla innostuu aina kovasti, kun kerron että ollaan menossa mummilaan ja likka käy moneen kertaan läpi kaikki ihmiset ja eläimet, joita ollaan menossa moikkaamaan.

Ennen lähtöä meille iski pienen pieni kriisi, kun Isla päättikin yhtäkkiä, ettei halua pukea päälleen valitsemaani paitaa. Tsiisus, joko se nyt alkaa? Likka kiemurteli lattialla ja raivosi, että "pois pois" koko ajan, kun yritin väkertää topista nappeja kiinni. Olipahan nimittäin homma, tuollainen vajaa kaksivuotias kun omistaa yllättävän paljon voimia ja lattialla kiemurtelevaa lasta on yllättävän vaikeaa pukea. Loppujen lopuksi paita saatiin kuitenkin päälle ja sen jälkeen kaikki olikin taas hyvin, kunhan piti saada jostain kiukuta. Se on sitä uhmaa ja yritän itsekin pitää sen mielessä ja käyttäytyä kuin aikuinen, vaikka välillä tekisi kyllä mieli laskeutua lapsen tasolle ja rääkyä lattialla, kun tänäänkin on huono päivä ja joudutaan taas tappelemaan kaikesta. Kyllä se joskus menee ohi, yritän lohduttautua sillä :) Ja onhan meillä aivan ihana tyttö, kun uhmis ei iske päälle.Mummilassa aika hurahti kuin siivillä ja lapset leikkivät innoissaan, onhan siellä toki hirmuinen kasa leluja ja totta kai ne on paljon mieluisampia, kun niillä ei joka päivä leikitä. Ruokapöydässä uhmis iski taas pintaan ja makaronilaatikkoa meni alas neljä lusikallista, vaikka normaalisti Isla kyllä tykkää syödä makaronilaatikkoa. Milollekaan ei oikein ruoka maistunut ja mä olin vähän ihmeissäni, kun osa ruuasta jäi lautaselle - yleensä Milo syö ison lautasellisen ruokaa muutamaan minuuttiin. Jospa ei pikkuveli alkaisi ottamaan mallia isosiskolta...

Meillä oli kuitenkin kiva reissu mummilaan ja tällä kertaa muistin ottaa kameran mukaan, joten huomenna toivottavasti on luvassa poimintoja Miikan vauvakirjasta ja jokunen kuvakin, pysykäähän kuulolla! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!