29.5.2014

Pienen miehen kesätukka


Katsokaa nyt, kuinka meidän pienestä pojasta kasvoi yhdessä hujauksessa iso poika, kun tukka leikattiin! Milon hiuksiin ei olla aiemmin koskettu, sillä pituutta niillä ei ole ihan hirmuisesti ollut, mutta mua on jo jonkin aikaa ärsyttänyt tukka, joka kasvaa korvien päällä ja roikkuu otsalla hassun näköisesti. Olen miettinyt jo tovin jos toisenkin, että hiuksille pitäisi jotain tehdä, mutta aiemmin ei olla saatu oikein ystävän kanssa aikatauluja natsaamaan, joten tukan leikkaaminenkin sitten vähän venähti myöhemmäksi. Mä annoin suosiolla Milon osaavempiin käsiin, en olisi todellakaan itse uskaltanut alkaa saksimaan tuota päätä, pilalle se olisi kuitenkin mennyt :D Hiukset päätettiin ajaa sivuilta koneella, sillä pyörivä pää yhdistettynä saksiin ei ole oikein hyvä kombo. Milo sai tutustua koneeseen rauhassa, laittaa sitä päälle mun kanssa ja käteenkin kokeiltiin, että miltä se tärinä tuntuu. Kaikki oli Milolle ihan ookoo, mutta siinä vaiheessa kun hiuksia alettiin toden teolla ajelemaan, alkoi parkuminen. Onhan se toki ihan ymmärrettävää, kun hiuksia ei olla koskaan leikattu ja sitten yhtäkkiä korvan viereen tuodaan kovaääninen vempele, joka vielä kaiken hyvän lisäksi tärisee päänahkaa vasten. Mä yritin parhaani mukaan toimia sirkuspellenä, tarjota tavaroita viihdykkeeksi ja piirrettyjä puhelimesta, mutta mikään ei kelvannut. Huuto jatkui niin pitkään, kunnes kone pistettiin pois päältä ja alkoi uudestaan heti, kun kone laitettiin takaisin päälle. Noh, toivottavasti ensimmäinen kerta oli se kaikista pelottavin ja ensi kerralla sujuisi jo vähän paremmin :)

Saksilla leikkaaminen oli Milon mielestä ihan siedettävä juttu, onneksi. Pää pyöri vimmatusti puolelta toiselle, kun Milo yritti katsoa, että mitähän siellä selän takana mahtaa tapahtua. Onneksi pienen pojan hiuksien leikkaamisessa ei mene pitkään, jopa vuosikkaalla natiaisella riittää kärsivällisyys ja mikä parasta, poikaa ei tarvinnut huudattaa paria minuuttia pidempään.

Milon hius on kovin vaalea, joten tukka jätettiin päältä reilusti pidemmäksi, jottei lapsrukka näyttäisi vallan kaljulta ja mun mielestä tollainen päältä pidempi malli sopii paljon paremmin, kuin siilitukka. Nyt on isä ja poika aika samiksia, ainakin hiusmallin suhteen :) Peilin edessä Milo katsoi itseään ensin ihan kummissaan, kunnes virne levisi korvasta korvaan ja peilissä olevalle komealle tyypille morjestettiin ihan kummankin käden voimin. Mä tykkään Milon tukasta hurjan paljon ja Islakin ihasteli pikkuveljen uusia hiuksia pitkän tovin, onhan ne kyllä ihan sellaiset ison pojan hiukset!

Minkä ikäisenä teidän lapsilta on ensimmäisen kerran leikattu hiuksia? Miten sujui? :)8 kommenttia:

 1. Voi että kun ne on kivat! (: Sopii Milolle aivan mainiosti! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aika ihanat, vauva hävisi hujauksessa!

   Poista
 2. Meillä kasvatetaan 😊 halusin pienenä aina pitkät hiukset mutta äiti aina (käytännön) syistä saksi lyhyeksi... Nyt mun lapsi "kärsii" mun hiustraumoista 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma mielipide toki asiaan ja saa ollakin, mun mielestä pojilla vaan ei kuulu olla pitkää tukkaa :D Mä en ole onneksi hiustraumoista kärsinyt, tukka on saanut kasvaa niin pitkään kunnes ite oon halunnut lyhyemmäks, mutta se otsatukka oli kyllä mulla aika kauhea... Mä en Islalle ole missään vaiheessa halunnut otsatukkaa ja muutamat ehtivät jo kommentoimaan, että leikkaa otsatukka kun roikkuu silmillä. Nyt yltää hiukset jo hyvin ponnarille, joten otsatukasta ei tarvitse murehtia ;)

   Poista
 3. Oon aika samoilla linjoilla näköjään sun kans lasten hiuksista. Siis en tykkää et pojille ihan siiliks vedetään vaan et päällä saa olla pituutta ja tytöille ei tarvi sitä lyhyttä otsista leikata ku nätimpi ku on pitkä ja sit vaikka pinnillä kiinni jos tulee tielle. Ymmärrän et jotku lapsilla tykkää pitää mahollisimman lyhyttä tukkaa ettei tarvi takkuja selvitellä ja ei oo hiukset silmillä mut joo en tykkää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä ollaan aika samaa mieltä tästä asiasta! Isla ei antanut jossain vaiheessa pitää ollenkaan pinniä tai pompulaa ja hiukset roikkui silmillä, mutta nykyään on onneksi hoksannut jo, että pompulan kanssa on helpompi kun ei tarvitse koko ajan pyyhkiä hiuksia naamalta pois. Islallakin on jo aika pitkä tukka, mutta ei meillä silti ole mitään ongelmaa takkujen kanssa, sillä harjaamallahan ne lähtee ja sitkeämpiin takkuihin käytetään sitten selvityssuihketta :)

   Poista
 4. Me ollaan tässäkin samalla linjalla että pojalla kuuluu olla lyhyet hiukset ;D Meillä leikattiin ekan kerran suunnilleen saman ikäisenä eli 1veenä hiukset lyhyiksi. Sitten kun ne vihdoin oli tarpeeksi kasvaneet xD
  Mä en ymmärrä,kun Tyypillä oli syntyessään aika paljon tummaa(?!!!) tukkaa, mutta sitten se vaaleni eikä kasvanutkaan kovin hurjaa vauhtia!:D Leikkaamisen jälkeen hiukset paksuuntui ja vaihtoi väriä(?!!) ihan vaaleiksi kun ne oli aiemmin semmoset maantienharmaat!
  Jos meille joskus suodaan tyttö niin sitten oonkin kahden vaiheilla! Itellä on aina ollut pitkät hiukset ja Äiti letitti ne joka ikinen aamu kouluun/hoitoon.. Ensin olin sitä mieltä, että ei pitkiä ennenkuin osaa itse laittaa kiinni mut toisaalta onko söpömpää kun pieni tyttö pitkillä hiuksilla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että Milonkin hiukset on kasvaneet tosi hitaasti, mutta eipä ne tainneet Islallakaan samassa iässä paljoa sen pidemmät olla :D Milolla oli syntyessään aika tumma tukka, sitten väri muuttui ihan pellavaiseksi ja nyt on alkanut taas tummumaan, saas nähdä miten tummat niistä tulee. Mun mielestä pikkutytöt pitkien hiuksien kanssa on älyttömän söpöjä! <3

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!