20.5.2014

Mökki- ja ruokarakkaus

Mummo neuvoi Islalle, että ruohosipulia voi käydä syömässä kasvimaalta ja siellä neiti istuikin pitkät tovit nakertamassa. Mä olin tehnyt pentuna ihan samaa ja haissut aina ruohosipulille :D

Kertoilinkin jo eilen meidän mökkiviikonlopun kuulumisia, mutta nyt mun on tulla pakko jatkamaan vielä vähän, sillä juttua ja kuvia riittäisi vielä jonkun verran! Mökillä on monen monta hyvää ja ihanaa asiaa, mutta yksi on kyllä yli muiden ja varsinkin näin kesällä se vielä korostuu - ruoka nimittäin. Meillä kotona tehdään helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa, pihviä ja lohta ei kovin usein meidän pöydässä näe, vaikka voisinkin syödä niitä vaikka joka ikinen päivä loppuelämäni ajan. Oikeasti. Mökillä tottuu aivan liian hyvään, kun ruoka passataan valmiiksi nenän eteen ja ruokatoivomuksiakin saa esittää ennen mökkeilyä ja lähes poikkeuksetta ne toteutuvat. Meidän toivelista ei tosin kovin monipuolinen ja mutkikas ole, sillä useimmiten toiveissa on lohta tai lihaa. Nyt kun kesä on virallisesti alkanut jo lämpöasteidenkin puolesta, grillikodassa valmistuu lihaa tai loimulohta melkein joka kerta, kun siellä ollaan. Voisin jo pelkästään sen takia hurauttaa mökille!

Lapset syö samaa ruokaa meidän kanssa ja saman (ainakin melkein) pöydän ääressä. Kotosalla syödään harvoin koko perhe yhdessä, yleensä aina siinä tulee häärättyä jotain muuta samalla, kun lapset syö ja itse ottaa ruokaa sitten kun ehtii. Mökillä kaikki syö yhdessä ja se on asia, jota haluaisin toteuttaa myös kotosalla. Harmi vain, että se ei oikein onnistu Miikan työaikojen puitteissa, mutta ehkä jossain vaiheessa. Olisi ihanaa vaihtaa päivällispöydässä jokaisen kuulumiset ja viettää yhteistä aikaa perheen kesken. 

Koska viikonloppuna oli lämmintä, osa ruokailuista siirrettiin ulos ja lapsetkin tuntuivat nauttivan, kun kaikki ei menekään saman vanhan kaavan mukaan. Ulkoruokailu oli Islalle tuttu juttu jo viime kesältä ja veikkaan, että likka sen muistikin, sillä pienen pöydän ääreen käytiin niin totutusti. Milolle ulkona syöminen oli täysin uusi kokemus ja kyllähän niissä pöytätavoissa vähän sanomista oli, kun mieluummin ruokaa olisi viety siskon lautaselta, kuin syöty omia. Ruokailut sujuivat pääosin hienosti ja Islallakin alkoi pysymään takapuoli tuolissa, kun kiikkerällä muovituolilla oli ensin kaaduttu muutaman kerran.

Mökkeily on kivaa ympäri vuoden, mutta kesällä se on erityisen ihanaa. Tulevasta kesästä en osaa vielä sanoa, että paljonko tullaan viettämään aikaa mökillä, mutta toivottavasti ehdittäisiin olemaan siellä muutama vähän pidempikin pätkä. Miikalla ei lomaa varmaankaan ole, mutta onneksi se ei ole este, sillä puolen tunnin ajomatka kaupunkiin taittuu nopeasti ja sieltä käsin voi kulkea myös ihan hyvin töissä :)

Mitä te tykkäätte tehdä mökillä kesäisin? Entäs talvella? 
Onko mökki kivenheiton päässä vai vierähtääkö matkassa useampi tunti?

P.S. Mä heitin perjantaina talviturkin ja se vesi oli oikeasti ihan pirun kylmää! 


2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida että noi teidän mökkikuvat on aina niin ihania! Mikä mahtava touhuamisen meininki naperoilla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Naperot kyllä nauttii kovasti mökillä olemisesta ja mun päätä huimaa se vauhti, millä ne juoksentelee ympäri tonttia ja toisinaan tuntuu, ettei kuusi vahtivaa silmäpariakaan riitä :D

      Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!