2.5.2014

Vappupäivä!Me ei suunnattu tänään (tai siis eilen, kun vuorokausi vaihtui jo) perinteiselle vappubrunssille, jota on hehkutettu niin blogeissa, Instagramissa kuin Facebookissakin - ainakin kuvista päätellen. Meidän perheellä ei ole ollut ikinä tapana moinen vappubrunssi, mutta ehkäpä sekin tulee lisättyä perinteisiin mukaan joku kaunis vuosi, kun ulkona ei tule vuorotellen vettä, räntää, rakeita ja lunta, kuten tänään. Vaikka sää olikin suurimmilta osin kehno koko päivän, oli meillä silti tosi kiva päivä perheen kesken ja saatiin ihan luvan kanssa olla öllöttää sisätiloissa.

Alkuillasta avattiin grillauskausi parvekkeella ja Miika sai toimia grillimestarina, kun pikkuruisella sähkögrillillä kärryytettiin kevään ensimmäiset pihvit. Pihvien kavereiksi tuli bbq-ristikkoperunoita ja lapsille tavallisia ranskalaisia. Mä rakastan yli kaiken äitin tekemää maustevoita pihvin päällä ja mun oli tänään pakko soittaa äidille ja kysyä ohjetta, jotta saisin itsekin jonkinlaisen maustevoin loihdittua pihvin kaveriksi. Ei siitä ehkä ihan niin hyvää tullut, kuin äidin tekemänä, mutta vähän liian hyvää silti! Syötiin koko porukka itsemme totaalisesti ähkyyn ja kesti hetken aikaa, ennen kuin jaksoi tehdä yhtään mitään. Lähdettiin vielä illalla vähän ajelemaan ympäriinsä, jottei neljän seinän sisällä tarvitsisi koko päivää olla. Isla bongasi innoissaan matkan varrelta koiria ja vettä, ehkä likka pitää viedä ensi kesänä veneilemään! Milo otti autossa nokoset ja hyvä niin, kotiin palatessa meillä oli hyväntuulinen poika, toisin kuin kotoa lähtiessä. 
Muksujen iltapuuro viivästyi hieman ajelun myötä, mutta ei se ole ehkä niin tarkkaa ;) Milo nukahti joskus vaille yhdeksän, Isla kukkui sängyssä (taas) hyvän tovin ja oli unten mailla vasta hieman ennen puolta kymmentä. Isla sai muuten tänään välipalalla munkin ja huomaa kyllä, ettei likka oo pahemmin herkkuja saanut ja ei ookaan niiden perään vielä kovinkaan paljon - munkista jäi yli puolet syömättä. Simaakin likka sai maistaa, mutta ensimmäinen hörppy sai irvistyksen aikaan ja loput simasta tarjottiin suosiolla iskälle, ei ollut Islan herkkua se. No, kokeillaan ensi vappuna sitten uudemman kerran!

Huomenna koittaa taas arkinen aherrus, kun Miika menee töihin ja niiden parissa kuluukin perjantain lisäksi myös lauantai. Ensi viikolla Miikalla on näillä näkymin vain kaksi vuoroa, joten suunnittelin jo reissua Pikku Kakkosen puistoon ja Hop Lopiin, saas nähdä mitä kivaa me keksitään yhteisinä vapaapäivinä :)7 kommenttia:

 1. Mä oon jo pitkään miettinyt yhtä asiaa ja nyt päätin sen kysyä :D Miten sä saat nua kuvat noin isoina tollain vierekkäin, juuri niinkuin noi ylimmät on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkaan kaksi kuvaa vierekkäin, eli periaatteessa tuo on yksi kuva, jossa on vaan välissä tuollainen valkoinen kaistale :)

   Poista
  2. Ahaa okei :) Millä ohjelmalla muokkaat? Mä oon kans yrittänyt juuri tuolla tapaa, mutta kuvat jää jotekin tosi pieniksi, sitten kun ne lisää blogiin, vaikka sen suuruuden valitsisi ''erityisen suureksi'' :D

   Poista
  3. Picasalla ja PhotoFiltrellä, jälkimmäisellä muokkaan kuvat yhteen. Itse muokkaan kuvan kokonaisuudessaan kokoon 780 x 581 (jotta on sopivan levyinen tekstipalkkiin nähden) ja valitsen "alkuperäinen koko", jotta tulee samassa koossa blogiin asti :)

   Poista
 2. Hei pakko kysyä että oletko laittanut sen mobiilisovellusasian pois päältä vai mun kännykkäkö sekoilee jotain? Kivempi on sen kautta lukea kun teksti näkyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo aiemmin blogin kommenttiboksissa vastannut, että otin mobiiliversion pois käytöstä, sillä siinä ei näy sivupalkkia (seurantapainikkeet, suosituimmat postaukset ym.). Itse pystyin ainakin ihan hyvin sitä puhelimella lukemaan, mutta otin nyt mobiiliversion uudestaan käyttöön :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!