31.7.2012

Meidän Tirppis täytti eilen jo kokonaisen kuukauden, niih! En voi muuta kuin ihmetellä ja kauhistella sitä, miten nopeasti aika meneekään ja miten vauhdilla meidän vauva kasvaa ja kehittyy. On tietenkin ihanaa huomata, miten paljon tyttäremme onkaan kasvanut kuukauden aikana, mutta toisaalta olen kauhuissani siitä, että aika tosiaankin tuntuu kuluvan ihan liian nopeasti. Muita blogeja lukiessa olen huomannut, kuinka kaikki muutkin päivittelevät ajan nopeaa kulumista. Itse en tähän uskonut alkuun lainkaan, mutta nyt kun huomaan kuukauden päivien vilahtaneen silmissä, on minunkin pakko myöntää se tosiasia, että tällä menolla meidän pikkuTirppis ei ookaan kohta enää pieni...


Alta löytyypi meijän Tirppanan mitat viime tiistain neuvolakäynniltä. Ensimmäisenä on siis viimeisimmän käynnin mitat (3,5vko) ja suluissa edellisen kerran mitat (5vrk).

Paino: 3975 grammaa (3045 grammaa)
Pituus: 51,9cm (ei mitattu, syntyessä 49cm)
Kuuppa: 36,2cm (ei mitattu, syntyessä 33cm)

"Syvästä unesta herätellään. Pääsääntöisesti hyväntuulinen, rauhallinen vauva. Vatsavaivoja jonkin verran, vatsallaan olo siihen auttanut. Korvikemaitoa saa 7-9dl/vrk. Kasvu upeaa. D-vit. saa. Tiettyä rytmiä päivissä jo on. Iho kaunis. Tyytyväinen vauva ja vanhemmat."

 (Mun kummilta saatu Taito Shopin body kokoa 68/74. Oikealla Ikeasta löytynyt Spöka-lamppu, joka valvoo Tirppiksen unia pinniksen reunalla. Tää on käytössä öisin tutin laitossa ja vaippaa vaihtaessa, kun ei viiti räpsästä kattolamppua päälle. Kulkee kätevästi paikasta toiseen, kun toimii ilman verkkovirtaa.) 

Kovasti saatiin kehuja neidin upeasta kasvusta, paino on noussut kyllä aika hurjaa kyytiä! Tirppiksellä on käytössä vieläkin 50-senttiset vaatteet, ainoastaan yksi body on liian pieneksi jäänyt. Rinnalla käytetään myös 56-senttisiä vaatteita ja innolla odottelen seuraavaan kokoon siirtymistä, sillä 62-senttisiä vaatteita on älyttömät kasat ja tosi paljon varsinkin sellasia mun mielestä ihania vaatteita :D

Mäpä juon ihan itte!

No millainen meidän Tirppana sitten on kuukauden ikäisenä? Neiti on kärsimätön ja siitä voi tosiaankin kiittää vain ja ainoastaan minua, eipä minuakaan ole paljoa hermoilla suotu. Yleensä neiti on varsin rauhallinen ja iloinen, lukuun ottamatta muutamaa viimeistä päivää, jolloin on huudettu ja itketty mahakipua. Tirppis on hereillä jo jokusen tunnin (3-5h) päivässä ja jaksaa ahkerasti seurailla kaikkea ympärillä tapahtuvaa silmät selällään. Neiti osaa viedä myös omat nyrkit ja sormet varsin näppärästi suuhun, mikäli kukaan ei ole tuttia sinne laittamassa. Imemisen tarve on suuri ja sen takia tutti onkin varsin kovalla käytöllä. Neiti osaa laittaa sormet suun ja tutin levyosan väliin ja lingota tutin pois suusta, toisinaan jopa metrin päähän. Välillä saa laitettua myös tutin vahingossa suuhun hosuessaan :) Tirppis huitoo ja hosuu sen minkä kerkeää ja kampeaa itseään varsin mallikkaasti ylöspäin mahalla ollessaan. Pää pysyy jo hienosti ylhäällä ja yläkroppaakin jaksetaan kannatella jonkun verran. Toisinaan myös pylly nousee mahallaan ollessaan, kun neiti potkii matosta vauhtia.

Kuukauden aikana ollaan Miikan kanssa opittu monen monta asiaa, eihän meillä ollut ennestään kokemusta omasta lapsesta. Aika hyvin tuo vauvanhoito sujuu kummaltakin, myös yöllä tokkuraisena :) 

P.S. Toivottavasti kännykkäkuvat ei pilaa kenenkään päivää, mut oon ollu tosi laiska kuljettamaan järkkäriä mukana :D

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on meijän pikkunen rakas, vaikka rääkyykin välillä kaikilta korvat päästä :D

   Poista
 2. oi, että miten ihana pikkuneiti teillä tosiaan on! :)

  ♥: jenni, www.once-real.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Ihana pikkuneiti! <3 Minun blogissa olisi sinulle jotakin! :)

  http://pompula-pompula.blogspot.fi/2012/08/i-love-your-blog.html

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!