22.10.2012

Äidin oma aika?


Monesti kuullaan puhuttavan äitien omasta ajasta, mutta mitä se on ja tarvitseeko sitä? Tähänkin löytyy vastauksia vaikka millä mitalla, osa on sitä mieltä että äidinkin pitää saada omaa aikaa ja osa taas ajattelee, että kun kerran lapsi on tehty, niin omaa aikaa ei ole eikä tule. 

Mulle oma aika on joskus sitä, että saan käydä kaupungilla tai vaikka keilaamassa. Useimmiten oma aika on kuitenkin sitä, että saan viettää hetken vaikka koneella rauhassa ilman, että mun tarvitsee koko ajan vähintäänkin toisella kädellä touhuta Islan kanssa. Mulle omaa aikaa on myös se, kun Isla nukkuu ja saan nauttia aamupalani rauhassa ja lueskella vaikka hetken lehteä, suihkussa käyminenkin ilman huutavaa muksua on aika jees! Äidin oma aika on myös akkujen latausta, silloin sitä jaksaa muksunkin kanssa touhuta paljon paremmin. Laps ei siitä pilalle mee, jos isä lähtee vaikka vaunulenkille, jotta äiti voi ottaa kaukosäätimen käteen, nostaa jalat pöydälle, vetää viltin korviin ja katsoa lempparisarjaansa. 

Mä olen sitä mieltä, että jokainen äiti tarvitsee omaa aikaa. Se, mitä oma aika kullekin merkitsee, on sitten eri asia. Mun mielestä kukin saa viettää sitä omaa aikaa juuri parhaaksi katsomallaan tavalla, olipa se sitten lempparijakso telkkarista, ilta baarissa tai saunasiideri. Iso tabu tuntuu olevan sekin, että saako äidit käydä viihteellä ja tehdä toisinaan irtioton arjesta baarissa. Mun mielestä saa, todellakin. Eri asia on se, kuinka usein siellä baarissa tulee roikuttua, kohtuus kaikessa. Mä olen käynyt synnytyksen jälkeen tasan kerran baarissa yhden lonkeron juomassa ja se riitti mulle :) 

P.S. Mä nautin nyt sitä kuuluisasta omasta ajasta. Miika otti Islan vaunuihin lähtiessään imuroimaan autoa ja sen jälkeen painelevat vielä vaunulenkille :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä teksti! Ihana toi Islan huppari(?), mistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Islan velourhuppari on H&M:n mallistoa ilmeisesti parin vuoden takaa, serkkutytöltä peritty :)

   Poista
 2. Okei kiva, niin ajattelinkin että näyttää H&M:n mallistolta :) nythän siellä on sellanen valkonen pörrönen Hello Kitty- huppari kans myynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin huomannut sen pörröhupparin ohi kulkiessani, mutta en oo vaan ainakaan vielä keksiny miten yhdistäisin sen kivasti, joten kauppaan on jääny :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!