24.1.2013

Pikkuinen (ja vähän isompi) räkänenu

Voihan räkä sentään! Mä olen ite ollu flunssassaa jo vähän aikaa ja nyt on sitten Islakin. Mua niin surettaa kahtoa tota pientä räkänenua, joka ei osaa vielä omaa oloaan helpottaa niin kuin minä, eikä vauvoja oikein voi samalla tavalla auttaakaan (itehän oon melkein naimisissa Otrivinin kanssa<3). Isla on tuhissu muutaman päivän himpun räkäsenä, mutta eilen ne hanat sitten aukes kunnolla, eikä loppua näy. Neiti kävi yöunille normaaliin tapaan, mutta ei ehinyt kulua varmaan tuntia pidempään, kun sängystä alkoi kuulua ensin pienen pientä käninää (tutti hukassa), joka yltyi alta aikayksikön huudoksi. Likka oli yrittänyt laittaa itse tutin suuhun ja oli siinä onnistunutkin, mutta eihän siitä tutin syömisestä mitään tullut, kun nenä on räkää täynnä. Mä en voinu siinä tilanteessa mitään muuta, kun nostaa tytön pois sängystä ja kaivaa ah-niin-ihanan nenäfriidan esille, jota Isla vihaa. Tai no tuskin mä itekkään tollaisesta kapistuksesta tykkäisin, jos mut tultais kesken yöunien repimään sängystä ylös, laitettas kattovalot päälle ja alettais kaivelemaan räkää nenästä. Naapurit varmaan ihmetteli, että mitä me oikein tehdään - Isla huus ku syötävä. Nenän puhdistuksen jälkeen Isla rauhoittui onneks sylissä aika nopeasti ja jäi mielellään sänkyyn taas yöunille. Ei mennyt varmaan kun vähän yli tunti, kun tämä toistui. Toisen kerran jälkeen tilanne onneks rauhoittui vähän ja Islalle piti käydä vaan laittamassa tuttia suuhun nopeesti, ettei ehtis huutamaan pidempään sen perään (mitä enemmän huutoa, sitä enemmän valuvaa räkää...). Vähän ennen kahta Miika tais käydä laittamassa tutin viimeisen kerran ja sitten neiti nukkuikin aamuun asti, jolloin mä vuorostani pääsin juoksemaan makkarin ja Islan huoneen väliä, ku se perhanan tutti karkas. Onneks likka veti unta palloon kuitenkin puol kymmeneen asti :)

Tällaisen täystuhon meidän pikkuriiviö sai aikaan ja neiti itsehän on korin takana piilossa ;)Vaikka Isla on ollu koko päivän räkäinen, ei se oo oloon tuntunut vaikuttavan. Iloisesti höpötellen neiti levitteli lelut ympäri olkkaria ja toisti saman heti, kun olin ne laittanut takaisin koriin. Muutenkin Isla on ollut tänään oma aurinkoinen itsensä, onneksi :) Päivällä nenäfriida on Islan mielestä ihan ok ja mä saan niistää nenän rauhassa puhtaaksi, joten helpottaa hieman asioita. Pienempänähän neiti vihas nenäfriidaa yli kaiken ja huuto tuli joka ikinen kerta, kun se kaivettiin esille. Liekkö Isla alkaa jo tajuamaan, että se helpottaa oloa?

Täällä on onneksi ainakin tällä hetkellä rauha maassa, ollut jo jonkin aikaa. Jospa neiti sais yönsä nukuttua himpun paremmin nyt, ainakin sopii toivoa :) Pitänee varmaan alkaa itekin hipsimään sänkyä kohti, joten öitä!

Laitetaas vielä mahapäivitystä tasaviikkojen kunniaksi, rv. 21+0! 

9 kommenttia:

 1. Ihan pakko on sanoo että naurahin ihan ääneen tolle kuvalle missä Isla oikein kurkkaa tuolta korin takaa tollasella ilmeellä että "en mä näitä levittäny" :D ihana toinen on. :)

  VastaaPoista
 2. Ihan super kiva on toi sinun neule!! Oletko mistä haalinu sen? :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin räkätautia ilmassa, ei kivaa yhtään. Lapsi menee karkuun jo siinä vaiheessa, kun nenäliinan ottaa esille, niistäjästä puhumattakaan. Kunpa pienetkin lapset ymmärtäisi sen, että se on kaikki vaan heidän parhaaksi. Helpottaisi oloa kummasti, kun nenä olisi vähän tyhjempi. Vireystilaan tuo nuha ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan, vanhat temput tehdään silti ja uusiakin koiruuksia keksitään :D

  Olen alkanut vasta vähän aikaa sitten lukemaan blogiasi, mukavalta vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nenäliinasta tulee kauhee huuto, friidaa on onneks alettu sietämään jo vähän paremmin. Täälläkin jaksetaan temmeltää ihan entiseen tahtiin, vaikka tyttö räkäinen onkin :D Kiva, kun luet!

   Poista
 4. Tsemppiä odotukseen! :) paljonko lapsille tulee ikäeroa? Meillä on about 1v10kk ikäeroa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapsille tulee ikäeroa himpun yli 11kk, joten ei paljoa mitään :D

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!