29.4.2013

Tarvikkeita pikkuveljelle

Jotenkin olen koko ajan tuudittautunut ajatukseen, että kyllähän meillä on kaikki tarpeellinen vauvalle ja juuri mitään ei tarvitse hommata, onhan Islalta jäänyt iso kasa tavaraa. Tänään aloin kuitenkin pohtimaan asiaa tarkemmin ja tajusin, että aika paljon Islan "vauvatavaroista" on vielä käytössä ja niinpä pikkuveikan täytyy saada omat. Päivällä tein hieman listaa tarpeellisista tarvikkeista ja kuinka ollakkaan, lista venyi yllättävän pitkäksi, vaikka meillä piti olla valmiina melkein kaikki. Suuntasin päivällä kaupoille ja illemmasta käytiin hakemassa vielä petivaatteita ja muuta Ikeasta. Tänään lista lyheni kahden tutin, yhden bodyn, neljän pullotutin, vaippojen, parin korviketörpön, kahden aluslakanan, yhden muovitetun froteealustan, vanupuikkojen, peiton, fleecehuovan ja huppupyyhkeen verran. Harmikseni en löytänyt Ikeasta juuri sitä pussilakanasettiä, jota olin haeskellut, ehkä ensi kerralla parempi onni. Mukaan tarttui tuollainen ihan perus fleecehuopa, joka taitaa olla kooltaan 90 x 90cm, juuri passeli rattaisiin lämmikkeeksi. Islallahan ei ole ikinä ollut lämpöpussia ja makuupussikin on ollut käytössä vain rattaissa päiväunilla, mutta sen sijaan olen kokenut varsin hyödylliseksi pienen fleecehuovan, jonka saa tarvittaessa nakattua lapsen päälle ja otettua esimerkiksi kauppaan sisälle mentäessä pois. Mitä meiltä puuttuu:

- pinnasängyn reunapehmuste (ellei Islan pehmuste jouda pois ennen pikkuveljen syntymää)
- muutamia vaatteita koossa 50cm ja 56cm
- sitteri (Islalla ei ikinä sitteriä ollut, mutta neiti olikin ensimmäinen lapsi ja huomiota ja syliä ei tarvinnut kukaan muu)
- suppoja 
- pussilakanasetti
- Pentikin pupu (ihan tasapuolisuuden nimissä, koska Islallakin on)

Voi olla, että listasta puuttuu vielä joitakin tavaroita, en ole jaksanut vielä pysähtyä ajatuksen kanssa miettimään kaikkea tarvittavaa ja listaamaan niitä. No, kaipa tässä ehtii vielä tai sitten mulle tulee kiire :DJotenkin tosi hassu tunne oli tänään ostella kaikkea vauvaroipetta, vastahan minä vuosi sitten tein ihan samaa. Prismassa sain osakseni monen monta ihmettelevää katsetta, kun Isla istui kärryissä ja haalin ison mahani kanssa erilaisia vauvatarvikkeita ostoskärryyn. Koska olen vauvatarvikkeiden hommaamisen jo kertaalleen tehnyt, kaikki sujui jotenkin rutiinilla ja tuntui tutulta, mutta samaan aikaan tuntui silti oudolta. Ehkä sitä alkaa tässä vasta tajuamaan kunnolla, että meille on todellakin tulossa aivan kohta toinen pikkuinen :)

2 kommenttia:

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!