22.5.2013

KESÄ!

Mä olen niin fiiliksissä tuosta monta päivää jatkuneesta auringonpaisteesta, ettei tosikaan! Siis minä, joka viihtyy kotihiirenä ja jos itse saisi päättää, en laittaisi nokkaani varmaan ikinä kämpästä pihalle, ainakaan ulkoilun merkeissä. Lapsen myötä ulkoilusta on tullut lähes jokapäiväinen pakko, eniten se keljuttaa kun on märkää, loskaa, koleaa, pimeää, lunta tms. = melkein aina Suomessa. Kesä on kuitenkin poikkeus, sillä jopa minä innostun ulkoilusta ihan eri tavalla ja viihdyn ulkona paremmin kuin sisällä. Viime päivinä ollaankin ulkoiltu paljon, niin kahdestaan kuin kavereidenkin kanssa ja ulkona on vierähtänyt useampi tunti päivässä. Mikäs sen mukavempaa, kuin antaa lapsen leikkiä hiekkalaatikolla ja yrittää itse ottaa siinä hiekkakakkujen rakentelun lomassa arskaa, tänä kesänä kun ei pahemmin taida rannalle ehtiä? ;)

Islalle hiekka ja nurmikko on vielä varsin kummallisia elementtejä, joita hieman jopa kammoksutaan. Keväällä konttaaminen hiekalla onnistui vallan hyvin haalari päällä, mutta nyt se ei tunnukaan olevan enää niin mukavaa, kun on vähemmän vaatetta. Isla onkin intoutunut kävelemään ulkona pikkupätkiä (metrin tai puolitoista), sillä silloin ei tarvitse rämpiä hiekassa ;) Isla muistaa vielä kehua itseään hienosta suorituksesta taputtamalla antoisasti ja muiden pitää taputtaa hänen kanssaan totta kai! Hiekka alkaa olemaan kuitenkin jo hieman tutumpi juttu ja liikkumista kontatenkin tapahtuu enemmän. Asvalttikin sai Islan alkuun kävelemään enemmän, mutta nyt tietä pitkin vedetään menemään kuin mikäkin maantiekiitäjä. Hyvästi ihanat sydäntennarit </3 No, sillehän ei mahda mitään, että laps liikkuu vielä kontaten, onneks meillä on vaatetta myös rymyämistä varten. 


Ainiin Islan mielestä on myös tosi hauskaa tunkea kourakaupalla hiekkaa suuhun ja irvistellä sitten parhaansa mukaan :D Hiekan lisäksi ravinnoksi kelpaavat myös lehdet ja pikkukivet, luonnonmukaista ravintoa? 

Me taidetaan nyt painua taas pihalle, sillä aurinko paistaa tänäänkin!
4 kommenttia:

  1. Ihana touhutytteli!:)
    Meilläkin vierähtää pihalla monta tuntia päivässä,varsinkin jos päästään leikkarille :) Sinne kun on vaan 30km matka eli pakko mennä autolla (=pakkaa poika,laita istuimeen,kasaa rattaat,aja leikkarille,ota rattaat,ota hiekkalelut,ota poika). Tätä ei ihan pienen ajan takia viitsi tehdä.Onhan meillä iso piha mutta kivempi ois nähdä muitakin lapsia :)

    Pihalla maistuu meilläkin kivet,hiekka,kävyt,tammenterhot. Kaikkea pitää vähän maistaa :o

    VastaaPoista
  2. Auts, teillä on kyllä aika pitkä matka leikkipuistoon. Meillä on tässä 1,5km säteellä ainakin kolme puistoa + oma piha, jossa on vaikka minkälaista härveliä, joten siinä mielessä asutaan ihan hyvällä paikalla :)

    VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!