23.7.2013

Milo 2kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset:

Kuluneen kuukauden aikana on tapahtunut taas hurjasti kehitystä Milon taitojen ja kasvun suhteen, ihan hirvittää kuinka nopeasti aika kuluu! Toissapäivänä oli ristiäiset ja poikamme sai nimen Milo Manuel <3 Nimi meillä oli valmiina jo pidemmän aikaa, oikeastaan jo useita kuukausia. Minä keksin kummatkin nimet, Miika antoi hyväksyntänsä. En oikeastaan edes tiedä, mistä nimet keksin, ne vain pälkähtivät päähäni yhtäkkiä. Aikani nimiä päässä pyöriteltyäni totesin, että Milo on sopivan lyhyt ja ytimekäs, sekä passaa vallan mainiosti Islan kanssa yhteen. Väestörekisterikeskuksen mukaan Milo on aika harvinainen nimi, sillä niitä löytyy Suomesta hieman reilu 700 kpl etunimenä. Silloin, kun Isla kastettiin, saman nimisiä oli suunnilleen saman verran, mutta sen jälkeen nimen suosio on lähtenyt hurjaan nousuun ja nyt Isloja on kastettu yli 1000 kpl. Oho, taidettiin eksyä hieman ohi aiheen. Noh, tulipahan käsiteltyä vähän Milon nimen taustoja :)

Edellisessä kuukausikatsauksessa mainitsin, että Milo on ainakin näin alkuun ollut isosiskoaan vaativampi tapaus ja olen edelleenkin samaa mieltä. Poika viihtyy parhaiten sylissä ja välillä on päiviä, jolloin mikään ei tunnu syliä lukuun ottamatta kelpaavan. Ei mua haittaa kanniskella Miloa, mutta minulla on myös toinen ipana, joka vaatii oman osansa huomiosta. Yritän jakaa huomioni mahdollisimman tasaisesti kummallekin, mutta toisinaan on tilanteita, jolloin Milo joutuu hetken huutamaan ja odottamaan vuoroaan. Nykyään poika viihtyy onneksi jo välillä itsekseenkin, kunhan vain saa katsella isompien puuhailuja. Islalla ei ollut ollenkaan sitteriä, mutta se on ollut kyllä toisen lapsen kohdalla välillä korvaamaton, kun pitäisi itse saada tehtyä jotain ja ei voi pitää Miloa sylissä. Islan syöttäminenkin käy helposti, kun keinuttelee sitteriä jalalla siinä sivussa.Olen jo aiemminkin blogissa maininnut, että Milolla on myös koliikki siskonsa tavoin. Tällä kertaa koliikki on kuitenkin erilaista, sillä Islahan huusi aina samaan aikaan iltaisin ja nukahti sitten, kun ei jaksanut enää huutaa. Milo huutaa pitkin päivää eri mittaisia pätkiä ja illalla kuuden aikaan alkaa levoton huuto, johon auttaa onneksi tutti. Tuttia saakin olla laittamassa koko ajan suuhun, mutta jossain vaiheessa tulee aina se tilanne, että tutti ei enää auta ja huuto muuttuu hysteeriseksi. Koska me ollaan koettu koliikki jo yhden lapsen kohdalla, ei tämä kerta ollut niin shokki, vaikka se onkin erittäin väsyttävää ja vie voimia jokaiselta. Onneksi Milo huutaa yleensä illalla siinä vaiheessa, kun Isla on nukahtanut tuntia tai kahta aiemmin, jolloin tyttö on niin sikeässä unessa, ettei herää pikkuveljen huutoon. Parina päivänä Milo on huutanut päivän kiintiön täyteen jo aamupäivällä tai puolen päivän aikaan, jolloin illalla ollaan vaan levottomia ja huudetaan, mutta siihen auttaa tutti.

Meidän pojasta on tullut kuluneen kuukauden aikana varsin sosiaalinen tapaus ja useimmiten Milo vastaa jutteluun hymyllä ja höpöttelyllä. En muistanutkaan, miten kivan kuuloista tuon ikäisten höpöttely on! Tänä aamuna ajattelin torkkua vielä vähän seiskan jälkeen, kun Milo oli syönyt, mutta jäbä oli sitä mieltä, että yöunet oli tässä ja pinnasängystä alkoi kuulua hirmuinen höpötys :) Milo juttelee jonkun verran itsekseenkin, mutta selkeästi enemmän silloin, kun joku hänelle juttelee. Nykyään kun pikkujäbä jaksaa olla jo pidempiä pätkiä hereillä, seurataan kovasti muiden touhuja ja kommentoidaan aina jotakin väliin. Selällään Milo viihtyy vallan mainiosti, mutta myös mahallaan on alettu viihtymään koko ajan pidempiä pätkiä. Toisinaan Milo kääntyy näppärästi mahalta selälleen ja huutohan siinä tulee, kun joku tyhmä kävi hänet pyöräyttämässä väärinpäin. Päätä kannatellaan mahallaan ja sylissä huikean pitkiä aikoja ja poika tuntuu olevan muutenkin äärimmäisen jäntevä, aivan kuten isosiskonsakin tuon ikäisenä.Ruoka meidän pojalle maistuu edelleenkin enemmän kuin hyvin ja onnekseni voin sanoa, että täysimetyksellä jatketaan vieläkin. Päivällä ruokailuvälit ovat aika tarkalleen 3 tuntia, illalla tankataan sitten vähän pidempi pätkä (15-20 minuuttia) ja sen jälkeen nukutaan 5-6 tuntia. Viime yönä Milo nukkui vähän päälle 7 tuntia, olipas luksusta, kun ensimmäinen syöttö oli vasta vähän yli seitsemän! Milo herää useimmiten syömään neljän ja viiden väliin aamuyöstä, riippuen vähän siitä mihin aikaan illalla on syöty viimeisen kerran. Vaikka poika killisteleekin syönnin aikana silmät selällään, yleensä uni vie voiton, ennen kuin ehdin laskea pojan omaan sänkyynsä. Milo herää melkein aina heti sänkyyn laskemisen jälkeen ja tuijottaa silmät selällään, mutta hetken ähinän jälkeen nukahtaa tyytyväisenä. Milo hoksasi yön ja päivän eron tosi nopeasti, ihan niinkuin Islakin ja me ollaan oltu onnekkaita, kun ei tarvitse öisin valvoa vauvan kanssa.

Ohhoh, tulihan tuota tekstiä! Mä kun luulin, ettei mulla oo mitään kerrottavaa Milon kasvusta ja kehityksestä :D Tällainen on meidän pieni mies, kerrassaan hurmaava tapaus <3

6 kommenttia:

 1. Ootko kokeillu kantoliinaa? Vois toimia teillä kun sulla jää kädet vapaaks islalle mutta kuitenkin milo voi olla sun lähellä turvassa. Kantovälinelainaamo toimii myös kuopiossa, vuokra on 5e viikossa, meillä on nyt liina lainassa ja ollaan tykätty tosi paljon. V-P on nukkunu jo päikkäreitä liinassa ja kauppareissulla kun alkaa semmonen "en jaksa enää kökkiä täällä kaukalossa" on ollu mitä mainioin kun kädet jää vapaaks. Suosittelen! -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein koe kantoliinailua omaksi jutukseni ja se ei oikein toimisi meillä, koska Isla haluaa kyöhnätä paljon sylissä ja halailla. Mut kiitos vinkistä, pitänee laittaa kuitenkin korvan taakse!

   Poista
 2. Ensimmäistä kertaa googletin poikamme nimen ja kappas kaima löytyi. Meidän poika on myös Milo Manuel :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, aikamoinen sattuma! Kaunis nimi teidän pojalla ;)

   Poista
 3. Kiitos samoin ;) Milo nimestä olen pitänyt siitä lähtien kun sen muutama vuosi sitten kuulin kun työskentelin päiväkodissa, ja pojan isän nimestä (Manu) tulee Manuel :)
  Täytyykin jäädä seuraamaan sun blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milo on kyllä mun mielestä edelleen äärimmäisen kaunis nimi ja sopivan lyhyt ja ytimekäs. Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!