21.8.2013

Nimipäivä, juhlapäivä!

Kuten aika moni teistä on varmasti huomannut, tänään julkistettiin uudet nimet, jotka lisätään nimipäiväkalenteriin vuonna 2015. Sain aiheesta jo yhden kommentin ja huomasin asian itsekin, sillä meidän kummatkin muksut saa oman nimensä kalenteriin! Aika uskomatonta, sillä uusia nimiä tuli hieman vajaa neljäkymmentä ja siellä ne on, Isla ja Milo. Kaikista hauskin sattuma lienee se, että Milon nimipäivä sattuu vielä just sopivasti Miikan synttäreiden kanssa samalle päivälle.

Me mietittiin mun äidin kanssa Islan syntymän jälkeen, että milloinkahan likan nimi kalenteriin saadaan, kun aika paljon on kuitenkin yleistynyt. Kauaa ei tarvinnut odotella! Tosin, nimethän tulee vasta 2015, mutta kyllä me ajateltiin juhlia heti ens kuusta eteenpäin ;) 

Mä muistan vielä, kun bongasin Islan nimen jostain ja päätettiin, että jos saadaan tyttö, niin sen nimen hän tulee saamaan. Tuolloin, marraskuussa 2011 Isla-nimisiä oli muistaakseni joku 700 kappaletta, nyt saman nimisiä on jo noin 1100kpl! Nimi on yleistynyt huimasti ja viimeisen reilun kahden ja puolen vuoden aikana Isla-nimisiä lapsia on kastettu 626, yli puolet kokonaismäärästä! Silloin, kun keksin Milolle nimen, oli saman nimisiä joku vajaa 700 kappaletta. Tällä hetkellä Milo-nimisiä on reilu 730, ei siis kovin paljoa edelleenkään. Milonkin nimi on yleistymässä varmaan aika paljon, sillä reilun kahden ja puolen vuoden aikana kyseisen nimen on saanut melkein 300 poikaa :)

Mulle on aivan sama, onko nimet yleisiä vai harvinaisia, olipa sitten kyse nykyhetkestä tai tulevaisuudesta. Tykkään hieman harvinaisemmista nimistä, mutta ei mua siltikään haittaa, vaikka Islalla olisi tulevaisuudessa kaksi saman nimistä luokkakaveria :D Ennen joka luokalla oli vähintään pari Annaa, tulevina vuosina jokin muu nimi voi saavuttaa samanlaisen suosion.

Löytyykös teidän muksujen nimet kalenterista?

17 kommenttia:

 1. Neelan nimeä ei vielä oo. Mutta katoin joskus sivustoa erikoiset nimipäivät, niin siinä oli laitettu Neelan nimiäiväks 3.8, jollon on Neean nimipäivä. :) Mutta ihania nimiä kyllä lisäävät kalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisien nimien nimipäiväkalenterissa Islan nimipäivä on 11.2 ja Milon 23.9, joten hieman eri päivinä on kun tässä tulevassa virallisessa kalenterissa ;) Sieltä erikoisien nimipäivien kalenterista oon tainnut itse asiassa bongata kummankin lapsen nimet!

   Poista
  2. Niin katoinkin mielenkiinnosta päivällä., että ei oo samat.. Saa nähhä, jos Neela nimi tulee vielä joskus kalenteriin, että sijottuuko tuolle päivälle vai ihan johonkin muualle. :)

   Poista
  3. Jospa Neelakin sais tulevaisuudessa oman nimipäivän :)

   Poista
 2. Meiän Veeti löytyy kalenterista, mutta nyt minäkin pääsen sinne kun vihdoin ja viimein Nita pääsee kalenteriin! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä Emil ei ole suomalaisessa mutta ruotsalaisessa kyllä :) ja on eri päivä kuin edeltäjänsä Eemil mikä on musta tosi hassua :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut hyvä, että edes jostain kalenterista löytyy :)

   Poista
 4. Rupesin just miettii että milloinhan ne poikien nimipäivät oiken on. Kun niillä käsittääkseni on. Mikaelilla ainakin. Joskus.. syksyllä ehkä?

  VastaaPoista
 5. Mirolla on hei kuule samana päivänä, kun Milolla tulee olemaan, eli Miikan synttäripäivä 7.9! Miksullakin näyttäis olevan syyskuussa, 29.9 :)

  VastaaPoista
 6. Sitä nimeä, jota me ollaan muksulle suunniteltu ei ainakaan tässä uudistuksessa lisätty kalenteriin. :) Nyt jos lapsi päättääkin syntyä jouluna päästään yksillä lahjoilla. Voi raukkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuskin se maailmaa kaataa, vaikkei nimeä kalenterista löytyisikään :) Aiai, jouluna on paha syntyä!

   Poista
 7. mistä sait tietää nuo päivämäärät ?=) ku huomasin että Hugonki nimi tulee siihen kalenteriin (jee!) ja haluisin tietää sen päivän=) ainaki ruotsalaises kalenteris on 3.2 eli Hugon synttäripäivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082117395427_uu.shtml

   Hugo on tosiaan 3.2 :)

   Poista
  2. Joo kiitos paljon =)

   Poista
 8. Mä luulin keksineeni pojalle ihan tavallisen,perusnimen. Kappas,eipäs löytyny Sisua kalenterista mutta nyt löytyy!:) Suomalaisuuden päivänä saadaan viettää pikkujätkän nimppareita!:)
  Oli kyllä hauska huomata,ettei Sisun nimeä ollut kalenterissa. Sehän on ihan tavallinen suomalainen nimi :D
  Ps. Teidän lapset on niin ihania. En uskalla kohta katella Milon kuvia kun on niin ihana ettei tuu vauvakuumetta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulin, että Sisu olis kalenterista löytynyt, mutta eipä löytynytkään. Hahhah, lisää vauvoja vaan! ;)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!