24.10.2013

Milo 5kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset:


Mun piti tulla päivittelemään jo eilen Milon kuulumisia kuukausikatsauksen muodossa, mutta päätin siirtää sen tälle päivälle, jotta saadaan samaan postaukseen myös neuvolakuulumiset. Mä olen päivitellyt useaan otteeseen tutuille sitä, että mua niin harmittaa, kun meidän pikkuvauva kasvoi niin pian isoksi pojaksi. Toki Milo on vielä vauva ja saa ollakin, mutta miehiset mitat ja särkevät olkapäät karkoittavat aika nopeasti ajatukset pikkuvauvasta, jollainen Milo oli syntyessään. Mä toivoin, että meidän poika olisi pysynyt pikkuvauvana pitkään ja luulinkin niin, koska Milo oli niin pieni syntyessään, mutta kuluneiden kuukausien aikana painoa ja pituutta on kertynyt sen verran, että toivon jo sitä, että herra lähtisi itse liikkumaan, sillä pidemmän päälle kantaminen alkaa kolottamaan lihaksia - reilun kahdeksan kilon painoinen pikkuihminen kun ei ole ihan sieltä kevyimmästä päästä.

Kuluneen kuukauden aikana halu liikkumiseen on vain kasvanut ja kasvanut, eikä tilannetta auta ainakaan se, että Milo on aivan yhtä lailla kärsimätöntä sorttia, kun minä. Jalat ja kädet viuhtoo hirmuista kyytiä, mutta muuta ei sitten oikein tapahdukaan. Milo liikkuu välillä eteenpäin käsillä vetämällä, mutta jalat ei aivan ehdi vielä mukaan liikkeeseen. Toisinaan taas jaloilla potkitaan hirmuista kyytiä ja peppu nousee lattiasta korkealle, mutta naama lattiassa on vähän huonoa liikkua eteenpäin. Kunhan Milo keksii, että käsiä ja jalkoja voi liikuttaa samaan aikaan, niin tuskin menee kovin pitkään, että meillä liikutaan. Viimeisen viikon aikana on alkanut käsien ja jalkojen heiluttelu ilmassa ja se näyttää lähinnä hauskalta, eteenpäinhän sillä tyylillä ei päästä :D Saas nähdä missä vaiheessa meidän poika oppii ryömimään, Isla taisi olla hieman vajaa puolivuotias, kun tekniikka alkoi löytymään ja liikettä alkoi tapahtua eteenpäin. Sen lisäksi, että Milo pääsee toisinaan hieman eteenpäin mitä mielenkiintoisimmilla tyyleillä, liikutaan meillä myös pyörimällä jonkun verran sivulle. Enää mahalta selälleen ja selältä mahalleen kääntyminen ei ole mikään ongelma, kumpaankin suuntaan kääntyminen onnistuu varsin näppärästi. Milo pyörii myös mahallaan kätevästi ympyrää.


Milo on hoksannut viimeisen kuukauden aikana tosissaan sen, että istualtaan näkee paljon paremmin ympärilleen. On aivan turhaa yrittää pitää herraa sylissä makuullaan, sillä joko sieltä noustaan itse istumaan tai karjutaan niin pitkään, että joku nostaa istuvaan asentoon. Pystyssä on siis tällä hetkellä paras olla ja rattaissakaan Milo ei meinaa malttaa nukkua, sillä sen jälkeen kun nostin istuimen puoliksi istuvaan asentoon, on maisemien katselu ollut paljon kivempaa, kuin nukkuminen.

Kerroinkin jo edellisessä kuukausikatsauksessa, että meillä on käytössä 68-74-senttiset vaatteet ja nyt 68-senttiset on jääneet oikeastaan kokonaan pois muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Pienempi talvihaalari (68cm) on just nyt passeli, kun se vielä hetki sitten roikkui päällä, joten tuskin on yhtään liioiteltua, että kaapissa odottaa 74-senttinen (vastaa 80cm) Lassietecin haalari. Mä olen aina tykännyt käyttää lapsilla eniten KappAhlin kollareita ja niissä meillä onkin nyt käytössä koko 80cm. Hassua ajatella, että vielä kuukausi takaperin Islallakin oli käytössä saman kokoiset kollarit! Pituutta housuissa ei ole kovinkaan paljoa liikaa, mutta nauhat vyötäröltä joutuu kiristämään tosi tiukaksi, jos meinaa, että pöksyt pysyvät päällä. Vaikka Milo onkin paljon painavempi, kuin Isla samassa iässä, on poika myös selvästi siskoaan hoikempi.


Syöminen on hieman muuttunut edellisestä kuukausikatsauksesta, sillä tällä hetkellä kiinteitä menee neljä kertaa päivässä (+ maitoa) ja tarkoitus olisi ottaa myös aamupuuro lähiaikoina kuvioihin. Aamuisin menee vielä tällä hetkellä maitoa 160-180ml, riippuen ihan mihin aikaan ollaan herätty. Soseita Milo saa kolmesti päivässä puoli purkkia kerrallaan ja maitoa hörpätään siihen päälle vielä 110-130ml. Illalla ollaan siirrytty syömään puuroa ja sitä meneekin varmaan sellainen 1,5dl kerrallaan ja siihen päälle vielä noin 150ml maitoa, ihan kohtuullisen kokoinen iltapala siis. Puuron voimin nukutaan aamulla suunnilleen seiskaan asti ja usein Milo höpöttelee sängyssä kahdeksaan, kunnes me muut herätään. Aamumaito on kahdeksan ja yhdeksän väliin, joten puuro pitää hyvin nälkää yön yli.

Päiviin on alkanut tulla jo selkeä rytmi ja yleensä Milo nukkuu kolmet päikkärit ja siihen päälle mahdollisesti sitten muutamat parin minuutin torkut. Yleensä aamuisin Milo herää seiskan pintaan ja ensimmäiset päikkärit koittaa puoli kymmenen ja kymmenen väliin. Päiväunet on kestoltaan puolesta tunnista tuntiin ja niiden voimin Milo valvoo sitten suunnilleen kahteentoista tai vähän yli, jolloin kummatkin muksut menevät päikkäreille. Toisien päikkäreiden kesto on hieman päivästä riippuen yleensä 2-2,5h. Kolmannet päikkärit koittaa yleensä neljän ja puoli viiden välissä ja ne on puolesta tunnista tuntiin. Viiden aikoihin Milo herää syömään ja sitten valvotaankin melkein siihen kahdeksaan asti, yleensä jäbä ottaa pienet torkut (ehkä 5 minuuttia) sitterissä juuri ennen kahdeksaa, kun Isla syö iltapuuroa ja keinutan Miloa sitterissä. 

Jotta postaus ei venyisi liian pitkäksi, niin tähän väliin olisi varmaan hyvä laittaa niitä neuvolakuulumisia!

"Milo on hyväntuulinen poika. Kasvaa hyvin. Nan-korvike käytössä, 
sekä kiinteitä monipuolisesti. Kääntyilee, tutkii, tarttuu leluihin."

Pää: 43,4cm (+0,9cm)
Pituus: 66,5cm (+0,9cm) (mä epäilen, että viimeks oli mittavirhe, kun silloin pituutta oli tullut 4,1cm)
Paino: 8430 grammaa

Sellainen on meidän viiden kuukauden ikäinen jäpikkä, millaisia teidän suunnilleen saman ikäiset lapset on? :)20 kommenttia:

 1. hyvä kun kaikki puhuu kun heidän pikkuiset kasvaa niin nopeasti...minulla ei oo tiannu koskaan olla pikkuvauvaa?;) Meidän Atte reilu 3kk painaa 8250g ja pituutta on 67cm:D neuvola täti naurokin että meillä ollaan kohta jo 1 vuotiaiden pituudessa:D mut voi Milo on kyllä suloinen noissa kuvissa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, on kyllä oikein miehen mitoissa teidän poika! Mä elin jotenkin siinä harhaluulossa, että kun Milo oli niin pikkuinen syntyessään, niin meillä majailisi pikkuvauva tovin jos toisenkin. Väärässä olin... :D

   Poista
 2. Olipas hauska lukea, kun juuri äsken päivitin meidän herran 5kk taidot! Käypäs kurkkaamassa http://ja-han-sai-nimen-aiti.blogspot.fi/ :) Aika paljon on samoja taitoja pojilla! Meillä ei vielä leikitä tuota lentokonetta, mutta muuten aika samalla mallilla! :) Maanantaina on sitten neuvola, että saan meidänkin herran viimeisimmät mitat. Ihana tuo tiikeri jumpsuit, mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs käydä kurkkaamassa! Milon jumpsuit on ostettu kirppikseltä, alunperin se on muistaakseni Lindexiltä. Aivan satavarma en ole ja en viitsi nyt mennä kurkkimaan, kun jäbä nukkuu se päällä :)

   Poista
  2. Meidän minimies oli 5kk iässä 6680g ja 64,4cm. Kahdeksan kiloa meni rikki vasta 9kk iässä... :) Tää on niin jännää, kuinka hirrrrvittävän eri kokoisia vauvat voivat olla samassa iässä. Mari, meillä on tuo jumpsuit myös ja Lindex lukee niskassa :)

   Poista
  3. Onpas teillä ollut pieni mies, Milo painoi kolmen kuukauden iässä 7160 grammaa! Mut teidän poika on ollu kyllä aika pitkä painoon nähden, meidän jäbä kulkee +10-käyrällä :D

   Poista
  4. Ouh, jopas ollut painoa jo 3kk iässä :D Meidän ukkeli oli syntyessäänkin vain 3025g ja 46cm ja alusta alkaen laahattu -10 käyrällä tuon painon kanssa. Tyytyväinen poika kuitenkin, vaikka neuvolassa juoksittivat painokontrolleissa :) Eikä pienistä vanhemmista voi mitään sumopainijaa kai tullakkaan ;D

   Poista
  5. Milokin oli syntyessään vaan 2720 grammaa ja oli ekat 2,5 kuukautta täysin mun maidolla. Ihmettelivät neuvolassakin, että miten ihmeessä se on noin paljon painoa keränny :D Milokin on nyt jo hurjasti pidempi, kun Isla samassa iässä, joten saas nähdä miten pitkä pojasta tulee. Eipä mekään Miikan kanssa mitään hongankolistajia olla, minä 160cm ja Miika 174cm :)

   Poista
 3. Meiän jätkä oli 5kk iässä 8510g ja 67cm! :) eli aika samankokoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika tarkalleen ovat kyllä saman kokoisia! Milolla ja Islalla on enää 2,5 kiloa painoeroa ja ikäeroa kuitenkin se 11 kuukautta :D

   Poista
  2. Meiänkin jätkä ottaa serkkuaan kiinni, tai varmaan painon puolesta ottanutkin jo. Ikäeroa 6kk :D

   Poista
  3. Kaverin ipana on Miloa 5kk vanhempi ja alkavat olemaan jo kohta saman painoisia :D Jännää, miten vauvat voikaan kasvaa niin eri tahtia!

   Poista
 4. Syökö Milo enää rintamaitoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei syö, 2,5kk iässä lopetti ja ei huolinut enää muuta kuin pullon.

   Poista
 5. IHANA ♥ Milo vain kasvaa ja kasvaa. Nopeammin kuin Isla :--D Tai siltä ainkin tuntuu. Ihan sinun näköinen edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milo kasvaa kyllä hurjaa kyytiä ja ipanoilla on enää vain 2,5kg painoeroa! Monet sanoo Milon näyttävän multa, vaikka jäbään on kyllä mun mielestä alkanut tulla aika paljon isänsä näköäkin :)

   Poista
 6. Onnea 5kk johdosta!! Ihana tikruasu :)

  Liityin seuraamaan sun blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi tikru-jumpsuit on kyllä ihana! Tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 7. Voi ihana mikä tikru!:-) saanko udella, minkälainen sormus sinulla on? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kapea, valkokultainen sormus, jossa on yhdeksän timanttia rivissä :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!