25.11.2013

Milo 6kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset:

Pitäisköhän mun tähän heti alkuun tirauttaa muutama kyynel sen takia, että meidän poika on jo niin iso? No, tällä kertaa en taida tehdä niin, sillä nillitän samasta asiasta joka ikisen kuukausikatsauksen aluksi :D Sen sijaan mä voisin hehkuttaa sitä, miten ihanaa musta on se, että meidän vauva alkaa olemaan jo iso poika ja on oppinut taas kuluneen kuukauden aikana ainakin tuhat (no ei ihan, mut melkein) uutta taitoa ja joka päivä opin jotain uutta, vaikka kyseessä onkin perheemme toinen lapsi. Harppaus viiden kuukauden iästä puolen vuoden ikään tuntuu olevan hirmuisen iso, vaikka eihän kyseessä ole kuin kuukausi. Liikkuminen antaa Milosta vaikutelman isosta pojasta, vaikka pienihän tuo söppänä vielä on.
Milo tosiaan on oppinut liikkumaan, kuten hehkutin jo viime viikon puolella täällä blogissa. Aikaisemmin jäbä on pyörinyt mahallaan ketterästi ja toisinaan jopa liikkunut vahingossa eteen- tai taaksepäin, mutta viikko sitten sunnuntaina Milo hoksasi oikean tekniikan ja liikettä eteenpäin alkoi tapahtumaan. Viikon ajan Milo on liikkunut pieniä matkoja kerrallaan ja herralle on riittänyt se, että kunhan lelujen luokse pääsee, niin hän on tyytyväinen. Tänään Milo lähti ensimmäistä kertaa seikkailemaan ja ryömikin eteisestä keittiön ja olkkarin kautta Islan huoneeseen, jossa olikin iso kasa leluja ihmeteltäväksi. Mä katsoin ihan ihmeessäni jäbän touhuja, eihän Milo ole aiemmin liikkunut kovinkaan montaa metriä ja yleensä ollaan kierretty vain kehää lelujen perässä. Mä alan oikeasti kauhulla odottamaan sitä hetkeä, kun liikkuminen alkaa olemaan nopeampaa ja joudun juoksemaan kahden lapsen perässä, jotka vipeltävät tietysti eri suuntiin tekemään tuhojaan. Kuluneen viikon aikana Milo on alkanut myös kiinnittämään huomiota yläpuolella oleviin asioihin ja viime viikolla herra tarrasikin rahin yläreunasta kiinni ja yritti vetää itseään ylöspäin. Just kun aloin totuttelemaan ajatukseen, että toinen liikkuu etanavauhtia paikasta toiseen, niin nyt olis sitten jo kiire nousta ylös. Toivottavasti ei ihan hetkeen vielä kuitenkaan. Milo nostaa pyllyn ketterästi konttausasentoon, mutta kädet pysyvät edelleen kyynärnojassa - milloinkahan meillä kontataan?

Milo on kasvanut jälleen hurjaa kyytiä ja tällä hetkellä vaatteissa on käytössä 74-80-senttiset vaatteet. Äiti oli ostanut Milolle mökille yökkärin kokoa 86cm ja ei sekään niin järkyttävän iso ollut. Huh, Isla on melkein 11kk vanhempi ja käyttää tällä hetkellä 86-senttisiä vaatteita! Kylläpä tuolle pojalle ruokakin maistuu siihen malliin, ettei ihmekään, jos vaatteet käyvät pieniksi. Edellisessä kuukausikatsauksessa kerroin Milon syövän kiinteitä neljällä aterialla, vain aamulla oli pelkkä maito käytössä. Pian kuukausikatsauksen kirjoittamisen jälkeen siirryttiin myös aamuisin puuroon ja tällä hetkellä Milo syö siis viisi kiinteää ateriaa päivässä ja maitoa ruokajuomaksi. Ruoka syödään aina syöttötuolissa, jossa jäbä istuukin jo varsin mallikkaasti! Iltapuuro menee vielä sitterissä, sillä yleensä silloin Milo on niin väsynyt, ettei jaksa istua syöttötuolissa ja kenottaa vinossa kuin Pisan kalteva torni. Toisinaan ruuan syömisestä syöttötuolissa ei meinaa tulla mitään, sillä Milo ja Isla hauskuuttavat toisiaan ja nauravat päälle. Vaikka ruokapöydässä pelleily ei olekaan meillä sallittua, on silti ihanaa katsoa miten noista kahdesta on jo seuraa toisilleen.
Vaikka olenkin ehkä ihan vähän haikealla mielellä sen takia, että Milo on jo niin iso poika, niin silti seuraan kehitystä ja kasvua innolla. On hienoa nähdä, kuinka toinen oppii koko ajan uutta ja on itsekin erittäin ylpeä uusista taidoistaan. Vaikka vauvat ovatkin ihania ja en tiedä varmaan mitään suloisempaa kuin vastasyntynyt, odotan silti innolla vauvavuoden loppua. Yhden vauvavuoden kokeneena tiedän, että se on rankkaa niin lapselle kuin vanhemmillekin ja yksivuotiaan kanssa on paljon helpompi touhuta ja mennä. Monien mielestä vauvan kanssa on helppoa lähteä jonnekin ja touhuta, mutta kun soppaan lisätään yksi 1,5-vuotias, niin se ei olekaan niin helppoa. Ei me silti neljän seinän sisälle olla jääty, eikä jäädäkään, asiat vaativat vain sovittelua ja sopeutumista. Tällä hetkellä Milon kolmet päikkärit tuovat omat haasteensa aikataulujen suunnitteluun, jäbä kun ei nuku enää missä vaan. Hyvin me ollaan kuitenkin tähänkin asti pärjätty, joten eiköhän tästä eteenpäinkin :) 

Sitten jos kirjoittelis vaikka niitä neuvolakuulumisia, jottei tekstistä tulisi nälkävuottakin pidempi!

"Milo kasvaa ja kehittyy hyvin. Ruokavalio laajentunut, ateriarytmi hyvä. 
Oppinut jo hieman ryömimään. Lattialeikeissä viihtyy. Näkö ja kuulo normaali."

Mitat (suluissa 5kk-mitat):
- paino: 8870 grammaa (8430 grammaa)
- pituus: 69,3cm (66,5cm)
- pää: 44,3cm (43,4cm)

Löytyykö ruudun takaa vanhempia, joilla on puolivuotiaita lapsia? Millaisia teidän lapsenne ovat? 4 kommenttia:

 1. Onnea puolivuotiaalle :) Niin nuo lapset vaan kasvavat eri tahdissa, meidän Niilo oli 9kk neuvolassa saman painoinen, tosin ollaan kyllä painossa tultu aina jälkijunassa muita samanikäisiä, poitsu ennemmin keskittynyt siihen pituuskasvuun aina ja nyt vasta parin kuukauden aikana ottanut painoa kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milo kiittää! Meidän lapsoset on aina kulkeneet pluskäyrillä, mutta Milo painaa yli kilon enemmän kuin Isla samassa iässä ja on 4,5cm pidempi :D

   Poista
 2. Onnea hurjasti 6kk johdosta! :)

  Varopas vaan, kohta on 12kk täynnä ennenku huomaatkaan ;)

  Niin ja onpa SULOINEN pieni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUI! Älä ees pelottele, koska mulla on jo nyt hirveä kriisi siitä, että Milo on jo niiiin iso! :D

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!