31.12.2013

Vuosi kuvina


Tammikuussa paljastin blogin puolella, että meille on tulossa toinen lapsi ja samalla saimme tietää, että tulokas on poika. Osa kavereistakin sai tietää vasta tässä vaiheessa raskaudestani. Tilasin uuden kameran, ostettiin turvaistuin, tein asuntopostauksen ja Isla oppi ryömimään. 


Helmikuussa mahan kasvatus jatkui ja se alkoi olemaankin jo aika muhkean kokoinen viikkoihin nähden! Kärsittiin mahataudista, mökkeiltiin, otin elämäni ensimmäiset (ja toistaiseksi ainoat) ripsipidennykset, myin vaatteita nettikirppiksellä ja ostin vaatteita niin Islalle, kuin tulevalle pikkuveljellekin.


Maaliskuussa vietettiin kummityttömme Aamun 2-vuotissynttäreitä, katseltiin kauniita revontulia, leivottiin, Isla oppi seisomaan ilman tukea, viimeinen kymmenen viikkoa raskausajasta lähti käyntiin, oltiin onnellisia arjen pienistä iloista ja ihmeteltiin likan jekkuja ja ilkeyksiä. Arki rullasi mukavasti eteenpäin omalla painollaan.


Huhtikuussa luovuttiin niin tutista kuin tuttipullostakin, maisteltiin hapanmaitotuotteita, ostettiin tuplarattaat, vietettiin aikaa mökillä ja juhlittiin vappua. Näihin aikoihin Islasta alkoi huomaamaan selkeästi samankaltaisia luonteenpiirteitä minuun verrattaessa ja kyllä, tempperamenttisuutta on tullut koko ajan vain lisää!


Toukokuu oli täynnä vaikka minkälaista äksöniä ja aika kului kuin siivillä! Isla otti ensimmäiset askeleensa ilman tukea, vietettiin lapsivapaata siivoillen ja makkarien paikkaa vaihdellen, blogi täytti vuoden, oltiin mökillä, vietin ensimmäistä äitienpäivää, Miika kirjoitti ensimmäisen postauksensa blogiin, ramppasin ultrassa useamman kerran seuraamassa Milon kokoa ja viimein meidän pikkuprinssi syntyi 23.05.2013! Kuukauden viimeinen viikko opeteltiin elämään uutta arkea kahden lapsen vanhempina ja silmäpussit jatkoivat matkaansa kohti polvia univelan kasvaessa.


Kesäkuussa mun äiti jäi kesälomalle ja me vietettiin tosi paljon aikaa mökillä. Grillattiin, vietettiin juhannus mökillä ja pienimmäinen kasvoi hurjaa kyytiä. Isla nautti kesästä mökillä, kuten me muut myös. Kesäkuun lopussa vietettiin myös Islan 1-vuotissynttäreitä!


Heinäkuussa saatiin kuopuksen ensimmäiset kunnolliset hymyt, shoppailin (liikaa) vaatetta muksuille, pidettiin ristiäiset, mentiin naimisiin, oltiin mökillä, käytiin kalassa (kyllä, minä!), ostettiin kani ja nautittiin kesästä.


Elokuussa juhlittiin kaverin synttäreitä, käytiin rannalla, blogin ilme uudistui, kirjoitin kahden lapsen pienestä ikäerosta, shoppailin, Isla siirtyi nukkumaan isojen tyttöjen sänkyyn ja Milo täytti jo kolme kuukautta!


Syyskuussa kelit alkoivat viilenemään ja me oltiin jälleen mökillä jonkun verran. Milo maisteli ensimmäistä kertaa soseita, kävin ensimmäistä kertaa elämässäni ryhmäliikuntatunnilla, kotiin hommattiin uusi sänky ja sohva, vietettiin tiistain terapiaistuntoja Sinin kanssa ja Isla alkoi kiinnostumaan kirjoista.


Lokakuussa vietettiin lapsivapaata viikonloppua Tahkolla kavereiden kanssa mökkeillen, kävin pitkän tauon jälkeen ratsastamassa, kävin elämäni ensimmäisillä lastenvaatekutsuilla, saatiin ensilumi maahan ja muksut taiteilivat sormiväreillä mummolle taulun synttärilahjaksi. Syksyn koleus, kylmyys ja harmaus masensi, mutta eteenpäin porskutettiin silti!


Marraskuussa käytiin Sinin kanssa juhlimassa pikkujouluja, Islan uhma otti tuulta siipiensä alle, Milo siirtyi sitteristä ruokapöytään syömään, paketoin joululahjoja hirmuisen kasan, Milo oppi ryömimään, shoppailin vähän uutta vaatetta ja iloitsin siitä, kun muksuilla alkoi olemaan jo yhteisiä leikkejä. 


Joulukuussa odoteltiin kunnon pakkasia ja lunta, mutta niitä ei vain näkynyt. Sen sijaan ulkona oli harmaata, koleata ja märkää. Vietettiin neljättä vuosipäivää Miikan kanssa, ostin uuden ruokaryhmän, juhlittiin ystäväpariskunnan kanssa pikkujouluja, Isla täytti puolitoista vuotta, Milo oppi istumaan ilman tukea ja myös tukea vasten seisominen alkoi onnistumaan vähän kerrallaan. Joulu tuli ja meni, lapset saivat hirmuisen kasan lahjoja ja ajatus kinkusta alkoi ällöttämään, kun jouluruokaa oli syöty useampi päivä.


Tämä vuosi on ollut varmaan mahtavin ikinä ja toivon, että ensi vuodestakin tulee vähintäänkin yhtä ihana! Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet ihanan pojan, juhlineet esikoisen 1-vuotissynttäreitä ja menneet naimisiin. Mä olen niin onnellinen, juuri tässä ja nyt. En voisi enempää toivoa, sillä minulla on ihana perhe ja tukiverkosto. Monen surkean päivän on pelastanut kahvihetki Sinin kanssa, äiti on ollut auttamassa aina tarvittaessa ja enemmänkin, Miika on antanut oman sataprosenttisen panoksensa isänä ja aviomiehenä, Mari ja Paavo ovat olleet mahtavat kummit Milolle ja muutenkin mä olen vaan niin onnellinen nyt. Miika lähtee tammikuun alussa inttiin ja meidän arki muuttuu varmasti tosi paljon sen takia. Mä en voi luvata, että ehtisin postaamaan yhtä ahkerasti, mutta blogi jatkaa kuitenkin samaan malliin kuin ennenkin! Vuoden aikana blogi on saanut hurjasti lisää lukijoita ja nykyään kirjoitan blogia myös lukijoille, en vain itselleni. Mun mielestä on ihanaa, kun jaksatte aina käydä kommentoimassa, se piristää päivää ja saa jatkamaan entistä suuremmalla innolla! Toivottavasti teidän vuosi on ollut ihana ja ainiin, Hyvää Uutta Vuotta kaikille!


8 kommenttia:

 1. <3 litkitään kahvia vähintään yhtä paljon, kuin ensi vuonnakin <3 tänään sitte syömään!!

  VastaaPoista
 2. Islasta tullut ihan iso tyttö vuoden aikana :) ihania molemmat lapset<3 hyvää uutta vuotta koko perheelle<3-Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä, että Isla on kasvanut ihan mahdottomasti ja niinhän se onkin, iso neiti <3 Kiitos, hyvää Uutta Vuotta myös teille!

   Poista
 3. sun blogi on kyllä yks parhaista ikinä, ihanan suloset lapset :) ja tiedoksi että sitä luetaan myös suomen ulkopuolella!
  -salla

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus :) Oli tosi kiva lukee :) Ja hyvää uutta vuotta teillekin !

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!