16.1.2014

Kauhea imuri osa 2


Joku saattaa ehkä muistaa, että Islalla oli vajaa vuosi sitten vaihe, jolloin imurointi oli hirveintä maailmassa ja ilman huutoa se ei onnistunut missään nimessä. Tuolloin imurointi hoidettiin aika usein niin, että meistä aikuisista toinen imuroi ja toinen piti Islaa sylissä. Sylissä ollessa imuri oli ihan okei, tosin pitihän sille tietysti vähän mulkoilla - huutaa ei onneksi tarvinnut. Toisinaan oli vaan pakko imuroida likan huutaessa, sillä apukäsiparia ei välttämättä ollut juuri sillä hetkellä saatavilla ja pyrin kuitenkin pitämään kodin suht siistinä. Kerran imuroin jopa niin, että laitoin Islan rintareppuun. Ei siinä muuten mitään, kätevää jumppaa, mutta mä olin silloin viimesilläni raskaana ja voin kertoa, että kyllä hiki virtasi, kun kyykkäsi yhdeksän kuukauden ikäinen lapsi repussa ja toinen ipana mahassa :D Onneksi Islan imurikammo ei kuitenkaan kestänyt mahdottoman pitkään ja nykyään likka haluaa kovalla innolla auttaa imuroimisessa.

Nyt, kun Isla on imurin kanssa kaveri, on pienempi alkanut pelkäämään imuria. Viimeksi kotona imuroidessani havahduin siihen, että meidän normaalisti aurinkoinen poikasemme alkoi huutamaan kuin hyeena heti, kun käynnistin imurin. Ensimmäinen ajatus oli, että "Ai sinäkin?". Ehkä kyseessä on todellakin jokin vaihe, jolloin lapsi alkaa tiedostamaan enemmän ympärillä tapahtuvia asioita ja oppii pelkäämään, monet lapsethan alkavat juuri näitä main vierastamaankin. Koska mä olen tällä hetkellä yksin lasten kanssa viikot ja osan viikonlopuistakin, imurointi on vain suoritettava, vaikka pienempi sitä kuinka pelkäisi. Onhan se tietysti säälittävää katsoa, kun toinen itkee hysteerisenä imurin takia, mutta ryömii silti minun ja imurin perässä. Toivotaan nyt, että Milon imurikammo loppuisi mahdollisimman nopeasti, jottei tarvitse lasta turhan takia huudattaa. 


Viimeksi asiasta kirjoitettuani sain monen monta kommenttia liittyen juurikin siihen, ettei me olla yksin asian kanssa. Aika monen 8-10 kuukauden ikäiset lapset pelkäsivät imuria, jopa vanhemmatkin lapset kammoksuivat tuota huutavaa mölytoosaa. Pelkääkö teidän lapset imuria vai saatteko huudattaa imuria ihan rauhassa lapsen reagoimatta?

P.S. Onneksi meidän poika on helposti leppyvää sorttia ja huuto loppuu heti, kun pääsee syliin :)16 kommenttia:

 1. Meiän poika rakastaa imuria :D Iloiten kiljuu aina kilpaa imurin kanssa ja roikkuu imurissa kiinni :D
  Toivotaan, että Milolla menee pian ohi tuo vaihe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole onnellinen, että teillä imuri on kaveri! Jospa se Milokin tottuisi taas pian imuriin :)

   Poista
 2. Meillä imurikammo loppu isommalla vasta 2,5v:nä ja 1,5v:llä se on edelleen xD Mä en ymmärrä mikä siinä on. Sylissä kun pidän tuota 15kilon mötikkää samalla kun imuroin on hyvin mielenkiintoista jumppaa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, toivottavasti meidän imurikammo ei kestä noin pitkään! Mutta kyllähän se jumpasta käy ;)

   Poista
 3. Ex-imurikammoisen vauva äiti ilmottautuu! Tutulta kuulostaa! Kammoa helpotti kun vauva istui ja oli korkeammalla tavallaan kuin imuri. Mahallaan tuli aina huuto. ..mutta vaihe se on, nyt sama jäbä konttailee mielissään imurin perässä ja itku tulee kun se viedään pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakaan Islan kohdalla ei auttanut se, että pääsi istumaan syöttötuoliin. Syli oli ainoa suurin piirtein kelvollinen paikka, jossa ei tarvinnut huutaa :)

   Poista
 4. Meidän 1v 5kk neiti pelkää vieläkin ihan hulluna imuria. :( ja suihkua ja kylpyammetta ja joskus pyykinpesukonetta ja kaikkia kovia ääniä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, teillä pelätään kyllä vähän kaikkea! Isla ei oo oikeestaan ikinä pelännyt imurin lisäksi mitään, Milo tuntuu olevan hieman herkempi koville äänille :)

   Poista
 5. meillä ei oo koskaan imuria osattu pelätä. en tiedä onko ollut apuja siitä, että imuri on ollut myös leikkikaluna. poikani 2v, pitää imurista lähes huolestuttavan paljon :D imuri käydään hakemassa siivouskomerosta leikkihin ja se saa haleja ja pusuja mennen tullen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä imuri ei oo ikinä leikeissä ollut, mutta nykyään Isla kyllä tykkää kovasti imuroimisesta, kunhan pääsi kammostaan eroon :) No mutta sullapa on siinä sitten ahkera siivousapulainen ;)

   Poista
 6. Meidän 1v5kk pelkää imuria. Pienempänä ei ollut moksiskaan vaikka imuroi sitterin läheltä. En muista tarkkaa ikää milloin toi pelko alkoi mutta veikkaisin siinä 6kk tienoilla? Eikä tosiaan oo helpottanut tähänkään mennessä vaan hysteerinen huuto alkaa heti kun imurin laittaa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään Milo ei ollut vielä pari viikkoa sitten moksiskaan imurista, mutta yhtäkkiä siitä tuli hirmuinen mörkö! :o

   Poista
 7. Vitsi sä oot sankari. Hoidat noita YKSIN, kun mies on poissa. Mä oon sua 10v vanhempi ja koko ajan on oma äiti ollut kuvioissa mukana kun mies on ollut päivät töissä. Nostan hattua. Olet idolini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toiset päivät on helpompia, toiset vaikeampia. Mä olen tottunut pääsemään helpolla, kun Miika on aina auttanut paljon lapsien kanssa, mutta oikeella asenteella pääsee jo pitkälle ja ei yksinolo ikuisesti jatku :)

   Poista
 8. Meillä auttoi omilla lapsilla ja pikkusisaruksillani se, että kun kaivaa imurin eteen niin sanoo ääneen muutaman kerran prymprymprym. Pari kertaa meni että tottui ja loppui itkut siihen. Sen jälkeen imurista tulikin hevonen, sillä olisi ollut aina niin IHANAA ratsastaa kun joku sen kaivoi esille :D

  VastaaPoista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!