23.2.2014

Milo 9kk!

Milon aiemmat kuukausikatsaukset;Yhdeksän kuukauden ikäinen pieni mies, vuodesta on kulunut jo kolme neljäsosaa ja äiti kauhistelee, jälleen kerran :D Aika tuntuu kuluvan kuin siivillä ja vasta illalla aloin pohdiskelemaan, että Milo on kohta yhdeksän kuukautta ja sitten hoksasin, että tänään on 23. päivä, hups. Islan kohdalla jokainen kuukausi oli suuri virstanpylväs, mutta koska kahden kanssa on kädet koko ajan työtä täynnä, aika kuluu kuin huomaamatta ja taas on jälleen kuukausi kulunut, kuin huomaamatta.

Edellisessä kuukausikatsauksessa kauhistelin uusien taitojen määrää ja niiden myötä tulleita kolhuja, koko ajan oli mustelma tai kuhmu jossain kohti päätä. Kopsuja tulee edelleenkin päivittäin, mutta mustelmia ei juurikaan ole tullut kolhuista huolimatta. Kulunut kuukausi ei ole ollut niin vauhdikas, kuin edellinen, mutta uutta on jälleen kerran opittu. Kuukausi takaperin Milo ryömi vielä pidemmät matkat, mutta lyhyemmillä matkoilla mentiin karhukävelyä tai kontaten. Ryömiminen jäi pois jokunen viikko sitten ja voi pojat, en muistanutkaan, että konttaamalla/karhukävelyllä pääsee noin lujaa! Nyt, kun vauhtia on tullut lisää, saan koko ajan sinkoilla Milon perässä ja hakea pois milloin mistäkin kielletystä paikasta. Edellisessä kuukausikatsauksessa kerroin, että Milo seisoo jo varsin hyvin tukea vasten ja laskeutuminenkin onnistuu joten kuten, joskus tosin naamalleen. Nyt Milo osaa laskeutua varsin mallikkaasti alas, ensin kyykkyyn ja siitä sitten alas. Myös tukea vasten käveleminen on hoksattu ja telkkaritasolla ei ole enää mikään turvassa, valokuvakehyksetkin jouduin nostamaan pois, kun Milo katkaisi yhdestä kehyksestä jo tuen. Muutaman viikon aikana Milo on alkanut jo seisomaan myös ilman tukea ja toisinaan pystyssä pysytään jo reilu kymmenen sekuntia! Myös askelta yritetään ottaa eteenpäin, mutta pyllähdykseen se vielä ainakin toistaiseksi päättyy. Milo seisoo ilman tukea, jos nostetaan seisomaan, mutta toisinaan päästää myös oma-aloitteisesti tuesta irti. Ja voi että poika on innoissaan, naama oikein loistaa, kun pysytään hetki pystyssä ilman tukea!Syöminen sujuu edelleenkin vähän niin ja näin. Toisinaan ruoka uppoaa vallan hyvin, kunhan vain lusikoi suuhun ja toisinaan sitten vähän huonommin. Milon on pitkällisen harjoittelun tuloksena oppinut huutamaan suu kiinni, jottei ruokaa voi lusikoida huudon aikana suuhun :D Myös päristely on kivaa, jolloin ruoka lentää kätevästi myös syöttäjän naamalle. Ollaan toisinaan yritetty tarjota Milolle mukia, mutta se on siirretty jälleen hetkeksi syrjään, kun jo mukin näkeminen aiheutti hirmuisen huudon. Jospa mukista juominenkin alkaisi pian sujumaan, sillä haluan päästä tutista ja pullosta mahdollisimman pian eroon, vielä ei tosin hirmuinen kiire ole :)

Milo on jo iso poika ja sama vaatekoko on meillä mennyt jo hetken aikaa. Viimeksi käytettiin 74-80-senttisiä, nyt on pääosin käytössä enää kasikymppiset ja jokunen kasikutonen. Onneksi nyt alkaa vähän hidastumaan tuo kasvu, tähän asti on saanut olla koko ajan kaivamassa isompia vaatteita esille, kun Milo tuntuu vain kasvavan ja kasvavan. Ihan outo tilanne mulle, kun Isla on aina ollut aika lyhyt ja kuten edellisessä kuukausikatsauksessa mainitsinkin, että Milo oli 8 kuukauden iässä saman mittainen, kuin Isla vuoden iässä :D

Milo on edelleenkin varsin leppoisa tapaus ja hermostuu yleensä vain silloin, kun on väsy tai nälkä. Muuten jäbä on aina aurinkoinen ja hyvällä tuulella, ihana pieni mies <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!