17.3.2014

Missä tutti? Missä tuttipullo?


Tutit on roskiksessa, pullot odottavat pääsyään uuteen kotiin uudelle vauvalle. Joku vei meidän toisenkin vauvan ja toi tilalle ison pojan, joka osaa olla ilman tuttia ja pulloa, minne ihmeeseen ne vauvat häviää? Me aloitettiin mukiharjoittelu jo varmaan melkein pari kuukautta sitten, mutta aina muutaman hyvin sujuneen kerran jälkeen Milo alkoi karjumaan kuin syötävä mukin nähdessään. Joka kerta palattiin tuttipulloon, kun mukista juominen ei ottanut sujuakseen. Viime viikolla mä päätin, että kerta Milo osaa juoda mukista, niin sitten siitä kans juodaan. Ja siitähän juotiin, pienen tappelun kanssa tosin. Kun oltiin selvitty vuorokausi ilman pulloa, lähti samaan syssyyn myös tutit. Toisinaan nukahtaminen sujuu hyvin, toisinaan vähän huonommin, mutta suunta näyttäisi olevan nousujohdannainen :) Milo ei tunnu juurikaan ikävöivän tutin ja tuttipullon perään, kunhan vaan tietyissä tilanteissa protestoi, kun ei sitä pulloa/tuttia olekaan saatavilla. Tutit ja pullot lähti vajaan kymmenen kuukauden iässä, Isla taisi olla himpun yli kymmenen kuukautta. Takana on neljäs päivä ilman tuttia, viides päivä ilman pulloa. Jes, ei enää tuttipullojen tiskaamista! 

Missä iässä teillä on luovuttu tutista? Entäs tuttipullosta?

P.S. Meidän vauva jätti ilmeisesti myös illan viimeiset päikkärit pois, 
sillä useampi päivä on menty vain yksillä päikkäreillä, hui!


10 kommenttia:

 1. Meillä poika on 1v1kk vanha, enkä oo vielä tajunnut miettiäkkään tuteista ja pulloista luopumista! Tai oikeestaan yritin yhessä vaiheessa tuteista päiväsaikaan luopua, mutta eihän siitä mitään tullut, kun poitsu on muutenkin vähän ns. kitisevä luonne. Päästin siis itseni helpommalla. :D Pitäs kyllä alkaa lähiaikoina luopumaan niistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, eihän reilun vuoden ikäinen oo vielä vanhakaan syömään tuttia :) Mä oon vaan halunnut päästää itseni siinä mielessä helpommalla, että alle vuoden iässä ei tutti oo vielä niin älyttömän rakas, joten se on helpompi jättää pois. Toki Islankin kohdalla olis monet itkut ja kiukut saatu ohitettua, jos se tutti olis ollut, mutta parempi näin :)

   Poista
 2. Veeti oli 11kk kun jäi tutti pois ja tuttipullo samaan syssyyn :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tåytetään tällä viikolla 1v ja oon miettinyt tutista luopumista. Tuttipullosta luovutaan, kunhan saadaan yömaito pois. Eli lähiviikkoina toivottavasti! Päivät menee hienosti ilman tuttia, mutta yöt ei oikein onnistu, kun muutenkin heräilee vielä usein. :) jospa se tästä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milo on nukkunut jo pitkään yöt heräämättä, mutta Isla oli juurikin kymmenen kuukauden iässä kova heräilemään, kun tutti karkasi öisin ja jos sitä ei itse löydetty, piti se käydä suuhun laittamassa. Heti, kun tutti jätettiin pois, niin yöt rauhoittui meillä ja Isla ei heräillyt ollenkaan kesken unien :)

   Poista
 4. Tuttipullo lähti jo 10kk vanhana, mutta tuttia ei olla kyllä vielä otettu pois. Nukkuminen on tolle tyypille muutenkin niiiiiin hankalaa, että ois kiva että ensin se nukkuisi koko yön ja mielellään vielä siellä omassa sängyssä...!!
  Nyt on mennyt toi omaan sänkyyn-harjoittelu ihan pipariksi. Poika aloitti siis päiväkodin ja se nyt sitten aiheuttaa sen että äitissä ollaan kiinni koko ajan, myös yöllä :/ Itku tulee jos ei pääse ihan iholle kiinni. Noh, ens kesänä se tutti lähtee kesäloman aikana. Onneksi se nyt ei koskaan edes oo ollut kovin tärkeä, nukahtaessa on sitä syönyt. Vielä en uskalla alkaa kokeilemaan edes sitä omaan sänkyyn, kun haluaisin yöllä nukkua kun päivällä pitäis jaksaa tehdä töitäkin ;) Ootellaan jotain sopivaa lomaa tai pitkää viikonloppua... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirryttiinkö teillä heti pullon jälkeen normaaliin mukiin vai esimerkiksi nokkamukiin? Meillä kummatkin lapset on onneksi nukkuneet pikkuvauvasta asti omassa sängyssä ja viereen ei oo otettu missään tilanteissa nukkumaan, taputan itseäni olkapäälle näin jälkikäteen. Jokainen perhe ja lapsi on tietysti erilaisia ja toisille sopii erilaiset nukkumamuodot, kuin mitä meillä on. Jospa teilläkin alkaisi äiti-vaihe helpottamaan pikkuhiljaa! :)

   Poista
 5. Mulle ei niin sovi se et poika nukkuu välissä, mutta kun pitää valita että haluanko yhtenäiset yöunet vai herätä 30min välein rauhottelemaan/tappelemaan sitä omaan sänkyyn niin vastaus on varmaan aika selvä ;) Meillä on tyyppi ollu aina tosi läheisyydenkaipuinen ja varsinkin yöllä se edelleen korostuu. Olo on turvallisin siinä välissä ja silloi nukkuu 11-12h yöuniakin :) Katellaan sitä omaa sänkyäkin taas jossain vaiheessa! Äiti vaihe vaan pahenee ja pahenee ton päiväkodin myötä :( Jätän sinne huutavan lapsen ja kun menen hakemaan niin alkaa itku heti. Kotona vaan sylissä ja mummolassakin ois koko ajan halunnut tulla sykkyyn.... Huh, helpottaakohan tää ikinä!:D

  Ensin siirryttiin nokkamukiin mutta siitä aika pian kyllä tavalliseen mukiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti helpottaa, jossain vaiheessa :D Mutta niinhän se menee, että pienten lasten elämä on täynnä erilaisia vaiheita ja tuokin on nyt taas yksi vaihe, ennen kuin tulee seuraava. Tsemppiä! :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!