2.4.2014

Aprillipäivän sairaalareissu

Oikeassa reunassa oleva kuva viestittänee sen, että rauhoittavat oli aika tujua kamaa :D

Eilinen päivä ei mennyt ihan niin kuin piti, vaikken joutunutkaan aprillipilan kohteeksi. Miikalla oli vapaapäivä, joten oli mun vuoro nukkua pitkään ja päivän suunnitelmiin kuului kaupassa käyntiä, ulkoilua lasten kanssa ja mummilassa vierailua. Suunnitelmat muuttuivat siinä vaiheessa, kun heräsin korvia raapivaan huutoon ja hätäännyin heti, mitä on sattunut. Pomppasin sängystä ylös ja ryntäsin katsomaan, mitä on tapahtunut. Miika oli Milon kanssa kylppärissä, poika makasi sylissä ja Miika huuhteli jäbän silmiä. Sillä aikaa, kun mä olin nukkunut ja Miika oli käynyt vain pikaisesti vessassa, oli Isla kaivanut kaappien kätköistä Fairy-pullon ja roiskinut tiskiainetta suoraan Milon silmiin. Pullosta oli hävinnyt varmaan desi tiskiainetta ja suurin osa oli Milon naamassa ja hiuksissa, joten soitin kiireen vilkkaan hätäkeskukseen. Saatiin ohjeeksi huuhdella silmiä ambulanssin tuloon asti ja onneksi Miika oli tajunnut aloittaa huuhtelun samoin tein, joten silmiä ehdittiin huuhtelemaan varmaan vartin verran, kunnes lähdettiin Milon kanssa ambulanssikyydillä sairaalaan. Ambulanssin kyytiin päädyttiin myös sen takia, koska ei ollut varmuutta, onko Milon mahaan päätynyt tiskiainetta ja jos on, niin minkä verran. 

Mä en ole ikinä ollut ambulanssin kyydissä, eikä kumpaakaan lapsista ole jouduttu käyttämään päivystyksessä, joten kokemus oli uusi (joskaan ei mieluinen). Milo lopetti huudon ambulanssissa ja ilmeisesti itku oli verottanut voimia sen verran, että poika ehti sammumaan muutamaksi minuutiksi syliini, kunnes tultiin sairaalan pihaan. Vajaan kymmenen minuutin odottelun jälkeen päästiin lääkärin luokse ja vasempaan silmään laitettiin väriainetta, jonka avulla sarveiskalvon mahdollisia vaurioita päästiin katsomaan tarkemmin. Sarveisakalvo näytti ihan hyvältä, joten lääkäri soitti toiselle lääkärille kysyäkseen ohjeita, miten tästä eteenpäin. Pian oltiinkin kolmen hoitajan kanssa menossa osastolle huoneeseen, jossa silmää oli tarkoitus huuhdella vielä ainakin vartin ajan keittosuolaliuoksella. Milo ehti tässä välissä torkkua parit muutaman minuutin unet, sillä poika oli tosi väsynyt kaikesta äksönistä. Siinä vaiheessa, kun silmää alettiin huuhtelemaan, Milo oli paniikissa, koska esilääke ei ollut vielä alkanut vaikuttamaan ja totta kai noin outo tilanne saa hätääntymään. Sitten, kun rauhoittavat alkoi vaikuttamaan, oli meillä varsin säyseä potilas, joka ei välittänyt siitäkään, että letkusta tuli silmään koko ajan keittosuolaliuosta. Huuhtelu saatiin tehtyä ja jäätiin päivystykseen vielä tarkkailuun, koska Milo oli holtiton rauhoittavien takia ja ei jaksanut itse kannatella edes päätään. Miika ja Isla tuli sairaalaan yhden maissa, eikä kumpikaan lapsista ollut nukkunut vielä päikkäreitä. Milo söi ruuan ja odoteltiin vielä puoli tuntia, että päästiin lähtemään kotiin. Ennen kotiutumista Milo oli jo niin väsynyt aamupäivän tapahtumista, että sammui Miikan syliin, eikä herännyt edes turvaistuimeen laitettaessa. Islakin torkahti hetkeksi kotimatkalla, mutta onneksi kumpikin lapsista jatkoi päikkäreitä vielä kotona.


Milo nukkui iltapäivän ja alkuillan aikana monen monta tuntia, eikä suostunut millään avaamaan silmiään. Syli oli ainoa kelvollinen paikka ja koko alkuilta kului poikaa kantaessa - sylissä joko nukuttiin tai itkettiin säälittävän kuuloisesti silmät kiinni. Ruokailukin hoitui silmät kiinni, sillä ilmeisesti silmiä kirveli vielä sen verran, ettei Milo halunnut niitä aukaista. Kun lähdin ruokakauppaan kuuden maita, niin hetken päästä Miika soitti, että nyt Milo suostui olemaan jo lattialla ja hymykin oli herkässä. Kotiin tullessa vastassa oli iloinen (joskin vähän silmäpuoli) poika, joka touhusi ja keksi kolttosia entiseen malliin.

Tästä kerrasta selvittiin säikähdyksellä ja nyt kaikki pesuaineet on laitettu säilöön niin ylös, ettei niihin lapset yllä millään keinoilla. Tämä säikäytti todellakin, eikä ollut ehkä se paras tapa viettää Miikan vapaapäivää, mutta onneksi mitään vakavempaa ei sattunut. Toivottavasti ei tarvitsisi vierailla ambulanssissa tai sairaalassa ihan lähitulevaisuudessa. Toivon mukaan Milollekaan ei jäänyt mitään sairaalakammoa, vaikka silmää jouduttiinkin ronkkimaan useamman ihmisen voimin. Hoitajat sanoivat, että rauhoittava oli sellaista laatua, että vie myös muistia jonkun verran tuosta tapahtuneesta. Noh, ainakin illalla poika oli oma iloinen itsensä ja kävi nätisti yöunille, hyvä niin <3


22 kommenttia:

 1. Voi pientä :( Mutta onneksi ei sattunut mitään vakavampaa! :)

  VastaaPoista
 2. Hui kauhea, täytyy mennä saman tien laittamaan itse kanssa kaikki pesuaineet ylös. Vaikka meillä ei vanhempi poika olekaan osoittanut kiinnostusta käydä roskiskaapissa tai veskin siinä kaapissa missä on kaikki pesuaineet niin kerta se on ensimmäinenkin ja ehkä pienellä vaivalla sen voi välttää. Onneksi iskä siellä osasi toimia ripeästi ja selvisitte tosiaan vaan säikähdyksellä. Hurjan näköinen tuo silmä kyllä. Voimia pikkumiehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään Isla ole yleensä roskiskaapille mennyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin... Onneks Miika tosiaan alkoi huuhtelemaan silmiä heti, niin oikee silmä ei näyttänyt samalta, kuin vasen.

   Poista
 3. Vooi pientä :(<3 ..Milo on nyt suht. kunnossa jo? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olemaan ihan kunnossa, tänään käytiin tk:ssa kontrollissa. Onhan se silmä vieläkin aika hurjan näköinen ja jos vähääkään joku siihen hipaisee, niin hirmuinen huuto alkaa ja pitää silmiä minuuttitolkulla kiinni, eikä halua avata :(

   Poista
 4. Öö, onko fairy oikeesti vaarallista silmissä vai onko kirjotusvirhe? En oo ikinä ajatellu että fairy olis pahaks, jos nyt vaikka sit menis silmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava teksti on suoraan Fairyn kyljestä; "Ärsyttää ihoa. Vakavan silmävaurion vaara. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti." On siis vaarallista ja kun kyseessä ei ollut mitkään roiskeet, vaan tiskiainetta oli läträtty desin verran ja vaatteilla/lattialla oli vain muutama tippa, loput Milon naamalla ja hiuksissa. Voi siis vaurioittaa ainakin silmän sarveiskalvoa, koska sitä tutkittiin sairaalassa muutamaankin otteeseen.

   Poista
  2. En ole ikinä ajatellut, ettei joku tiedä tiskiaineiden / pyykinpesuaineiden / ym. olevan vaarallisia. Onhan niissä tosiaan nuo pakolliset varoitukset merkein ja sanoin.

   Poista
  3. Kyllähän niissä pullojen etiketeissä varoitukset on, mutta ehkä ihmiset ei sitten lue niitä...

   Poista
 5. Huh mikä episodi, onneks pahemmalta vältyitte ja onneksi miehesi oli kotona ettet olisi joutunut vielä yksin säätäämään molempien lasten kanssa!
  Selviskö se et oliko poitsu niellyt ainetta? Ja miten sitä selviteltiin?
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei tosiaan tarvinnut lähteä yksin noiden kanssa päivystykseen! Milo ei ilmeisesti ollut Fairya niellyt, ainakaan kovin paljoa, sillä mitään oireita ei tullut. Sairaalassa sitä seurattiin lähinnä vain sillä, että alkaako oksentelemaan. Tuossa tilanteessa oli tärkeämpää hoitaa silmät kuntoon, joihin olis voinut tullat isommatkin vauriot kun ilmeisesti nieltynä ei kuitenkaan ole niin älyttömän vaarallista (ainakaan pieninä määrinä). Onneksi tosiaan selvittiin säikähdyksellä!

   Poista
 6. Voi kauheata. En pysty edes kuvittelemaan miltä pienestä on tuntunut. :( Tänään oma lapsi 3 vuotias puhalteli saippuakuplia ja vahingossa roiskahti ihan olematon määrä silmään siitä tikusta., sattu ihan jonkin verran ja kirveli vielä puol tuntia sen jälkeenkin! Siinä kun on vielä suurin osa vettä eli ei täyttä saippuaa.. Mutta onneks pieni mies selvisi säikähdyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus itelläkin on vähän roiskunut saippuavettä silmiin ja se ei tosiaan tunnu kivalta. Ei voi kyllä edes kuvitella, miltä noin iso satsi tiskiainetta tuntuu silmissä, mut se huuto oli kyllä jotain niin kamalaa...

   Poista
 7. Paranemisia pikkumiehelle! :) ♡

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tuo silmä tervehtyisi mahdollisimman nopeasti! :)

   Poista
 8. Mä sain melkein sydärin, kun en nähnyt kun ton otsikon ensin :o
  Apua mä en ole edes miettinyt, että Fairy voi olla niin haitallista! onneksi tosin meillä on kaikki pesuaineet piilossa niin ylhäällä ettei tyyppi saa niitä! Veljenpoika 2veenä nimittäin "pesi" vessanlattian Isänsä partavedellä ja maistoi sitä siinä samalla. :o Sen jälkeen kyllä pistin kaikki piiloon!
  Voi Milo pientä <3 Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin!:) Mä melkein hengästyin kun luin tätä kun aattelin että apua jos Milon silmiin tuli jotain pysyvää haittaa! Toivotaan että aristuskin siitä häviää, mut se on aina hyvä merkki jos vauhtia ja kepposia riittää.
  Me ollaan käyty päivystyksessä yhden kerran kun toi pikkuapina kaatui suoraan ovenkulmaa päin. Otsa auki ja varmaan semmonen 2cm sarvi siihen.... Eipä sekään haitannut tahtia, mutta lievä aivotärähdys oli ja nyt enää arpi otsassa. Saipahan ainakin katu-uskottavuutta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ei tosiaan tunnu ajattelevan, että pelkkä käsitiskiainekin voi olla vaarallista niin lapselle, kuin aikuisellekin. Meillä on niin säälittävän vähän säilytystilaa, että ei oo ollut oikeen paikkaa minne laittaa tuota käsitiskiainetta, mutta nyt on kyllä kaikki aineet siirretty kummankin ulottumattomiin. Onneksi tällä kertaa selvittiin vain äidin sydänkohtauksella, eikä Milolle sattunut sen pahemmin :)

   Poista
 9. Huh, kaikkea voi sattua! Meilläkin on fairy roskiskaapissa, nyt kyllävsiirrän sen muualle! Onneksi selvisitte säikähdyksellä ja toivottavasti silmä ei ehtinyt vaurioitua, olisivat varmaan kyllä lääkärissä tämän nähneet. Saitteko jotain tippoja?

  Kun tuolla joku kyseli fairyn vaarallisuudesta, niin kun miettii miten hyvin fairy irrottaa rasvan astioista ja iholta, niin en tosiaan sitä silmiin haluaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskiskaapissa se meilläkin oli, eipä ole enää... Saatiin silmään Oftan chloraa ehkäisemään tulehdusta, toivottavasti ei ois tosiaan mitään vaurioita tullut, ainakin Milo tuntuu näkevän ihan normaalisti :)

   Poista
 10. Mäkin ehdin jo pelästyä kun pelkän otsikon luin. Paranemisia pikkumiehelle, onneksi ei käynyt pahemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempaan päin mennään, vaikka silmä on edelleenkin aika ilkeän näköinen :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!