30.4.2014

Vappufiilistä metsästämässä


Vappu on perinteisesti työväen juhlapäivä, mutta nykyään se on synonyymi myös ryyppäämiselle ja rellestämiselle, sekä yltiöpäiselle krääsän hankkimiselle. Mä en puhu kummastakaan edellä mainitusta negatiiviseen sävyyn, sorruinhan itsekin ostamaan tänään serpentiiniä, palloja ja ylimääräisiä herkkuja. Ja se ryyppääminen, mun mielestä täysin jokaisen oma asia. Kahtena edellisenä vuonna olen ollut raskaana vapun aikaan, tänä vuonna vietän vapun kiltisti lapsien kanssa kotosalla, eikä se haittaa mua laisinkaan. Meille vappuaatto on tänä vuonna samanlainen päivä, kuin kaikki muutkin, sillä Miika on töissä ja pääsee vasta yhden maissa yöllä pois. 

Mä en ole koskaan aiemmin vaivautunut laittamaan kotiin mitään vappuhärpäkkeitä, mutta tänään mä vähän innostuin kaupassa käydessäni (juu, siellä oli muutama muukin) ja ostinkin muutaman pussin ilmapalloja, kummallekin muksulle omat foliopallot, sekä serpentiiniä. Koristeiden lisäksi mukaan tarttui munkkeja ja simaa, tietysti. Mä halusin vähän vappufiilistä kotiin, sillä muuten päivä olisi tuntunut liian arkiselta. Meidän vappu on tosin vasta huomenna, kun Miikallakin on vapaata ja me ajateltiin korkata grillauskausi parvekkeella pihvien, makkaran ja pekonin muodossa - kuola valuu suupielistä jo nyt... Ainiin, Isla sai tänään kammon ilmapalloihin... Palloja puhaltaessaan Miika päätti päästää yhden pallon irti ennen sulkemista ja katsoa, mitä Isla siitä tuumaa. Tulos; likka juoksi hysteerisenä omaan huoneeseen itkemään ja sen jälkeen karjui sylissäkin naama punaisena, kun vaan näkikin ilmapallon. Hups. Ei vissiin mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta mistäs tuota olisi voinut tietää. Puhalletut ilmapallot on Islan mielestä ihan ok, mutta tyhjät puhaltamattomat pallot saa huudon aikaiseksi. No onneksi kaikki pallot on nyt puhallettu ja likka on innoissaan, kun niitä roikkuu vähän jokaisesta kattolampusta :D

Milokin keksi tänään uuden, hienon tempun. Heti kun silmä vältti, jäbä oli kiivennyt telkkaritason päälle seisomaan ja virnuili sieltä ylpeänä. Huh, mä oon vielä pulassa joku kaunis päivä noiden kanssa! Aina, kun kiellän Miloa, niin jäbä vetää huulet tötterölle ja naaman rusinaksi, ikään kuin loukkaantuneena kiellosta - yritä siinä nyt sitten olla totinen :D Kaikki kielletty on nyt huisin kivaa ja musta tuntuu, etten ehdi tekemään mitään muuta, kuin juoksemaan perässä ja kieltämään koko ajan. Kyllä tää vielä ohi menee, joskus.

Ihanaa vappua kaikille! Muistakeehan olla immeisiks, jos ootte juhlimassa! ;)


4 kommenttia:

 1. Aika samanlainen vappu teillä kuin meilläkin, yks päivä muiden joukossa. Ainoa mikä siitä tekee erityisen on se, että me vietetään vappuna vuosipäivää ja nyt tuli 6 yhteistä vuotta täyteen (välillä tuntuu kyllä 60 vuodelta :D).
  Ilmapallon kävin poitsulle ostamassa ja tein munkit, siinäpä se :) Mä en oo kyllä ikinä pahemmin välittänyt mistään juhlapyhistä paitsi joulusta. Juhannusta vois viettää jos sitä pääsis mökille saunan ja grillaamisen merkeissä viettämään mutta muuten sekin on ihan tavallinen päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teille! Me ollaan oltu yhdessä vasta 4,5 vuotta, mutta toisinaan se tuntuu kyllä 45 vuodelta ;) Mä en ole vielä uskaltautunut munkkeja tekemään, mutta ehkäpä ensi vappuna sitten - hyvin maistui kaupan munkitkin. Juhannus kuuluu kyllä viettää ehdottomasti mökillä ja veikkaan, että sinne me suunnataan myös ensi juhannuksena. Kaupunki hiljenee ihan täysin silloin, suomalaisuuteen kuuluu perinteinen mökkijuhannus :)

   Poista
  2. Valitettavasti meidän kohdalla se mökkijuhannus jää vaan unelmaksi ellei tuu lotossa täysosumaa :/ Eli varmaan möllötetään kotona, tosin täällä maaseudulla asuessa olo on koko ajan vähän kun ois mökillä (ilman sitä järveä). :D

   Poista
  3. No mutta sitä lottovoittoa odotellessa! Ja maalla on varmasti mukavempaa viettää juhannusta, kun täällä kaupungissa :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!