28.4.2014

Viidentoista euron haalariKuten olen usein maininnutkin, teen paljon alelöytöjä lapsille ja usein ostan myös seuraavaa tai sitä seuraavaa kokoa jemmaan, kun löydän hyvän tarjouksen. Ostin Islalle Lindexin alerekistä vedenpitävän haalarin viidellätoista eurolla (ovh. noin 35 euroa) muistaakseni viime kesänä ja se pääsi kaappiin odottelemaan likan kasvamista, sillä 92-senttinen haalari roikkui päällä ja neiti näytti lähinnä säälittävältä aivan liian suuressa haalarissaan. 

Pääsiäisenä nappasin haalarin vielä hetken mielijohteesta mukaan mökille, vaikken ollut testannut sen sopivuutta tänä keväänä. Mökin piha oli kauheassa kunnossa ja kuralällyä oli joka paikassa, vesilammikoitakin siellä täällä. Ajattelin testata haalarin vihdoinkin, mutta mukana oli varuilta myös kurahousut, jos haalari olisi edelleenkin liian iso tai ei kestäisi kosteutta tarpeeksi. Tositestiin haalari pääsi viiden minuutin ulkoilun jälkeen, kun Isla meni lätäkköön hyppimään ja hetken päästä likka istui jo lammikossa. Sen jälkeen lätäkössä kontattiin ja sitten taas istuttiin. Ulkoapäin haalari näytti ihan hyvältä ja roskatkin lähti pyyhkäisemällä, mutten ollut lainkaan varma vedenpitävyydestä. Sisälle tullessa riisuin haalarin huomatakseni, että sisävaatteet ei olleet kostuneet lainkaan! pipo: Kappahl / huivi: H&M / haalari ja kurahanskat: Lindex / kumpparit: Skopunkten

Mun mielestä haalari hoiti hommansa vähintäänkin hyvin ja taputtelen jälleen itseäni olkapäälle siitä, että olen hommannut joskus viime syksynä Milolle samanlaisen haalarin koossa 86cm, joskin eri värisenä. Viime viikolla Milokin pääsi kokeilemaan omaa haalariaan ensimmäistä kertaa, se on tosin vielä vähän turhan suuri, kun mitoitus on mun mielestä aika reilua. Islallekin haalari on vielä hieman reilu, muttei kuitenkaan liian ja alle mahtuu mukavasti vaatetta hieman viileämmillä ilmoilla. Haalari on tosi ohut, joten lämmikkeeksi siitä ei ole, mutta sitä varten on fleecet ynnä muut, joita voi laittaa sitten sinne alle. 

Mä olen tosi tyytyväinen, että haalari osoittautui hyväksi ja hintakin sopii äitiyslomalla/hoitovapaalla olevan äidin kukkarolle. Haalari on mun mielestä kivan näköinen ja alas asti ulottuva vetoketju helpottaa pukemista huomattavasti! Käyttökokemuksia pidemmältä aikaväliltä ei toki vielä ole, joten en osaa sanoa mitään haalarin kulutuskestävyydestä, mutta vedenpitävä se ainakin on ja pääsee varmasti kevään aikana ja syksyllä ahkerasti käyttöön, kummallakin lapsella :)

Käytättekö te mieluummin lapsella kurahousuja (ja - takkia) vai vedenpitävää haalaria?


16 kommenttia:

 1. Mulla on kans pojille noi samat haalarit sinisenä ens syksylle! Meilläkin löytyy koko 86 mikä ainakin nyt on toooosi iso! Kova kuulla että haalari toimi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milon softshell-haalari on myös 86-senttinen, muttei oo noin reilu, joten nuo Lindexin haalarit on aika reilua mitoitusta :)

   Poista
 2. On kyllä tosi nätti haalari!
  Kysymykseen en siltä kantilta osaa vastata kun kysyt, koska lapsia ei vielä ole :D Mutta itse lapsena pidin paljon mielummin haalaria! Muistan kun tarhassa(tai eskassa..?) aikuiset ei uskoneet että minun haalari kestää vettä ja pakotti kuravaatteet päälle :( Yksi mies sanoi että pitää mennä suihkuun haalari päällä niin nähdään kestääkö se vettä vai ei! Sitten tuli äkäinen äiti.... :DD

  VastaaPoista
 3. Mulla ei omia lapsia oo, mutta näin päiväkodissa töissä olleena voin sanoa, että toi haalari kuulostaa tosi hyvälle ! Kuravaatteiden pukeminen ei oo lapsien lempipuuhaa, joten ois niin kätevää vaa sujauttaa päälle haalarin, joka pitää vettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haalari on kyllä rutkasti helpompi pukea, kuin kurahousut ja koska on tosi ohutta materiaalia, on lapsen mun mielestä paljon helpompi liikkua tuo päällä :)

   Poista
 4. Ihana haalari :) Mä en ennen tykännyt pinkistä yhtään, mutta nykyään meidän tytön vaatteista suurin osa on just sitä. Edullisuus on ehdoton plussa. Meillä käytetään pääasiassa ihan vaan vedenpitäviä ulkovaatteita, mutta joskus oikein kunnon kurakelillä kurahousut on helpot vetästä haalarin päälle. Just sillon, kun on semmosta mutalillua niin pysyy haalari siistimpänä. Kuravaatteet oon ostanut kirppareilta ihan parilla-kolmella eurolla per kappale niin niihin ei ole rahaa mennyt juuri lainkaan. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islalla löytyy paljon, siis PALJON pinkkiä vaatteista, mutta vastapainoksi on sitten esimerkiksi mustaa, jottei olis pelkästään neitimäisiä värejä. Isla ei onneksi mökillä uiskennellut ihan pahimmissa mutalammikoissa, joten haalari ajoi varsin hyvin asiansa. Kivaa viikkoa myös sinne! :)

   Poista
 5. Meillä oli viime syksynä vuoden ikäisellä konttaajalla samainen haalari käytössä ja todella hyvä mieli jäi! Tosi kestävän oloinen ja niin halpa, ettei tarvi varjella kun kukkaa kämmenellä.. :D Haalarissa on ihan pienesti kulumaa polvissa mutta luulisi olevan ehkä enemmänkin, koska neiti konttasi ties missä soraikossa, joten peukutan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä haalarin alkuperäinen hinta (34,95€) ei oo paha, mutta viisitoista euroa hyvästä haalarista on jo naurettavan vähän! Kivaa, että löytyy positiivia kokemuksia samasta haalarista :)

   Poista
 6. Meillä on Sampolle samanlainen haalari, ja se päällä on pötkötelty mahallaan lätäköissä jo monet kerrat tänä keväänä, ja hyvin toimii! Tykkkään myös kovasti sen ulkonäöstä, ja myös tuo tyttöjen väri on melko herkku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi haalarit on kyllä tosi kivan näköisiä! Mä ihmettelen, että monet tuntuu kehuvat tätä haalaria, mutta silti en oo ainakaan täällä meillä päin vielä yhtään nähnyt :o

   Poista
 7. Meillä on aina vedenpitävä haalari. Kurakamppeet on jääneet kokonaan kaapin perukoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, jääkö näiden haalarien myötä meilläkin kuravaatteet kaappiin :)

   Poista
 8. Toi on kyllä tosi kiva haalari ja halpa. Meillä kans poikaväreissä samanlainen, Noin kuukaus sitte ostin nii makso vain 4€!!! Harmitti kun menin seuraavana päivänä uudelleen lindexiin niin kaikki oli loppunu, oisin ostanu isomman jemmaan.. Huono puoli meillä on että hihat on tosi lyhkäset, ainaki 80cm koossa, ei toki hanskojen kanssa haittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, halvalla olet kyllä löytänyt! Hihojen pituudesta en osaa vielä oikein mitään sanoa, kun kummatkin haalarit on vielä enemmän tai vähemmän reiluja, mutta jospa niissä riittäisi pituutta :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!