29.4.2014

Voihan pupuraasut


Ai kauhee tuo vanha pupu, näyttää vielä pahemmalta uuden vieressä...

Mä olen ennenkin kuvannut blogin puolelle Pentikin pupuja, joita aika monelta lapselta tuntuu löytyvän. Meiltäkin löytyy puput kummallekin lapselle ja ne jos jotkut, on rajusti rakastetut. En edes tiedä, monesko pupu Islalla on menossa ja sekin oli joskus luonnonvalkea, vaan ei ole enää. Milollakin on menossa nyt toinen tai kolmas pupu ja edellinen on jo aika hurjan näköinen, mutta onneksi mun äiti toi tällä viikolla Milolle uuden pupun synttärilahjaksi, jotta vanha pääsee eläkkeelle mahdollisimman pian.

Islalla on kaikki puput olleet luonnovalkeita, kun taas Milolle halusin hommata harmaan, jotteivät mene sekaisin. Välillä on kyllä joutunut tuijottelemaan pupuja kerran jos toisenkin, että kumpikohan nyt oli kumman, kun Islan pupukin on niin karmean näköinen. Se on muuten jännä, että lapset tunnistavat heti omat pupunsa. Harmikseni harmaiden pupujen valmistus on lopetettu, joten pyysin äitiä ottamaan Milolle vaaleansinisen. Tuo on kyllä mun mielestä melkein valkoinen. Voin toki olla väärässäkin, kun en ole pupua katsellut kirkkaassa valossa, mutta mun mielestä Pentikillä oli ennen sellaisia pupuja, jotka oli selvästi vaaleansinisiä.

Ei tainnut uusi pupu kelvata, sinne se jäi lattialle yksin pötköttämään.

Milo sai uuden pupun, mutta isosiskolla taisi olla mustat sukat jalassa ja kaikki kolme jänöä piti omia. 

Meillä puput on kulkeneet mukana vaikka ja missä. Autossa, mökillä, kotona ja kaikkialla, missä lapset nukkuvat. Uni ei tule ilman pupua, testattu on. Puput pitäisi kuulemma pesemällä saada ihan hyviksi, mutta mä olen kerran yrittänyt pestä Islan pupun (sen jälkeen, kun likka oli oksentanut sen päälle) ja totesin, että ei siitä pehmoista saanut kyllä enää tekemälläkään ja ulkonäkökin oli edelleen aika hurja. Kummatkin lapset ovat luttuuttaneet korvia, nenää, käsiä ja jalkoja, aina joku kohta pupusta on litimärkä. Isla ei ole syönyt omaa pupuaan enää pitkään aikaan, mutta Milo pitää huolen, että Islankin pupu pysyy märkänä, näyttää kauhealta ja haisee vieläkin hirveämmältä. Yök. Taitaa olla Islallekin uuden pupun osto edessä, kun vanha on jo aika kamala - taas. 

Otin uuden jänön muutama päivä takaperin Milolle käyttöön ja eihän se tietenkään ole yhtä hyvä, kuin vanha. Miika oli ottanut Milolta ensin kokonaan pois vanhan pupun ja huudoksihan se meni, kun nukkumaan olisi pitänyt mennä. Meillä vanhoja ja uusia pupuja pitää käyttää vähän aikaa rinnakkain, jotta uusi pupu alkaa tuntumaan tutulta ja ottaa vähän ällötysaromia vanhasta pupusta. Toivottavasti uusi jänöjussi kelpaisi Milolle mahdollisimman pian, jotta vanhan saa viskata roskikseen. Isla on kyllä vallan innoissaan uudesta pupusta ja en edes tiedä, montako kertaa kävin illan aikana hakemassa Islan sängystä Milon kaksi pupua pois, kun likka oli ne sinne käynyt kähveltämässä. 

Onko muilla unilelut yhtä hurjan näköisiä?6 kommenttia:

 1. Minä aikoinaan imeskelin "nukelta" käden ja jalan pois :D Se oli omatekemä joku rätykkä. En voinut elää ilman sitä. Jos tarhaan mennessä se oli unohtunut kotiin, niin äiti ei voinut muuta kuin pyöräillä takaisin kotiin hakemaan se ja sitten takaisin tarhalle, josta töihin myöhässä.. :D
  Mutta ihana postaus oli! Sai hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei! Mulla on tallessa äidin nalle, jolle on jouduttu vaihtamaan useampi kymmenen vuotta sitten turkki, kun vanha oli niin huonossa kunnossa. Jos en väärin muista, niin se taisi kyllä johtua siitä, että äiti oli sitä harjannut hammasharjalla tai jollain muulla vastaavalla niin innokkaasti :D Mä en ymmärrä, miten noi lapset voi oikeesti nukkua noiden pupujen kanssa, ne haisee oikeesti ihan hirveelle, yök...

   Poista
 2. Meilläkin puput ovat ♥ :D E:llä vielä enemmän kuin isoveljellä, joka on jo aikoja sitten alkanut korvata pupua nukkumaan mennessä esim. mopoilla...... :D Meillä on puput kestäneet ihan hyvin jo muutaman pesun, kun niitä muistaa pörröttää kunnolla pesun jälkeen,sekä märkänä, että kuivana :) A:n ensimmäinen pupu on kokenut eniten kovia, ja siinä on jäykistynyt oikeastaan vain kangas nenän ympäriltä. Mietin, että voiskohan tuohon auttaa, jos laittaisi huuhtelulokeroon tilkan etikkaa? Jotkuthan käyttävät sitä huuhteluaineen korvaajana, jotta pyykistä tulee pehmeämpää :D Itse en ole kokeillut, mutta voisin kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä epäilen, että meillä puput on aina niin pahasti syötyjä, ettei niistä sen takia saa enää käyttökelpoisia edes pesulla :D

   Poista
 3. Moi! Ootko muutanut blogin ulkoasua? Ainakin puhelimella lukeminen on nykyään todella vaikeeta -.- teksti on niin pientä ja jos zoomaa joutuu seilaa ees taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin mobiilinäkymän pois käytöstä, sillä sillä ei näe sivupalkkia, eli seurantapainikkeita, suosituimpia postauksia ym. Mä ainakin saan tekstin näkymään puhelimella ihan hyvin. Vähän kun zoomaa, niin saa tekstin koko näytön levyiseksi ja ei tarvitse pomppia :) Mikäli työpöytänäkymästä puhelimella tulee vielä lisää negatiivista palautetta, niin pitänee harkita mobiilinäkymän palauttamista :)

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!