28.5.2014

Räkä-Roope x 2

Jälleen se on rantautunut kiusaamaan perheen pienimpiä, flunssa nimittäin. Johan tässä olikin pitkä pätkä, ettei kenenkään nokka vuotanut ja nyt se on taas täällä. Islan nenä alkoi vuotamaan toissapäivänä ja Milo seurasi eilen heti perässä. Mua niin harmittaa katsoa vierestä, kun kummallakin on hankala olla ja oloa ei voi ihan mahdottomasti helpottaa. Nenäfriidastakaan ei kauheasti ole apua, kun kummatkin vihaavat sitä yli kaiken ja huudoksihan sen kanssa menee ja sitten räkää valuu tuhatkertaisesti lisää. Ruokahalu on Islalla hieman kateissa, Milolle maistuu sapuska samaan malliin kuin aiemminkin. Toissayönä Isla nukkui tosi levottomasti, mutta se ei ollut mitään verrattuna viime yöhön, huh! Muksut meni sänkyyn heti kahdeksan jälkeen, mutta Isla huusi vähän väliä, oli varmaan vaan niin hankala olla. Milokin pyöri levottomasti Islan huudon takia ja kahdestatoista puoli kolmeen asti likka ramppas koko ajan muksujen huoneen ovella. Mä ajattelin, että tänään ois saatu nukkua edes hieman normaalia pidempään, kun takana on levoton yö, mutta herätys oli täysin normiaikaan seiskalta. Turha varmaan ihmetellä, että miksi Isla meinasi nukahtaa ruokapöytään yhdeltätoista :D

Blogikin sai olla muutaman päivän ihan rauhassa, kun Miika oli vapaalla ja halusin nauttia kahdenkeskeisestä ajasta, kun sitä kerrankin oli. Ei muuten yhtään harmittanut, että tietokone pysyi kiinni kaksi kokonaista päivää, se on oikeasti jo ennenkuulumatonta :D Huomenna Miika on taas vapaalla, perjantaina töissä ja viikonloppu saadaan sitten viettää laatuaikaa (lue: siivota), kun muksut on mökillä. Mä olen kirjoittanut jääkaapin oveen jäätävän pitkän to do-listan, josta olisi tarkoitus saada karsittua suurin osa hommista viikonlopun aikana. Kun listassa lukee mm. kaappien räjäyttäminen, niin mua itkettää jo melkein valmiiksi se homman määrä, puhumattakaan kaikesta muusta mitä listassa lukee. No mutta on oikeasti ihanaa, kun kerrankin pääsee tekemään rauhassa ilman, että kukaan roikkuu lahkeessa kiinni huomiota vaatien tai tekee tuhmuuksia toisaalla! Pieneen sitä on tyytyväinen lasten myötä, enpä olisi muutama vuosi takaperin uskonut nauttivani siitä, kun saan siivota yksin ;) 

Mulla ois ihan hirmuisesti juttuideoita ja merkkailin tänään niitä ylöskin, 
jotta muistaisin kirjoittaa kaikesta - nähdään siis taas pian!

P.S. Luulin ehtiväni postaamaan tänään suht ajoissa, kun laitoin lapset sänkyyn puoli kahdeksan aikaan. Milo nukahti heti, mutta Isla kävi herättämässä pikkuveljen vartin päästä, kun ei enää muutakaan jäynää keksinyt ja siitähän se riemu vasta repesikin. Isla sammui vihdoinkin 1,5h jälkeen yhdeksältä, Milo kymmentä vaille kymmenen, kun olin kuunnellut kaksi tuntia huutoa ja käynyt rauhoittelemassa tuhat kertaa, joten summa summarum - ei taaskaan ehdi tekemään ihmisten aikaan yhtään mitään :D4 kommenttia:

 1. Paranemisia pikkuisille <3 Miten Isla antaa pitää ponnarin päässä? Olis niin mahtavaa pitää meidän tytyllä helteellä ponnaria ettei niskavillat kastu hiestä, mutta tämähän repii sen heti pois.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isla antaa nykyään ponnarin olla tosi hyvin päässä, kunhan tarpeeksi pitkään sitä jaksettiin laittaa uudestaan ja uudestaan (= ehkä miljoona kertaa). Pinnit ei tahdo oikein pysyä, just ja just ehkä ruokailun ajan antaa olla päässä. Ihanaa, kun Islankin hiukset on jo sen verran pitkät, että kaikki yltää taakse ponnarille, niin ei helteilläkään tarvii olla niska märkänä :)

   Poista
 2. Nyt täytyy heti jakaa vinkki tohon räkäisyyteen liittyen minkä sain itse vähän aikaa sitten! Osta vicksiä ja laita sitä kuumaan veteen ja sinne semmoinen harso vähäksi aikaa. Purista suurimmat vedet pois ja pistä Islan sängynpäätyyn se niin henki kulkee paremmin!:) Auttoi meillä, tosin sitten sääntöjen vastaisesti laitoin sitä vicksiä myös iholle (rintaan) vähäsen ja se oikeasti kyllä toimi superhyvin. Ei tullut mitään iho-oireitakaan joten ei kai siitä nyt kauheasti haittaa ollut. Ei tarvinnut nenäfriidaa eikä muutakaan öisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näyttäisi onneksi räkätauti jo vähän helpottavan ja unilla se ei juurikaan vaivaa, mutta vinkki pitää laittaa ehdottomasti korvan taakse - kiitos!

   Poista

Mukavaa, jos viitsit jättää jonkinlaisen kommentin, arvostan sitä suuresti!